Bijbelverklaring vertaald
Grenzen vervagen, talen niet!

Bijbelverklaring vertaald

De Bijbelverklaring van Thomas Scott is bij een grote groep mensen goed bekend, ook al was er nooit sprake van een vertaling. Daar is nu verandering in gekomen. Een vertaalbureau is gestart met de vertaling hiervan. De eerste publicatie laat alvast zien dat het straks een stuk gemakkelijker wordt om de Bijbelverklaring erbij te pakken.

bijbelverklaring vertaald

Uitvoerige verklaring van de Bijbel

Het werk van Thomas Scott is niet zo bekend als bijvoorbeeld dat van Matthew Henry. Toch is het de moeite waard om ook die Bijbelverklaring te vertalen naar het Nederlands, juist omdat het op die manier mogelijk wordt er meer mensen mee in aanraking te laten komen.

De Brit geniet hier weinig bekendheid, terwijl er over de grens veel meer aandacht voor is. De vertaling naar een Nederlandse versie moet daar verandering in gaan brengen.

Vertaling door een vertaalbureau

Het is in lijn met de wijze waarop Aabévé Vertaalbureau er graag voor wil zorgen dat taal geen barrière vormt en dat het er slechts voor zorgt dat we ons goed in onze eigen bewoordingen kunnen uitdrukken. Op het moment dat het Engels een barrière vormt om in aanraking te komen met bijvoorbeeld een Bijbelvertaling is het een vertaalbureau dat eraan kan werken deze stap gemakkelijker te maken.

We werken zelf regelmatig uit uiteenlopende vertalingen, waarmee we vaak nieuw publiek weten te bereiken. Als vertaalbureau helpen we er daarmee voor te zorgen dat geschreven content zo breed mogelijk beschikbaar is.

>