024-82 00 778 info@aabeve.nl

Juridische vertaling

  • native vertalers
  • beëdigde vertalers
  • professioneel vertaalbureau
  • ISO-gecertificeerd

37+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Juridische vertaling door ervaren vertalers

Of u nu een juridische vertaling nodig heeft voor procesvoering, arbitrage of commerciële doeleinden, wij hebben de expertise en ervaring om aan uw wensen te voldoen. Onze professionele vertalers hebben uitgebreide kennis van juridische terminologie, waaronder contracttaal, intellectueel eigendomsrecht, procesvoering en meer. We volgen strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen, dat onze vertalingen nauwkeurig, betrouwbaar en geschikt zijn voor het beoogde publiek.

Hoe kunt u ervoor zorgen, dat een juridische vertaling op de juiste wijze wordt verzorgd? Door te kiezen voor een juridische vertaling van Aabévé Vertaalbureau. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Missers in een juridisch document kunnen grote gevolgen hebben.

Ook als u voor het vertalen van uw juridische document een beëdigde vertaling nodig heeft, kan Aabévé Vertaalbureau u ook van dienst zijn. Met bijna 40 jaren ervaring in de vertaalbranche kunnen wij altijd een perfecte vertaling leveren. 

Beëdigde juridische vertaling

Als u voor het vertalen van uw juridische document een beëdigde vertaling nodig heeft, kan Aabévé Vertaalbureau u prima van dienst zijn. Met bijna 40 jaren ervaring in de vertaalbranche kunnen wij altijd een perfecte vertaling leveren. 

Een beëdigde juridische vertaling is bij juridische documenten heel vaak vereist. Bij Aabévé Vertaalbureau bieden we beëdigde juridische vertalingen aan voor een breed scala aan documenten, waaronder contracten, juridische opinies, getuigenverklaringen en meer.

Onze beëdigde juridische vertalingen worden verzorgd door vertalers, die zijn beëdigd door de rechtbank. Deze beëdiging zorgt ervoor dat onze vertalingen erkend worden als officiële documenten in binnen- en buitenland. Onze beëdigde juridische vertalingen zijn beschikbaar in alle Europese talen, alsmede Arabisch, Chinees, Japans, Vietnamees.

Professionele juridische vertaling

Elk document dat ons ter vertaling wordt aangeboden, heeft zijn eigen kenmerken, maar voor juridische vertalingen is heel speciale kennis vereist. Een juridische vertaling kan uw succes in internationale zakelijke of juridische zaken maken of breken. Bij Aabévé Vertaalbureau begrijpen we het belang van nauwkeurigheid, kwaliteit en snelheid als het gaat om een professionele juridische vertaling. Onze ervaren juridische vertalers hebben de nodige expertise om de meest complexe juridische documenten nauwkeurig en hoogwaardig te vertalen.

Onze vertalingen omvatten niet alleen de vertaling van de tekst, maar ook de aanpassing van het document aan de doelcultuur en het rechtssysteem. Dit lokalisatieproces zorgt ervoor, dat uw juridische documenten geschikt zijn voor het beoogde publiek en dat ze voldoen aan de wettelijke vereisten van het doelland.

Juridische vertaling vereist een specialist

Terwijl bijvoorbeeld het Europese rechtssysteem afkomstig is uit het Romaanse rechtssysteem, komt het Britse recht uit het Angelsaksische systeem. Deze verschillen komen o.a. tot uiting in de bron van wettelijke normen, aansprakelijkheidsregelingen of gerechtelijke systemen. Soms heeft een juridische tekst inhoudelijke punten of individuele technische termen, die buitengewoon moeilijk te vertalen zijn. Dit komt omdat bepaalde omstandigheden zich dan niet voordoen in de rechtsstelsels van andere landen. Bovendien is het vertalen van de namen van beroepsgroepen of autoriteiten niet altijd eenvoudig, aangezien de competentiegebieden voor gelijk klinkende autoriteitsnamen sterk kunnen verschillen. Een juridische vertaling vereist daarom de inzet van een specialist.

Ervaar een vlekkeloze juridische vertaling

Bij ons kunt u vertrouwen op een moeiteloze communicatie tussen verschillende juridische systemen. Onze ervaren vertalers begrijpen de complexiteit van juridische documenten en zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare vertalingen in talloze talen. Of het nu gaat om contracten, overeenkomsten, aktes of andere juridische documenten, wij garanderen dat elke juridische vertaling zorgvuldig wordt uitgevoerd door onze professionele vertalers, zodat u juridische zaken kunt afhandelen met vertrouwen en gemoedsrust.

Ontdek onze expertise voor een juridische vertaling

Wij begrijpen dat juridische vertalingen precisie vereisen en dat elke nuance van belang kan zijn. Onze ervaren vertalers hebben een grondige kennis van de wet en begrijpen de complexiteit van juridische documenten in verschillende talen. Met onze expertise kunnen wij ervoor zorgen dat uw juridische documenten nauwkeurig worden vertaald, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke juridische termen en de culturele context. Met onze diensten kunt u vertrouwen op kwaliteit en betrouwbaarheid bij elke juridische vertaling.

juridische-vertaling-foto

Juridische vertaling – vaak moeilijke teksten

Zelfs in de eigen moedertaal zijn juridische teksten vaak moeilijk te begrijpen. Ze bevatten een groot aantal juridische termen en hebben meestal een nogal vreemde schrijfstijl voor leken. Daarnaast komen juridische teksten vaak voor in contracten, volmachten of rechtszaken. Juridische teksten zijn dus altijd onderwerp-specifiek. De zinsstructuur in juridische teksten komt vaak niet overeen met die van alledaagse teksten. Integendeel, er zijn beduidend meer zinsstructuren in wetteksten en een voor leken ongebruikelijke rangschikking van woorden.

Lage tarieven voor juridische vertaling

Bij Aabévé Vertaalbureau vinden we dat een juridische vertaling van hoge kwaliteit voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ongeacht het budget. Daarom bieden we enkele van de meest concurrerende tarieven in de branche voor een juridische vertaling, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

We hebben een flexibel prijsbeleid, waarmee we onze vertalingen kunnen afstemmen op uw specifieke wensen en budget. Of u nu een eenmalige juridische vertaling nodig heeft of doorlopende juridische vertalingen, wij kunnen u betaalbare tarieven aanbieden, die binnen uw budget passen.

Wij geloven in transparantie en eerlijkheid als het gaat om onze juridische vertalingen. Daarom voorzien we onze klanten van nauwkeurige, gedetailleerde offertes voor al onze vertalingen. Onze offertes zijn gebaseerd op woordprijzen, dus u weet vooraf precies waar u aan toe bent. Er is nooit sprake van kosten achteraf.

Kan een juridische vertaling ook met AI worden gemaakt?

Het kan, maar het is niet aan te bevelen. Bij een juridische vertaling spelen vaak zaken, die grote (financiële) belangen vertegenwoordigen en daardoor is het niet raadzaam om risico’s te lopen. Zeker als het gaat om talen, waarvan u zelf onvoldoende kennis heeft om te kunnen beoordelen of iets goed of fout is, is dit een zeer gevaarlijke optie. Het is beter om te kiezen voor een ervaren en professionele juridische vertaler van Aabévé Vertaalbureau, zodat u er volledig op kunt vertrouwen dat de vertaling goed is. In veel gevallen moet een juridische vertaling beëdigd zijn en dan is AI helemaal geen optie meer.

Vrijblijvende offerte voor juridische vertaling

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw juridische vertaling? Dat kan op verschillende manieren:

  • Gebruik maken van onze handige aanvraagmodule door op onderstaande button te klikken
  • Rechtstreeks mailen met een opgave van de talencombinatie en aantal woorden (of document toevoegen)
  • Telefonisch contact opnemen via 024-8200778.

Als u gebruik maakt van de aanvraagmodule, worden uw documenten aan ons verzonden via een beveiligde verbinding. Als de documenten te groot zijn, kunt u gebruik maken van WeTransfer. Ook dat is een beveiligde verbinding. U ontvangt van WeTransfer een mail, zodra wij de bestanden hebben gedownload. Binnen 30 minuten, nadat wij u aanvraag hebben ontvangen, vindt u onze reactie in uw mailbox. Vaak is dit al direct de offerte met levertijd.

Juridische vertaling – samengevat

Een juridische vertaling is een document, dat grote nauwkeurigheid, precisie en expertise vereist. Bij Aabévé Vertaalbureau bieden we een volledig scala aan juridische vertalingen om aan de unieke wensen van onze klanten te voldoen. Van beëdigde juridische vertalingen tot dringende juridische vertalingen en alles met lage prijzen. Wij streven ernaar uitzonderlijke vertalingen te leveren tegen betaalbare tarieven. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze juridische vertalingen en hoe we u kunnen helpen uw doelen te bereiken.

 

Niet alleen juridische vertaling, maar o.a. ook: