024-82 00 778 info@aabeve.nl

Medische vertaling

  • native vertalers
  • beëdigde vertalers
  • professioneel vertaalbureau
  • ISO-gecertificeerd

37+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Medische vertaling door gespecialiseerde vertalers

Een medische vertaling omvat de vertaling van gezondheidszorg gerelateerde documenten en materialen van de ene taal naar de andere. De documenten kunnen medische rapporten, resultaten van klinische onderzoeken, gebruikershandleidingen voor medische apparatuur, bijsluiters voor patiënten, enzovoort bevatten. Het doel van medische vertalingen is om deze informatie beschikbaar te maken voor patiënten, zorgverleners, farmaceutische bedrijven en zorgorganisaties over de hele wereld. Een medische vertaling is een belangrijk communicatiemiddel, dat ervoor zorgt dat gezondheidsinformatie voor iedereen toegankelijk is, ongeacht de taal.

Heeft u een medische vertaling nodig? Aabévé Vertaalbureau beschikt over voldoende deskundige vertalers om een perfecte medische vertaling in de meest gangbare talencombinaties voor u te verzorgen.

Ook voor een beëdigde vertaling kan Aabévé Vertaalbureau u voor de meeste talencombinaties van dienst zijn. Medische documenten zijn vaak complex en bevatten veel specifieke informatie, die zeker niet door iedereen vertaald kan worden. Wij beschikken over vertalers die dusdanig kundig zijn, dat ook een beëdigde medische vertaling mogelijk is.

Professionele medische vertaling

Een medische vertaling is een complex en nauwkeurig proces, dat een grondige kennis van zowel de bron- als de doeltaal vereist, evenals medische terminologie, culturele nuances en wettelijke normen. Een nauwkeurige medische vertaling kan van levensbelang zijn. Daarom is het essentieel om te werken met professionele medische vertalers, die gespecialiseerd zijn op dit gebied, een bewezen staat van dienst hebben en het cruciale belang van nauwkeurigheid en vertrouwelijkheid begrijpen.

Medische vertaling zonder taalbarriëre

Door de globalisering vervagen grenzen steeds meer. Maar dat geldt niet voor de taalbarrières. De vraag naar vertalingen stijgt en het aantal vertalers groeit. Maar voor medische documenten vertalen is expertise vereist. Geef uw documenten daarom niet zomaar aan een vertaler uit handen. Maar kies voor een medisch vertaalbureau dat garant staat voor kwaliteit.

Een medische vertaling uitvoeren is voor onze professionals geen probleem. Onze vertalers leveren altijd vertalingen van de beste kwaliteit. Simpelweg omdat de kwaliteit van een vertaling bij ons hoog in het vaandel staat. Wilt u medische documenten laten vertalen? Of heeft u andere vragen omtrent onze vertaalwerkzaamheden? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Medische vertaling met kwaliteitsgarantie

In de meeste gevallen zijn medische documenten bedoeld voor artsen in binnen- of buitenland. Het is dan uiteraard van groot belang, dat zij over de juiste informatie kunnen beschikken. Hetzij over een behandeling of de voortzetting van een behandeling en het gebruik van medicijnen.

Het is daarom van groot belang om te kiezen voor de deskundigheid van de vertalers, die Aabévé Vertaalbureau voor u kan inzetten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. De correctheid is van een medische vertaling is immers van groot belang. Wij verstrekken kwaliteitsgarantie op al onze vertalingen.

Medische vertaling met spoed

Soms heeft medische vertaling dringende aandacht nodig. Bijvoorbeeld in het geval van resultaten van klinische onderzoeken, medische noodrapporten of regelgevende documenten, die moeten worden ingediend bij de gezondheidsautoriteiten. In dergelijke gevallen is tijd van essentieel belang en moet de vertaling snel worden geleverd, zonder aan nauwkeurigheid in te boeten. Bij Aabévé Vertaalbureau bieden we spoedeisende medische vertalingen, die ervoor zorgen dat de vertaling binnen de gestelde termijn wordt voltooid, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

medische-vertaling-foto-verpleegster

Medische vertaling tegen lage tarieven

Bij Aabévé Vertaalbureau vinden we dat kwaliteitsvolle medische vertalingen voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Wij bieden daarom betaalbare vertalingen aan, die tegemoetkomen aan de unieke behoeften van de gezondheidszorg. Onze vertaaltarieven zijn concurrerend en we bieden flexibele prijsopties, die kunnen worden aangepast aan de specifieke budgetten van onze klanten.

Vertrouwelijkheid medische vertaling

Medische documenten bevatten vaak gevoelige informatie en moeten dan ook met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid worden behandeld. Ook daarvoor bent u bij Aabévé Vertaalbureau op de juiste plaats. Het vertrouwelijk omgaan met documenten beperkt zich niet alleen tot medische documenten. Alle documenten, die aan ons worden toevertrouwd, worden volstrekt vertrouwelijk behandeld.

AI-vertaling

Aabévé Vertaalbureau verzorgt ook AI-vertalingen van uw documenten. AI-vertalingen kunnen zeer snel worden geleverd en zijn extreem laag geprijsd. AI-vertalingen in alle talen kosten slechts € 0,02 per woord, exclusief BTW. Echter, een medisch document is over het algemeen niet geschikt voor een AI-vertaling, omdat deze documenten vaak veel specifieke termen bevatten. Een AI-vertaling voor een medisch document raden wij dan ook af, tenzij het gaat om een document, zoals een bijsluiter, waarbij u genoeg heeft aan een oppervlakkige vertaling.

Kiest u, ondanks ons advies, toch voor een AI-vertaling, dan bent u daar uiteraard volledig vrij in. In dat geval is het zeer raadzaam om de AI-vertaling te laten controleren door een ervaren vertaler (voorzover beschikbaar). De kosten zijn dan hoger, maar het zal ten goede komen aan uw gemoedsrust.

Vrijblijvende offerte voor medische vertaling

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw medische vertaling? Dat kan op verschillende manieren:

  • Gebruik maken van onze handige aanvraagmodule door te klikken op onderstaande button
  • Rechtstreeks mailen met een opgave van de talencombinatie en aantal woorden (of document toevoegen)
  • Telefonisch contact opnemen via 024-8200778.

Als u voor uw aanvraag gebruik maakt van onze aanvraagmodule, worden uw documenten naar ons verzonden via een beveiligde verbinding. Als de documenten te groot zijn, kunt u gebruik maken van WeTransfer. Ook dat is een beveiligde verbinding. U ontvangt van WeTransfer een mail, zodra wij de bestanden hebben gedownload.

Na ontvangst van uw aanvraag, ontvangt u binnen 30 minuten een vrijblijvende offerte of een reactie in uw mailbox. Uiteraard worden alle medische documenten (net als alle andere documenten) door ons altijd strikt vertrouwelijk behandeld. U hoeft zich geen zorgen te maken, dat uw documenten op een verkeerde plaats terecht komen.
Vertalingen worden uitsluitend verzorgd door professionele vertalers, die in de meeste gevallen ook native speaker (moedertaalspreker) zijn.

Niet alleen medische vertaling, maar o.a. ook: