024-82 00 778 info@aabeve.nl

Deens vertaalbureau

  • native Deense vertalers
  • beëdigde vertaling Deens
  • professioneel vertaalbureau
  • ISO-gecertificeerd

37+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Professioneel Deens vertaalbureau

Voor uw vertaalopdrachten vanuit of naar het Deens zet Deens vertaalbureau Aabévé uitsluitend professionele vertalers Deens in. Op elke vertaling Deens geven wij kwaliteitsgarantie. Mocht er ondanks onze zorgvuldigheid om een 100% juiste vertaling te leveren, toch iets niet naar wens zijn, dan lossen wij dit op. Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor.

Aabévé Vertaalbureau is al bijna 40 jaren actief in de vertaalbranche. Daarmee hebben wij onze sporen inmiddels wel verdiend. Vrijwel elk soort document hebben wij in die tijd inmiddels wel vertaald en die ervaring is uw voordeel.

Deens vertaalbureau voor alle teksten

Voor Deense vertalingen van allerlei vakgebieden, zoals juridisch, medisch en technisch, enzovoort kan Deens vertaalbureau Aabévé u uitstekend van dienst zijn. Maar ook met vertalingen van websites, voice-overs en ondertiteling kunnen wij u helpen.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor een vertaling Nederlands Deens of een vertaling Deens Nederlands? Vul uw gegevens in en binnen 30 minuten vindt u onze reactie in uw mailbox.

Desgewenst mag u uiteraard ook de woorden aan ons doorgeven, of de documenten rechtstreeks mailen als u de woorden zelf niet kunt tellen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als uw document in pdf-formaat is. Wij kunnen de woorden snel en nauwkeurig tellen met onze speciale software.

Deens vertaalbureau voor vele talen

U kunt bij Deens vertaalbureau Aabévé terecht voor uw vertaling van o.a. Nederlands Deens, Deens Nederlands, Engels Deens en Deens Engels. De Deense taal komt uit het Oud-Noors, maar het werd behoorlijk beïnvloed door Oost-Noors. Tegenwoordig hebben Deens, Noors en Zweeds diverse overeenkomsten.

vertaalbureau deens-foto huizen

Deens vertaalbureau – Deens vertalen

De meeste Denen, Noren en Zweden kunnen elkaar in een gesprek wel begrijpen, maar dat ligt heel anders voor Nederlanders en Engelsen. Sommige woorden kunnen we wel plaatsen, maar het meeste kunnen we echt niet volgen. Schriftelijk Deens is gestandaardiseerd volgens strikte normen, maar het gesproken Deens kent een grote variatie in uitspraak.

De uitspraak is veel veranderd, waardoor er een grote kloof ontstond tussen de gesproken en ook de gecomponeerde talen. Hoe soortgelijk het schrijfwerk ook is, het Deens is wel een van de moeilijkste van deze drie talen om te herkennen. Het is vrij moeilijk voor niet-native sprekers om te begrijpen. Maar voor Deens vertalen biedt Deens vertaalbureau Aabévé de oplossing!

Deens vertalen door professionals

Wilt u documenten naar het Deens vertalen of bent u op zoek naar een professioneel Deens vertaalbureau, dat u kan helpen bij het vertalen van uw documenten, websites, marketingmateriaal en meer? Zoek dan niet verder dan Aabévé Vertaalbureau.

Wij zijn gespecialiseerd in het vertalen van teksten vanuit en naar het Deens. Of u nu documenten wilt vertalen van het Nederlands naar het Deens, of van het Deens naar het Nederlands, wij hebben ervaren en gekwalificeerde vertalers die u kunnen helpen. We bieden ook vertalingen aan voor Engels naar Deens en Deens naar Engels.

Deens vertalen met snelle levering

Voor Deens vertalen zit u ook goed bij Aabévé Vertaalbureau als u de vertaling snel nodig heeft. Wij hanteren snelle levertijden, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Niet voor niets krijgt u op al onze vertalingen kwaliteitsgarantie. Bovendien worden wij op Trustpilot beoordeeld als 5-sterren vertaalbureau.

Deens vertalen: economie en handel

Deens vertalen kent de nodige uitdagingen, maar ook belangrijke voordelen. Denemarken is een land met een sterke economie en internationale handelsbetrekkingen. Door teksten naar het Deens te vertalen, kunnen bedrijven toegang krijgen tot de Deense markt en een breder publiek bereiken. Dit kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen en groei. Bovendien draagt Deens vertalen bij aan culturele uitwisseling en begrip, wat essentieel is in een steeds meer geglobaliseerde wereld.

Deens vertalen is een uitdagende, maar belangrijke taak die een grondige kennis van de taal en cultuur vereist. Het overwinnen van de grammaticale en culturele obstakels is essentieel om een nauwkeurige en effectieve vertaling te kunnen leveren. Door gebruik te maken van professionele vertalers met expertise in het Deens, kunnen bedrijven en individuen effectieve communicatie bereiken en nieuwe kansen benutten. Deens vertalen draagt bij aan culturele uitwisseling en begrip en bevordert internationale samenwerking en groei.

