Chinees vertalen
Grenzen vervagen, talen niet!

Chinees vertalen

Voor Chinees vertalen kent een goede vertaler de dialecten en weet in welke regio welke taal leidend is. China is een groot land met een belangrijke economie. In China spreken ze veel verschillende talen. De vakbekwaamheid van onze vertalers staat bij ons daarom ook centraal.

chinees vertalenDe talen van China

Taalkundig gezien zijn er in China verschillende talen. Het Standaardmandarijn wordt gezien als de standaard-taal in China en Taiwan. Maar kijken we bijvoorbeeld in en om HongKong dan is de voertaal veelal Standaardkantonees. Onze Chinese vertalers kennen deze verschillende talen en weten welke taal of dialect waar in China gesproken wordt. Een beëdigde vertaling van het Nederlands naar Chinees of omgekeerd behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Offerte Chinees vertalen

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule aan de rechterkant van deze pagina. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 0900-3330303.

Aanvraag tijdig indienen

Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen. Wacht dus niet tot het laatste moment met het indienen van een aanvraag. Alle aanvragen, die bij ons binnen komen, worden volstrekt vertrouwelijk behandeld. Desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

Informatie over China

Sinds de Chinese Burgeroorlog bestaat China uit twee verschillende republieken.
Volksrepubliek China (gewoonlijk China genoemd) omvat het vasteland van China en de speciale bestuurlijke regio’s Hongkong en Macau. Deze beide laatste regio’s werden in 1997 respectievelijk 1999 weer deel van China. Hongkong was daarvoor een Britse kolonie en Macau een Portugese kolonie.
Republiek China (gewoonlijk Taiwan genoemd) is de voortzetting van de republiek. Voor de Chinese Burgeroorlog besloeg dit een groot deel van het Chinese vasteland. Nu bestaat het nog slechts uit het eiland Taiwan en enkele kleinere eilanden. Dit zijn o.a. de Pescadores en verder ook nog de Matsu-archipel en Quemoy (inclusief Wuciou). Deze liggen vlak voor de kust van de Volksrepubliek.

Honderden talen

In China worden honderden verschillende talen gesproken. De meeste daarvan zijn dialecten, die tot de Chinese talen gerekend worden, die onderling niet worden begrepen. Uit politieke of culturele overwegingen vermijdt men echter de term ‘talen’ en wordt het begrip fangyan vertaald met dialecten.
(bron: Wikipedia)