Chinees vertalen

Voor Chinees vertalen kent een goede vertaler de dialecten en weet in welke regio welke taal leidend is. China is een groot land met een belangrijke economie. In China worden ze veel verschillende talen gesproken. De vakbekwaamheid van onze vertalers staat bij ons daarom ook centraal.

Taalkundig gezien zijn er in China verschillende talen. Het Standaardmandarijn wordt gezien als de standaard-taal in China en Taiwan. Maar kijken we bijvoorbeeld in en om HongKong dan is de voertaal veelal Standaardkantonees.

Het veroveren van de Chinese markt is een moeizaam en langdurig proces. Desondanks heeft de Chinese markt met zijn ruim 1,3 miljard inwoners wel veel potentie voor Nederlandse producten of diensten. Voeding en dranken, gezondheid en nanotechnologie zijn voorbeelden van producten, die in China zeer kansrijk zijn.

Offerte aanvragen

  Beëdigde vertaling? *
  JaNee

  Video Chinees vertalen

  Bekijk hieronder de informatieve video over Chinees vertalen. In 65 seconden bent u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken.

  video Chinees vertalen

  Vertalen Chinees Nederlands

  China kent een enorm aantal dialecten, in totaal wel enkele honderden. Alleen in de grote steden wordt ook Engels gesproken, maar als u zaken wilt doen in China is het toch aan te bevelen om altijd een tolk beschikbaar te hebben. Tijdens onderhandelingen kan het zin hebben om op te stappen zonder boos te worden of heftig te gaan discussiëren. De kans is groot dat uw aanbod dan wordt geaccepteerd. Het is wel zinvol om van tevoren vast te stellen hoever u wilt gaan en u daar ook aan te houden.

  In China wordt men aangesproken met de familienaam en niet met de voornaam. Wilt u een attentie meenemen voor uw Chinese relatie, denk dan bij voorkeur aan typische Nederlandse souvenirs. Tijdens het eten of tijdens entertainment wordt er niet over zaken gesproken. Er wordt van iedereen verwacht, dat ze alcohol drinken, tenzij men een goede (bijv. medische) reden heeft, om dit niet te doen.

  Pas na een langdurige zakelijke relatie kunt u in China zaken doen op basis van vertrouwen. Voordat het zover is, doet u er goed aan om alle afspraken schriftelijk vast te leggen en goed “dicht te timmeren”.

  Vertalen Nederlands Chinees

  Bent u op zoek naar informatie over handel drijven met China of wilt u cijfers bekijken, dan kunt u terecht op de websites van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  Onze Chinese vertalers kennen deze verschillende talen en weten welke taal of dialect waar in China gesproken wordt. Ook een beëdigde vertaling van het Nederlands naar Chinees of omgekeerd behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Wilt u als particulier een document beëdigd laten vertalen van het Nederlands naar het Chinees of Chinees naar het Nederlands, dan kunnen wij dat ook voor u verzorgen. Bij de volgende documenten is een beëdigde verklaring altijd noodzakelijk:

  • Geboorteakte
  • Paspoort/ID-kaart
  • Diploma
  • V.O.G.
  • IND-aanvraag
  • Proces-verbaal

  • Rijbewijs
  • Huwelijksakte
  • Hypotheekakte
  • Scheidingsakte
  • Overlijdensakte
  • Testament

  Beëdigde vertaling Chinees

  Ook voor een beëdigde vertaling Chinees, vanuit of naar het Nederlands of Engels, zijn wij u graag van dienst. De tarieven voor een beëdigde vertaling zijn hoger dan die voor een normale vertaling. Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule op deze pagina. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 024-8200778.

  Het verzenden van uw documenten via deze website gebeurt via een beveiligde verbinding. Zijn uw documenten te groot om via de website te verzenden of te mailen, maak dan gebruik van ons WeTransfer kanaal. Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen. Wacht dus niet tot het laatste moment met het indienen van een aanvraag. Alle aanvragen, die bij ons binnen komen, worden volstrekt vertrouwelijk behandeld. Desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

  Chinees vertaalbureau

  Wij kunnen u voor Chinees vertalen van dienst zijn met vertalingen in vrijwel elk vakgebied. Niet alleen van Nederlands naar Chinees en van Chinees naar Nederlands. Ook voor Chinees vertalen naar Engels of Engels vertalen naar Chinees zijn wij u graag van dienst.

  Onderstaand treft u een kleine selectie aan van veel voorkomende vakgebieden. Staat uw vakgebied er niet bij, neem dan contact met ons op. Het moet al heel gek gaan als wij het niet kunnen vertalen. U kunt bij ons terecht voor het vertalen van teksten in diverse vakgebieden, waaronder: commerciële, financiële, juridische, medische, technische en toeristische documenten, alsmede websites. Ook andere vakgebieden zijn geen probleem.

  Informatie over China

  Sinds de Chinese Burgeroorlog bestaat China uit twee verschillende republieken:
  Volksrepubliek China (gewoonlijk China genoemd) omvat het vasteland van China en de speciale bestuurlijke regio’s Hongkong en Macau. Deze beide laatste regio’s werden in 1997 respectievelijk 1999 weer deel van China. Hongkong was daarvoor een Britse kolonie en Macau een Portugese kolonie.

  Republiek China (gewoonlijk Taiwan genoemd) is de voortzetting van de republiek. Voor de Chinese Burgeroorlog besloeg dit een groot deel van het Chinese vasteland. Nu bestaat het nog slechts uit het eiland Taiwan en enkele kleinere eilanden. Dit zijn o.a. de Pescadores en verder ook nog de Matsu-archipel en Quemoy (inclusief Wuciou). Deze liggen vlak voor de kust van de Volksrepubliek.

  Honderden talen

  In China worden honderden verschillende talen gesproken. De meeste daarvan zijn dialecten, die tot de Chinese talen gerekend worden, die onderling niet worden begrepen. Uit politieke of culturele overwegingen vermijdt men echter de term ‘talen’ en wordt het begrip fangyan vertaald met dialecten. (bron: Wikipedia)

  34

  Aabévé Vertaalbureau, al meer dan 30 jaar vertalingen met kwaliteitsgarantie!

  Andere bezoekers zochten ook op:

  • Chinese vertaler
  • Chinese vertaling
  • Vertalen Chinees Engels
  • Vertalen Chinees Nederlands
  • Vertalen Engels Chinees
  • Vertalen Nederlands Chinees
  • Vertaler Chinees Nederlands
  • Vertaler Nederlands Chinees

  Ook interessant:

  Grammaticaregels Nederlandse taal aangepast
  Welke meertalige landen zijn er?
  meest gesproken talen in 2021