024-82 00 778 info@aabeve.nl

Als het leren van een taal nog op uw “to do list” staat, ligt er een wereld van taalkundige mogelijkheden voor u open. Maar hoe bepaal je welke taal je kiest? Wat zijn de beste talen om te leren? En welke zijn het leukst?

Beste talen om te leren

Onderstaand treft u (in alfabetische volgorde) een aantal suggesties aan, compleet met aanvullende informatie. Daar zal best een taal tussen zitten, die uw aandacht trekt. Voor werk, voor vakantie of zomaar voor de lol. Sommige talen lijken voor de hand liggende keuzes, maar bij andere is dat minder. Iedereen zal een keuze maken op persoonlijke of werkgerelateerde voorkeur.

Arabisch

25 landen vermelden Arabisch als officiële of co-officiële taal. Als u de handigste taal zoekt om zaken te leren doen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, dan heeft u die gevonden. Ongeveer 420 miljoen mensen over de hele wereld spreken Arabisch, waarmee het de zesde meest gesproken taal ter wereld is. Omdat Arabisch van rechts naar links wordt geschreven, is het een erg moeilijke taal om te leren.

Chinees (Mandarijn)

China heeft meer moedertaalsprekers dan welke andere taal ook, zo’n 982 miljoen. Het totaal aantal sprekers bedraagt ​​1,1 miljard. China is de snelst groeiende grote economie ter wereld, met een gemiddeld groeipercentage van 6% over de afgelopen drie decennia.

Het is op weg om tegen 2050 de grootste economie ter wereld te worden. Door de gevolgen van de coronacrisis kan de groei van de economie echter wel aanzienlijke vertraging oplopen. Als u een taal wilt leren die tot economisch gewin kan leiden, is Chinees (Mandarijn) daarom een ​​verstandige keuze. Nadeel is wel, dat Chinees een erg moeilijke taal is om te leren.

Duits

Duits is een van de belangrijkste talen in Europa en komt op de tweede plaats na Russisch in termen van het aantal moedertaalsprekers binnen het continent (Duits heeft ongeveer 95 miljoen moedertaalsprekers, vergeleken met 120 miljoen in Rusland). Het is een van de drie proceduretalen van de Europese Commissie (naast Engels en Frans) en een leidende taal voor zakendoen binnen Europa.

Engels

Engels heeft meer sprekers dan welke andere taal als het aantal moedertaalsprekers (375 miljoen) wordt opgeteld bij degenen die het Engels als tweede taal spreken. In totaal zijn dat er bijna 1,5 miljard. Engels wordt in 67 landen erkend als een officiële taal, waardoor u voldoende ruimte heeft om uw kennis op de proef te stellen, terwijl u over de wereld reist. Het is ook de hoofdtaal op internet. Ongeveer 55% van alle webcontent is in het Engels.

Frans

Naast Italiaans is Frans de andere kanshebber voor de titel van taal van liefde. Frans is de taal van poëzie, kunst en gastronomische gerechten. De Latijnse oorsprong betekent dat veel Franse woorden gemakkelijk herkenbaar zijn voor Engels-sprekenden. De nabijheid van Frankrijk tot het Verenigd Koninkrijk en Canada tot de Verenigde Staten, betekent dat er voldoende mogelijkheden zijn om te oefenen door te chatten met moedertaalsprekers zonder al te ver te reizen .

Hindi

In termen van BBP is India de zevende economie ter wereld en de derde grootste qua koopkrachtpariteit. Modern Standard Hindi heeft ongeveer 322 miljoen moedertaalspeakers. Het is niet de gemakkelijkste taal voor Engelstaligen om te leren, gezien het gebruik van het Devanagari-script. Maar het kan de moeite waard zijn voor degenen, die deel willen uitmaken van de opkomst van een van ‘s werelds grootste economieën.