Vertalen Nederlands Deens en vertalen Deens Nederlands 

Onze vertalers zijn niet alleen vakkundig in de Deense taal, maar hebben ook expertise in verschillende vakgebieden, zoals technologie, wetenschap, marketing en meer. Dit stelt ons in staat om de juiste vertaler voor uw project te selecteren en u de hoogste kwaliteit vertalingen te bieden.

Voor vertalen Deens Nederlands en vertalen Nederlands Deens kunt u maar het beste vertrouwen op Aabévé Vertaalbureau. Wij bieden vertalingen in meer dan 200 talencombinaties, zodat u altijd bij ons terecht kunt, ongeacht in welke taal uw documenten zijn geschreven. En met meer dan 600 professionele vertalers beschikbaar, kunnen wij snel en efficiënt aan uw vertaalbehoeften voldoen. Of u nu een klein document of een groot project heeft, wij zijn er om u te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze Deense vertalingen.

Vertaling Nederlands Deens

Een vertaling Nederlands Deens is een complexe taak, die een grondige kennis van beide talen en culturen vereist. Eén van de belangrijkste uitdagingen bij een vertaling Nederlands Deens is het taalkundige en grammaticale verschil tussen de twee talen. Het Nederlands behoort tot de Germaanse taalfamilie, terwijl het Deens een Scandinavische taal is. Dit betekent, dat er aanzienlijke verschillen zijn in woordenschat, zinsstructuur en grammaticale regels. Vertalers moeten deze verschillen begrijpen en kunnen navigeren om een nauwkeurige en vloeiende vertaling te kunnen produceren.

Daarnaast speelt ook de culturele context een belangrijke rol bij een vertaling Nederlands Deens. Elk land heeft zijn eigen unieke culturele achtergrond en nuances, die van invloed kunnen zijn op de manier waarop bepaalde woorden en zinnen worden begrepen. Een professionele vertaler moet niet alleen de taal beheersen, maar ook bekend zijn met de culturele aspecten om ervoor te zorgen dat de vertaalde tekst de juiste betekenis en impact behoudt.

Vertalen Nederlands Deens met spoed

Ook voor vertalen Nederlands Deens met spoed kunt u bij ons terecht. Als wij een spoedopdracht kunnen uitvoeren binnen de normale werktijden, berekenen we daar geen spoedtarief voor. Als een vertaling zo dringend is, dat een vertaler in de avonduren of in het weekend moet doorwerken een de opdracht, berekenen wij een spoedtoeslag van 15%. In de meeste gevallen zal het doorberekenen van een spoedtoeslag niet nodig zijn.

deens vertaalbureau-foto kasteel-monument

Deens vertaalbureau voor Deense vertalingen

Het Deense alfabet heette vroeger Younger Futhark en had slechts 16 letters. Het was een vereenvoudiging van het oudere Futhark en ook wordt gedacht, dat het eigenlijk een aanpassing was van oude Italiaanse scripts, zoals Etruskisch.

Net als Engels, komt Deens van een oer-Germaanse taal en ook al ontwikkelden ze zich op vrij verschillende manieren, sommige woorden zijn nog steeds redelijk vergelijkbaar, zoals armr (arm), fótr (voet) of standa (om te staan). Hoewel de invloed van Oud-Noors in de Engelse woordenschat niet zo volledig is als die van het Latijn of het Normandisch Frans, is het nog steeds heel essentieel, omdat er veel woorden worden gebruikt in de dagelijkse taal.

Scandinavische talen worden vaak ten onrechte gegroepeerd als één taal. Deens wordt ook gesproken op de Faeröer Eilanden en Groenland. Deens behoort tot de Indo Europese, Germaanse talen. Hoewel het nauw is verwant met het Noors en Zweeds, zijn uitspraken in de drie talen duidelijk anders. Een Noors document bijvoorbeeld, dat naar het Engels is vertaald, kan niet worden gebruikt voor een professionele Deense vertaling. Daarvoor zijn de verschillen te groot. 

Komt u er niet uit met de Deense taal, aarzel dan niet en neem contact op met Deens Vertaalbureau Aabévé. Wij helpen u graag!

Deens vertaalbureau voor beëdigd vertalen

Bij Deens vertaalbureau Aabévé kunnen wij u ook van dienst zijn met beëdigde vertalingen. Die zijn meestal vereist bij documenten, die zijn bestemd voor een officiële instantie, zoals een ambassade, gemeente of een school in het voortgezet onderwijs. Een beëdigde vertaling mag alleen worden verzorgd door een vertaler, die hiervoor beëdigd is bij een Arrondissementsrechtbank.

Waarom kiezen voor vertaalbureau Deens?

Als het gaat om het vertalen van uw belangrijke documenten, heeft u een vertaalbureau nodig dat u kunt vertrouwen. Bij Deens vertaalbureau Aabévé zijn we trots op het leveren van uitstekende Deense vertalingen, die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Hier zijn enkele redenen waarom u voor ons zou moeten kiezen:

Ervaring
Wij leveren al bijna 40 jaren Deense vertalingen en onze vertalers hebben de kennis en expertise om elk type vertaalproject aan te kunnen. Of u nu juridische documenten, marketingmateriaal of technische handleidingen moet vertalen, wij kunnen de klus voor u klaren.

Gecertificeerd
Deens vertaalbureau Aabévé is gecertificeerd, wat betekent dat onze vertalingen voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit en nauwkeurigheid. We zijn toegewijd om onze klanten te voorzien van vertalingen, die niet alleen taalkundig correct zijn, maar ook cultureel passend.

Moedertaalsprekers
Onze vertalers zijn moedertaalsprekers van het Deens en hebben een grondige kennis van de taal en cultuur. Dit zorgt ervoor dat de vertalingen niet alleen grammaticaal correct zijn, maar ook de bedoelde betekenis van het bronmateriaal overbrengen.

Betaalbaar
We bieden concurrerende prijzen voor onze Deense vertalingen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. We begrijpen dat onze klanten verschillende behoeften en budgetten hebben en we werken met hen samen om de beste oplossing voor hun vertaalbehoeften te vinden.

Snelle doorlooptijd
Tijd is van essentieel belang in de huidige snelle zakenwereld en dat begrijpen we. Daarom bieden we snelle en efficiënte Deense vertalingen, zonder in te leveren op kwaliteit. We streven er altijd naar om de deadlines van onze klanten te halen en op tijd te leveren.

AI-vertalingen 

Bij Aabévé Vertaalbureau verzorgen we ook AI-vertalingen, al dan niet in combinatie met controle en revisie door professionele vertalers. AI-vertalingen en professionele vertalingen vormen een krachtige combinatie, die elkaar aanvullen en zorgen voor optimale nauwkeurigheid. Met AI kunnen grote hoeveelheden tekst snel worden vertaald. Ze bieden een goede basis voor efficiëntie en snelheid. Aan de andere kant kunnen professionele en ervaren taalexperts, de nuances, context en culturele aspecten van een tekst beter begrijpen en overbrengen.

Door deze twee benaderingen te combineren, kunnen we profiteren van de snelheid en efficiëntie van AI-vertalingen en tegelijkertijd vertrouwen op de expertise van professionele vertalers om de kwaliteit en nauwkeurigheid te waarborgen. Het resultaat is een optimale vertaalervaring, waarbij snelheid en nauwkeurigheid hand in hand gaan.

Waarom AI-vertalingen uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau?

Wanneer het gaat om vertalingen, is het begrijpelijk dat veel mensen geneigd zijn om gebruik te maken van gratis vertaaltools, zoals Google Translate of Deepl. Deze tools zijn handig en bieden snelle vertalingen, maar er zijn belangrijke redenen waarom u AI-vertalingen beter kunt uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau, in plaats van ze zelf te laten vertalen door dergelijke tools: 

  • De kwaliteit van AI-vertalingen, die door Aabévé Vertaalbureau worden aangeboden, is aanzienlijk hoger dan die van gratis vertaaltools.
  • U hoeft niet zelf alle teksten te kopiëren en te plakken in de vertaaltool en na de vertaling, nog eens terug te kopiëren en te plakken. U bespaart dus veel tijd en geld.
  • De teksten, die u aanlevert in Word-, Pdf- of PowerPoint-formaat, ontvangt u vertaald terug in dezelfde opmaak als de brontekst.
  • Optioneel kunt u er bovendien voor kiezen om de AI-vertaling te laten controleren door een ervaren vertaler.
  • De levertijd is supersnel, de kosten zijn extreem laag.

Vrijblijvende offerte van Deens vertaalbureau

Heeft u Deense vertalingen nodig? Neem vandaag nog contact op met Deens vertaalbureau Aabévé voor een vrijblijvende offerte. Onze accountmanagers team staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u een nauwkeurige offerte te geven op basis van uw behoeften. U kunt ons telefonisch bereiken via 024 -82 00 778 of een mail sturen. U kunt ook onze pagina  klantenreacties bekijken om te zien wat onze klanten over onze dienstverlening schrijven. Trustpilot geeft ons het predikaat 5-sterren vertaalbureau!

Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen door op onderstaande button te klikken om gebruik te maken van onze handige aanvraagmodule. U mag uw aanvraag ook rechtstreeks aan ons mailen. Weet u het aantal woorden niet, dan kunt u het document of de documenten toevoegen en tellen wij de woorden. Als de documenten te groot zijn om te mailen, kunt u ze via WeTransfer aan ons verzenden. Ook dan gaat de verzending via een beveiligde verbinding.

Niet alleen Deens vertaalbureau, maar o.a. ook:

Fins vertaalbureau
Noors vertaalbureau
Zweeds vertaalbureau