024-82 00 778 info@aabeve.nl

Boek vertalen

  • native vertalers
  • professioneel vertaalbureau
  • ISO-gecertificeerd
  • hoge klantenwaardering

boek vertalen-foto boekenkast

36+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Boek vertalen door professionals

Wilt u uw boek vertalen in een andere taal voor een breder publiek? Zoek dan niet verder dan Aabévé Vertaalbureau. Wij bieden professionele boekvertalingen aan voor zowel particulieren als bedrijven. Onze ervaren en professionele vertalers zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen, dat uw boek nauwkeurig wordt vertaald, met behoud van de oorspronkelijke boodschap en schrijfstijl.

Wij kunnen snel en goed een boek vertalen, alhoewel “snel” voor een boek een lastig begrip is. Want het maakt natuurlijk heel veel uit of u een e-book met 40 pagina’s wilt laten vertalen of een thriller met 600 pagina’s. Een boek van 600 pagina’s omvat namelijk al snel tussen de 140.000 en 200.000 woorden, dus dat is zelfs voor een snelle vertaler een gigantische klus. Dat neemt niet weg, dat wij u graag van dienst zijn met het vertalen van thrillers, romans, educatieve boeken, kinderboeken, enzovoort.

Het is goed om voor een boek vertalen vroegtijdig een offerte aan te vragen. In het voorbeeld van het e-book zal een vertaler 5-6 werkdagen nodig hebben, maar in het voorbeeld van de thriller, kunnen dat 56-80 werkdagen zijn. Een vertaler kan ongeveer 2.000-2.500 woorden per dag vertalen.

Boek vertalen door native speakers

Bij een boek vertalen komt er meer kijken, dan alleen maar het letterlijk vertalen. De vertaling moet de emotie tot uitdrukking brengen, die de auteur van het boek heeft meegegeven. Ook een vertaald boek moet tenslotte “lekker” lezen. Om ervoor te zorgen, dat de boekvertaling past bij de cultuur en sociale aspecten in het land, waarvoor het boek is bedoeld, zetten wij bij voorkeur native speakers in.

We begrijpen dat elk boek uniek is en met een zekere mate van gevoeligheid en zorg benaderd moet worden. Om deze reden wijzen we een ervaren vertaler toe, die gespecialiseerd is in het genre van uw boek om ervoor te zorgen dat er niets verloren gaat in de vertaling.

Boek vertalen door ervaren vertalers

Bij Aabévé Vertaalbureau zijn we er trots op een team van professionele vertalers te hebben, die de juiste opleiding hebben gevolgd en jarenlange ervaring hebben. Al onze vertalers hebben zijn in staat om in hun moedertaal te vertalen. Wij zijn van mening dat het succes van elk boekvertaalproject afhangt van de vaardigheden, expertise en professionaliteit van de vertalers, die bij het proces betrokken zijn.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor een boek vertalen? Maak dan gebruik van onze aanvraagmodule of mail ons de talencombinatie, het (verwachte) aantal woorden en de eventuele deadline. U ontvangt dan van ons een prijsopgave en samen met u kijken we naar de levertijd en de eventuele tussentijdse oplevering van hoofdstukken. ​

Kinderboek vertalen

Bij Aabévé Vertaalbureau begrijpen we dat er een speciaal soort talent nodig is om een kinderboek te vertalen. We hebben vertalers beschikbaar, die in (kinder)boek vertalen gespecialiseerd zijn en ervoor te zorgen dat de essentie van het boek behouden blijft, zodat het goed leesbaar is voor kinderen over de hele wereld. Bovendien zorgen we ervoor dat de vertalingen geschikt zijn voor de bedoelde leeftijd, gemakkelijk te begrijpen en boeiend zijn, zodat kinderen geïnteresseerd blijven in lezen.

Als u digitale bestanden in uw bezit heeft, kunt u waarschijnlijk ook het totaal aantal woorden achterhalen. Zodra wij dit weten en u aangeeft voor welke talencombinatie u een vertaling wenst, kunnen wij een vrijblijvende offerte aan u mailen.

Video boek vertalen

Op heel veel pagina’s op deze website treft u informatieve video’s aan. Deze video’s hebben een lengte van ongeveer 60 seconden, waardoor u heel snel extra informatie krijgt over het onderwerp dat op de betreffende pagina wordt behandeld. Uiteraard kan een video van 1 minuut niet allesomvattend zijn.

Professioneel een boek vertalen naar Nederlands

Wij kunnen boeken vertalen in diverse talen. Dat kan in elk geval naar het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees en  Spaans. Maar daarnaast zijn er ook nog diverse andere talen waarin wij u van dienst kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld Scandinavische en Oost-Europese talen.

Wij koppelen steeds de juiste vertaler aan uw opdracht om daarmee een kwalitatief hoogstaande vertaling te kunnen aanbieden. Het is natuurlijk heel wat anders om een medisch boek te vertalen dan een kinderboek, zoals bijvoorbeeld Nijntje.

Boek vertalen? Kies voor Aabévé Vertaalbureau

Op basis van de klantenbeoordelingen heeft de onafhankelijke beoordelingswebsite Trustpilot ons het predikaat “Uitstekend” met 5 sterren toegekend. Onze klanten geven ons een uitermate hoge beoordeling van maar liefst 4,8 uit 5. En daar zijn we uiteraard best trots op. Een boek vertalen is dus bij Aabévé Vertaalbureau in goede handen.

Vrijblijvende offerte voor boek vertalen

Een boek vertalen? Neem vandaag nog contact op met Aabévé Vertaalbureau voor een vrijblijvende offerte. Onze accountmanagers team staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u een nauwkeurige offerte te geven op basis van uw behoeften.

U kunt ons telefonisch bereiken via 024 -82 00 778 of een mail sturen. U kunt ook onze pagina klantenreacties bekijken om te zien wat onze klanten over onze dienstverlening schrijven.

Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen door op onderstaande button te klikken en gebruik te maken van onze handige aanvraagmodule. U mag uw aanvraag ook rechtstreeks aan ons mailen. Weet u het aantal woorden niet, dan kunt u het document of de documenten toevoegen en tellen wij de woorden. Als de documenten te groot zijn om te mailen, kunt u ze via WeTransfer aan ons verzenden. Ook dan gaat de verzending via een beveiligde verbinding.

Niet alleen boek vertalen, maar o.a. ook:

Aabévé Vertaalbureau,

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,8 uit 5 (of 9,6 uit 10)