Italiaans

Italiaans wordt door velen beschouwd als de taal van de liefde (hoewel de Fransen het daar niet mee eens zijn). Het is zeker de taal van cultuur dankzij de populariteit van opera over de hele wereld. Het kan zelfs degenen die er geen woord van verstaan tot tranen brengen door de schoonheid van de taal. Gelukkig, vanwege het delen van veel verwanten (dat wil zeggen woorden die zijn afgeleid van dezelfde wortel) met het Engels, moet het leren van Italiaans geen al te grote problemen opleveren.

Japans

Japan is de thuisbasis van talloze technologische innovaties, dus het zou zo maar de beste taal kunnen zijn om te leren als u van plan bent de wereld te veroveren met nieuwe innovatieve producten. Japans is niet de gemakkelijkste taal om te leren, omdat het schrijfsysteem compleet anders is dan het Latijnse alfabet.

Koreaans

Koreaans is een van de handigste talen om te leren en vooral een van de beste talen om te leren voor zaken. In slechts een paar generaties is Zuid-Korea gestegen van een van de armste economieën ter wereld naar de 12e grootste. Het heeft in totaal ongeveer 75 miljoen sprekers, van wie er 48 miljoen in Zuid-Korea wonen. Interessant is dat Koreaans een taalisolaat is, hoewel het technisch gezien twee standaardvariëteiten heeft: het Seoul-dialect in Zuid-Korea en het Phyong’yang-dialect in Noord-Korea.

Noors

De Noorse taal is gezegend met een eenvoudige grammatica (slechts één vorm van elk werkwoord in elke tijd!) En heeft een hele grote woordenschat die overeenkomt met het Engels. Dat komt omdat beide talen uit de Germaanse familie komen, waardoor ze ook een vergelijkbare woordvolgorde hebben.

Portugees

Naast de officiële taal van Portugal, waar het 10 miljoen sprekers heeft, is Portugees de moedertaal van ongeveer 194 miljoen moedertaalsprekers in Brazilië. Brazilië is de negende grootste vrijemarkteconomie en de grootste ter wereld qua nominaal bruto binnenlands product (BBP). Brazilië biedt volop kansen voor mensen die zaken willen doen in het Portugees.

Spaans

Spaans wordt in veel landen gesproken, van Spanje zelf tot grote delen van Latijns-Amerika. In totaal hebben 20 landen Spaans als officiële taal, met 420 miljoen mensen die het wereldwijd spreken (waarvan 320 miljoen moedertaalsprekers zijn).

Het is een van de beste talen om te leren voor zowel zakelijke als vrijetijdsdoeleinden. Bovendien is het voor mensen, die al Engels spreken, vrij eenvoudig onder de knie te krijgen.

Zweeds

Zweeds kent ook een eenvoudige grammatica en een groot aantal woorden die bekend zijn bij Engelstaligen, omdat beide talen Germaans zijn. De woordvolgorde is ook redelijk nauw op elkaar afgestemd, waardoor dit een van de beste talen is om te leren voor degenen die alleen Engels beheersen.

Snel talen leren

Als u plannen heeft voor het leren van een of meer talen, dan zijn er tal van manieren om het proces te versnellen. Probeer de woordenschat van de taal zo veel mogelijk te vergroten via radio- of tv-zenders, tijdschriften, kranten, internet, enzovoort. Geef vervolgens prioriteit aan de volgorde van de woorden die u leert. Ga eerst voor veelgebruikte woorden en u zult zichzelf verbazen hoe snel dit gaat.

Vertalen

En als u een vertaling nodig heeft van een van de bovenvermelde talen, dan helpen wij u graag. En dat geldt natuurlijk ook voor alle andere talen. Als u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen, kunt u gebruik maken van de aanvraagmodule aan de rechterzijde van deze pagina. Mailen mag natuurlijk ook.

Mocht u informatie wensen, dan kunt u ons bellen op 024-8200778 of een mail sturen. Binnen 30 minuten na ontvangst van uw mail ontvangt u van ons een reactie.

Meest recente berichten: