024-82 00 778 info@aabeve.nl

Medische vertaling

medische-vertaling-foto-hart-en-verpleegster

Medische vertaling

Medische vertaling nodig? Aabévé Vertaalbureau beschikt over voldoende deskundige vertalers om een perfecte medische vertaling in de meest gangbare talencombinaties voor u te verzorgen.

Ook voor een beëdigde vertaling kan Aabévé Vertaalbureau u voor de meeste talencombinaties van dienst zijn. Medische documenten zijn vaak complex en bevatten veel specifieke informatie, die zeker niet door iedereen vertaald kan worden. Wij beschikken over vertalers die dusdanig kundig zijn, dat ook een medische vertaling mogelijk is.

Medisch vertalen

Het is van groot belang om te kiezen voor de deskundigheid van de vertalers, die Aabévé Vertaalbureau voor u kan inzetten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. De correctheid is bij een medisch document immers van groot belang.

In de meeste gevallen zijn de medische documenten bedoeld voor artsen in binnen- of buitenland. Het is dan uiteraard van groot belang, dat zij over de juiste informatie kunnen beschikken. Hetzij over een behandeling of de voortzetting van een behandeling en het gebruik van medicijnen.

Medisch vertaalbureau

Bij het aanvragen van een medische vertaling ontvangt u binnen 30 minuten van ons een reactie. Net zoals bij alle andere aanvragen voor een vertaling. En in de meeste gevallen ontvangt u dan ook direct al een prijsopgave. 

Alle aanvragen worden altijd volstrekt vertrouwelijk behandeld, maar desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven. Hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens kunt u lezen in onze privacyverklaring. Als u achteraf toch geen gebruik wilt maken van onze diensten, worden de documenten verwijderd.

Offerte voor medische vertaling

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw medische vertaling? Dat kan op verschillende manieren:

  • Gebruik maken van de aanvraagmodule op deze pagina
  • Rechtstreeks mailen met een opgave van de talencombinatie en aantal woorden (of document toevoegen)
  • Telefonisch contact opnemen via 024-8200778.

Als u voor uw aanvraag gebruik maakt van het formulier op deze pagina, worden uw documenten naar ons verzonden via een beveiligde verbinding. Als de documenten te groot zijn, kunt u gebruik maken van WeTransfer. Ook dat is een beveiligde verbinding. U ontvangt van WeTransfer een mail, zodra wij de bestanden hebben gedownload.

Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen 30 minuten een vrijblijvende offerte of een reactie in uw mailbox. Uiteraard worden alle medische documenten (net als alle andere documenten) door ons altijd strikt vertrouwelijk behandeld. U hoeft zich geen zorgen te maken, dat uw documenten op een verkeerde plaats terecht komen.

Vertalingen worden uitsluitend verzorgd door professionele vertalers, die in de meeste gevallen ook native speaker zijn.

Offerte aanvragen

Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden. U kunt maximaal 4 documenten uploaden.
=

Een greep uit de reacties van klanten:

(meer reacties vindt u op deze pagina)

Marten

Marten

Goede communicatie en goede producten

HSU Payroll

HSU Payroll

Prima service. Top bedrijf.

Video

Op heel veel pagina’s op deze website treft u informatieve video’s aan. Deze video’s hebben een lengte van ongeveer 60 seconden, waardoor u heel snel extra informatie krijgt over het onderwerp dat op de betreffende pagina wordt behandeld. Uiteraard kan een video van 1 minuut niet allesomvattend zijn. 

medische-vertaling-foto-operatiekamer

Algemene informatie

Medisch is behalve een term in de geneeskunde ook een taal. Het Medisch is de taal van de oude Meden. Er zijn geen geschreven bronnen in het Medisch bekend en de huidige kennis over de taal is dus afkomstig van namen en vooral van Medische leenwoorden in het Oud-Perzisch. Het Medisch wordt tot de Noordwest-Iraanse talen gerekend, de taalgroep waartoe ook het Koerdisch behoort.

De medische wetenschap is het geheel aan kennis op medisch, farmacologisch en biologisch terrein dat de geneeskunde mogelijk maakt. Geneeskunde is het interdisciplinaire vakgebied dat zich richt op de invloed, die ziektes of afwijkingen hebben op het menselijk functioneren. Dit geldt zowel voor fysiek als psychisch, met als doel het herstellen van de gezonde toestand. Maar ook het verzachten van symptomen of het voorkomen van (ergere) pathologie.

 

Wij vertalen o.a. voor deze bedrijven:

(meer referenties op deze pagina)

simac-logo
netapp-logo
medcos-logo
j-tec-logo

Uitgave WHO

De meeste ziektebeelden binnen de geneeskunde worden mondiaal gerangschikt in de ICD-10. Dit is een uitgave van de WHO waarin allerlei mogelijke diagnosen zijn geclassificeerd in een geordend systeem. Het systeem is aanvankelijk ontstaan als een classificatie van doodsoorzaken. Deze indeling is tamelijk grof. Het wordt ongeveer om de tien jaar herzien en loopt natuurlijk altijd een aantal jaren achter bij de werkelijke stand van de wetenschap.

Praktisch nut heeft de ICD aan het ziekbed niet; het is een statistisch instrument om het vóórkomen van ziektes in verschillende landen te kunnen vergelijken, waarbij men dan maar moet hopen dat in die landen identieke definities worden gehanteerd.

Professioneel medisch vertaler

Het uitvoeren van een professionele vertaling is precisiewerk. Dit geldt voor alle vertalingen. Maar voor medisch vertalen in het bijzonder. Medische documenten bevatten gevoelige informatie die doorgaans bestemd zijn voor artsen. Een onjuiste vertaling zou grote gevolgen kunnen hebben. Kies daarom altijd voor een professioneel medisch vertaler. Zo voorkomt u vervelende situaties.

Bij Aabévé Vertaalbureau zijn alleen professionele vertalers werkzaam. Geen studenten, maar echte vakmensen, die de beste vertalingen leveren. U kunt bij ons dan ook met een gerust hart medische documenten laten vertalen. Wij koppelen namelijk altijd de best passende vertaler aan uw vertaalopdracht.

Medisch vertaalbureau

Door de globalisering vervagen grenzen steeds meer. Maar dat geldt niet voor de taalbarrières. De vraag naar vertalingen stijgt en het aantal vertalers groeit. Maar voor medische documenten vertalen is expertise vereist. Geef uw documenten daarom niet zomaar aan een vertaler uit handen. Maar kies voor een medisch vertaalbureau dat garant staat voor kwaliteit.

Een medische vertaling uitvoeren is voor onze professionals geen probleem. Onze vertalers leveren altijd vertalingen van de beste kwaliteit. Wij geven daarom op onze vertalingen kwaliteitsgarantie. Simpelweg omdat de kwaliteit van een vertaling bij ons hoog in het vaandel staat. Wilt u medisch documenten laten vertalen? Of heeft u andere vragen omtrent onze vertaalwerkzaamheden? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.

jaren ervaring

talencombinaties

vertalers

Aabévé Vertaalbureau,

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,8 uit 5 (of 9,6 uit 10)