024-82 00 778 info@aabeve.nl

AI-vertalingen en AI-transcriptie

 • snelle vertalingen en transcriptie
 • zeer lage tarieven
 • controle door ervaren vertaler mogelijk

37+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

AI-vertalingen en AI-transcriptie zijn sinds eind 2022 al niet meer weg te denken. De wereld raakte in rep en roer door de lancering van ChatGPT. Deze Artificial Intelligence (AI) software heeft heel veel mensen grote schrik heeft aangejaagd. Programmeurs, tekstschrijvers, vertalers, voice-overacteurs, kunstenaars en nog vele andere beroepen vrezen voor hun toekomst.

Met de lancering van GPT-3 en vele andere AI-programma’s, die ervan zijn afgeleid, staat de wereld compleet op zijn kop. Docenten zien, dat studenten opeens geweldige essays schrijven, waarvan ze niet kunnen beoordelen of ze het zelf hebben geschreven of dat de studenten gebruik hebben gemaakt van AI.

AI-vertalingen en AI-transcriptie: angst

De komst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft geleid tot een golf van opwinding en verwachtingen. Maar samen met deze opwinding is er ook een zekere mate van angst en onzekerheid. Veel mensen maken zich grote zorgen over de gevolgen, die deze technologie voor hun leven en hun baan zou kunnen hebben.

AI-technologie heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met computers en hoe we toegang krijgen tot informatie. ChatGPT is in staat natuurlijke taal te begrijpen en tekst te genereren, die niet is te onderscheiden van door mensen geschreven inhoud. Dat roept natuurlijk direct de vraag op of deze technologie mensen van hun hun werk of bedrijf zal kunnen beroven. De ontwikkeling van iets dat heel erg veelbelovend is, gaat dus hand in hand met de angst voor de eigen toekomst.

AI-vertalingen en AI-transcriptie: beslissingen nemen

De angst voor AI komt vooral omdat het de potentie heeft om de menselijke capaciteiten op bepaalde gebieden te overtreffen. Dit kan leiden tot een situatie waarin AI wordt gebruikt om beslissingen te nemen, die anders door mensen zouden worden genomen. Dit kan mogelijk weer leiden tot een situatie waarin menselijke arbeid en creativiteit niet langer nodig zijn en mensen geen zinvol werk meer hebben.

Bovendien staat de ontwikkeling van AI nog in de kinderschoenen en zijn veel van de mogelijke toepassingen en de gevolgen daarvan nog onbekend. Deze onzekerheid kan een bron van angst zijn voor mensen, die zich zorgen maken over hun eigen toekomst en de beïnvloeding van ons leven. Vragen als “heb ik over 5 jaar mijn baan nog wel” en “wat moet ik gaan doen als ik mijn baan of bedrijf verlies” zijn aan de orde van de dag.

ai vertalingen en transcriptie-foto1

 

Wat is kunstmatige intelligentie (AI)?

Kunstmatige intelligentie (AI), is een technologie, die is ontwikkeld om machines en computers in staat te stellen om taken uit te voeren, die voorheen alleen door mensen gedaan konden worden. ChatGPT heeft vele toepassingen, maar in dit bericht beperken we ons tot het onderdeel vertalingen.

AI-vertalingen worden gemaakt met gebruik van de ChatGPT technologie om teksten van de ene taal naar de andere te vertalen. Het grote voordeel van AI-vertalingen is dat ze veel sneller en nauwkeuriger zijn dan vroeger. Feit blijft echter wel, dat de vertalingen (nog) niet volledig het menselijke niveau behalen. Dit komt omdat een vertaler ook rekening houdt met sociale en culturele aspecten in een andere taal.

Maar, AI-vertalingen kunnen wel weer meer taalkundige nuances herkennen dan een mens. Ze kunnen bijvoorbeeld context-gevoeliger zijn en rekening houden met verschillende dialecten. AI-vertalingen kunnen ook veel meer informatie verwerken dan een mens, waardoor ze in staat zijn om teksten te vertalen, die de meeste mensen niet zouden begrijpen.

AI-vertalingen en AI-transcriptie: ontwikkeling

ChatGPT is ontwikkeld door het bedrijf Open AI, dat daarbij met miljarden dollars is ondersteund door Microsoft. Inmiddels heeft ChatGPT al meer dan 100 miljoen gebruikers. Daarom ziet Microsoft met de ChatGPT van OpenAI een enorme kans om haar internetbrowser Bing naar een hoger niveau te tillen en de concurrentie aan te gaan met Google.

Maar ook Google heeft niet stil gezeten en heeft “Bard” gelanceerd. De strijd tussen de beide internetgiganten zal dus in alle hevigheid gaan losbarsten.

AI-vertalingen en AI-transcriptie: hoe werkt het?

In plaats van teksten letterlijk te vertalen, analyseert AI de betekenis van de tekst en past de vertaling daarop aan. Hierdoor kunnen AI-vertalingen zeer nauwkeurig en kwalitatief hoogwaardig zijn. Aabévé Vertaalbureau heeft inmiddels enkele van de nieuwste AI-programma’s aangeschaft, waardoor wij ook daadwerkelijk AI-vertalingen kunnen aanbieden. Daarbij zijn de volgende punten van belang:

 • Wij hebben de best beschikbare AI-software aangeschaft.
 • Wij kunnen een AI-vertaling voor u verzorgen, die u dan binnen 30-60 minuten aantreft in uw mailbox. De prijs hiervoor bedraagt € 0,02 per woord in de brontaal, exclusief BTW. Er geldt een minimum factuurbedrag van € 12,50 exclusief BTW.
 • Wij kunnen ook een AI-vertaling voor u verzorgen, in combinatie met een revisie door een ervaren vertaler. Daardoor wordt de AI-vertaling altijd gecontroleerd door een ervaren vertaler. De prijs hiervoor hangt af van de talencombinatie, de levertijd van het aantal woorden.
 • Een AI-vertaling met revisie is goedkoper dan een normale vertaling door een vertaler. Als klant bent u dus voordeliger uit, maar hebt u minder zekerheid.
 • De levertijd van een AI-vertaling met revisie is korter dan de levertijd van een normale vertaling (zowel voor zonder als met revisie).
 • Wij verlenen op een AI-vertaling (met of zonder revisie) geen kwaliteitsgarantie.

AI-vertalingen en AI-transcriptie: waarom zou u ervoor kiezen?

U kunt voor een AI-vertaling kiezen, als de tekst die u wilt laten vertalen niet van een zodanig belang is, dat fouten in de tekst uw bedrijf of uw product zou kunnen schaden. Aabévé Vertaalbureau heeft ervoor gekozen om AI-vertalingen aan te bieden, omdat het sneller en voordeliger is om teksten op deze manier te vertalen. Bovendien biedt de AI-technologie een behoorlijke nauwkeurigheid en kwaliteit.

Dat neemt niet weg, dat er nog een overvloed aan teksten is, die niet met voldoende kwaliteit met AI kunnen worden vertaald. Wij zullen u dus altijd een advies geven om wel of niet te kiezen voor AI-vertaling. De uiteindelijke beslissing neemt u uiteraard zelf.

Hoe garandeert Aabévé Vertaalbureau de kwaliteit van AI-vertalingen?

Het antwoord op deze vraag is een kort, maar krachtig “niet“. Aabévé Vertaalbureau geeft geen kwaliteitsgarantie af voor een AI-vertaling. Door voor een AI-vertaling te kiezen, betaalt u een extreem laag tarief en neemt u daarmee het risico, dat de vertaling niet volledig aan uw wensen voldoet.
Door de AI-vertalingen te laten controleren door een professionele vertaler kunt u dit risico aanmerkelijk verkleinen. Maar ook dan verlenen wij hierop geen kwaliteitsgarantie, omdat de eerste vertaling niet door een ervaren vertaler is gemaakt.

ai-extra-foto.

AI-Transcriptie

Wat maakt Aabévé Vertaalbureau zo uniek? Naast onze uitgebreide ervaring en expertise in professionele vertalingen, zijn we ook gespecialiseerd in het omzetten van gesproken woorden naar schriftelijke documenten. Of het nu gaat om interviews, lezingen, conferenties, podcasts of videomateriaal, Aabévé Vertaalbureau staat klaar om deze bestanden nauwkeurig en efficiënt te transcriberen met behulp van de AI-technologie.

Eén van de meest opvallende aspecten van deze nieuwe service is het lage tarief dat wij hanteren. Wij begrijpen dat kosten een belangrijke factor zijn voor veel bedrijven en particulieren en daarom hanteren wij voor transcriptiediensten een tarief van slechts € 0,02 excl. BTW per woord. Dit stelt klanten in staat om waardevolle content om te zetten naar tekst zonder een groot budget te hoeven besteden.

U heeft tevens de mogelijk om de AI-transcriptie te laten controleren door een ervaren vertaler. Die beluistert het audiobestand en controleert of de AI-transcriptie juist is. Daarnaast streven wij ernaar om transcripties snel en volgens afspraak te leveren. We begrijpen dat tijd cruciaal kan zijn bij bijvoorbeeld journalistieke projecten, onderzoeken of content creatie. Daarom zorgen ze voor een efficiënt proces met snelle levertijden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de transcripties.

Of u nu een ondernemer bent die belangrijke vergaderingen moet vastleggen, een onderzoeker die interviews moet documenteren, of een podcaster, die de inhoud van afleveringen toegankelijk wil maken, Aabévé Vertaalbureau zorgt ervoor!

Waarom kiezen voor Aabévé Vertaalbureau?

Als u op zoek bent naar een vertaalbureau voor kwalitatief hoogwaardige vertalingen, kies dan voor Aabévé Vertaalbureau. Wij bieden professionele vertalingen aan door gekwalificeerde vertalers. Op Trustpilot hebben we een 5-sterrenbeoordeling.

Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor AI-vertalingen, die sneller en beter zijn dan ooit tevoren. AI-vertalingen bieden goede resultaten, maar wij kunnen nooit garanderen, dat het de kwaliteit evenaart van een vertaling, die door een ervaren en professionele vertaler is gemaakt. Ook AI-transcriptie is nu mogelijk tegen een zeer laag tarief.

Hoe kunt u een offerte aanvragen?

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor een vertaling? Dit is heel eenvoudig! Klik op onderstaande button om een offerte aan te vragen via onze handige aanvraagmodule. Via de keuzevakjes in het formulier kunt u kiezen uit de volgende opties:

 1. een normale vertaling zonder revisie
 2. een normale vertaling met revisie (voldoet aan ISO-certificering)
 3. een AI-vertaling zonder revisie
 4. een AI-vertaling met revisie
 5. een AI-transcriptie

De opties 1 en 2 vallen onder onze kwaliteitsgarantie, de opties 3-5 niet.

Binnen 30 minuten nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, mailen wij u een reactie. In de vrijblijvende offerte vermelden wij alle opties met de daaraan gekoppelde tarieven, zodat u ook per optie direct het prijsverschil kunt zien. Vraag vandaag nog uw offerte aan bij Aabévé Vertaalbureau. Wij helpen u graag.

Extra optie

Met AI-vertalingen bieden we onze klanten een extra optie voor de gewenste vertalingen. U beslist zelf welke optie voor u de beste is. Het zal afhangen van het doel, dat u heeft met de vertalingen of de voordeligste optie ook altijd de beste is. Dit geldt ook voor transcriptie.

Bij Aabévé Vertaalbureau staan wij open voor vernieuwingen en willen we niet zonder argumenten vasthouden aan methodes, die we al bijna 40 jaren hebben gevolgd. Wij willen onze klanten hoogwaardige vertaaloplossingen en klantgerichte service bieden tegen de beste prijs. Daarom is Aabévé Vertaalbureau de beste optie voor bedrijven, die op zoek zijn naar betrouwbare vertalingen.

Heeft u nog vragen?

We kunnen ons voorstellen, dat u naar aanleiding van dit bericht nog vragen heeft. Als dat het geval is, verzoeken wij u de vragen bij voorkeur per mail aan ons toe te zenden of gebruik te maken van het contactformulier.

Wilt u het uitproberen?

Desgewenst kunt u ons een tekst mailen om via AI (met of zonder revisie) te vertalen. U kunt dan aan de hand van het resultaat zelf beoordelen of u tevreden bent. Ook voor een dergelijke tekst ontvangt u van tevoren altijd een vrijblijvende offerte.