024-82 00 778 info@aabeve.nl

Technische vertaling

  • native vertalers
  • optimale service
  • professioneel vertaalbureau
  • ISO-gecertificeerd

37+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Een technische vertaling behoort tot een gespecialiseerd vakgebied, dat betrekking heeft op het vertalen van technische documenten, zoals gebruikershandleidingen, CAD-tekeningen en ander technisch materiaal, van de ene taal naar de andere. Het vereist niet alleen taalvaardigheid, maar ook een diepgaand begrip van het onderwerp en de technische terminologie.

Technische vertaling

Methodes en praktijken bij technische vertalingen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke vereisten van het project. Sommige vertalers geven er misschien de voorkeur aan om met CAT-tools (Computer-Assisted Translation) te werken om consistentie en nauwkeurigheid te garanderen, terwijl anderen kunnen vertrouwen op hun eigen expertise en onderzoekvaardigheden. Ongeacht de gebruikte methode is het doel altijd om een vertaald document te produceren dat de beoogde boodschap accuraat overbrengt, terwijl de technische integriteit van de originele tekst behouden blijft.

Technische vertaler

Een technisch vertaler is een professional, die is gespecialiseerd in het vertalen van technisch materiaal. Ze beschikken niet alleen over taalkundige vaardigheden, maar ook over technische kennis en expertise op het betreffende onderwerp. Deze combinatie van vaardigheden is van cruciaal belang om technische termen en concepten accuraat te vertalen en ervoor te zorgen dat het vertaalde document niet alleen taalkundig accuraat is, maar ook technisch verantwoord.

Technisch vertaalbureau met veel ervaring

Aabévé Vertaalbureau heeft vele specialisten beschikbaar. Zij zorgen ervoor dat een technische vertaling van tekeningen, handleidingen, procedures, veiligheidsvoorschriften en werkbeschrijvingen op de juiste wijze worden uitgevoerd. Tenslotte kunt u zich geen fouten veroorloven. Wij bieden bovendien altijd de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding de vertaling door een tweede vertaler te laten controleren. In dat geval valt de vertaling onder de normen van de ISO-certificering.

Net zoals bij alle andere aanvragen voor een vertaling, ontvangt u ook voor een technische vertaling binnen 30 minuten een reactie. In de meeste gevallen is dit ook al direct een prijsopgave. Alle aanvragen worden volstrekt vertrouwelijk behandeld. Desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

 

technische vertaling-foto

Technische vertaling met spoed

In de dynamische en snelle zakelijke omgeving hebben bedrijven soms te maken met plotselinge en onverwachte vertaalbehoeften. Bedrijfskritieke technische documenten, zoals veiligheidshandleidingen, nalevingsrapporten of patenten vereisen een korte doorlooptijd. Aabévé Vertaalbureau biedt dringende technische vertalingen aan met de snelste doorlooptijd in de branche. Onze technische vertalers streven er altijd naar om nauwkeurige en tijdige vertalingen te leveren, zelfs binnen korte deadlines.

Vertalen van technische teksten

Het vertalen van technische teksten vereist een hoge mate van precisie en aandacht voor detail. Technische documenten zijn vaak complex en bevatten gespecialiseerde terminologie, die mogelijk geen equivalent heeft in de doeltaal. De vertaler moet een diepgaand begrip van het onderwerp hebben en de technische informatie effectief aan de doelgroep kunnen overbrengen. Dit omvat vaak uitgebreid onderzoek en samenwerking met vakdeskundigen om de nauwkeurigheid te garanderen.

AI-vertalingen

Hoewel AI-vertalingen steeds populairder worden, is het niet altijd geschikt voor technische vertalingen. Machinevertalingstools missen de context en het begrip, die nodig zijn om technische terminologie nauwkeurig te vertalen. Dit kan resulteren in verkeerde vertalingen of onnauwkeurigheden, die ernstige gevolgen kunnen hebben op technisch gebied. Hoewel AI-vertaling een handig hulpmiddel kan zijn voor het genereren van een ruwe versie, is er nog steeds menselijke tussenkomst nodig om nauwkeurigheid en duidelijkheid te garanderen.

Technische documenten vertalen

Als het gaat om het vertalen van technische documenten, zijn er verschillende materialen die vertaling vereisen. Gebruikershandleidingen worden bijvoorbeeld vaak vertaald om ervoor te zorgen, dat gebruikers begrijpen hoe ze een product of apparaat op de juiste manier kunnen bedienen. Technische specificaties, veiligheidsinstructies en handleidingen voor probleemoplossing worden ook regelmatig vertaald om ervoor te zorgen, dat de informatie in verschillende talen toegankelijk is voor gebruikers.

Effectiviteit

De effectiviteit van technische vertalingen is van cruciaal belang, omdat onnauwkeurige of onduidelijke vertalingen ernstige gevolgen kunnen hebben. In sectoren zoals techniek, productie en gezondheidszorg kan zelfs een kleine fout in een vertaald document leiden tot kostbare fouten of zelfs levensbedreigende situaties. Daarom vereist een technische vertaling niet alleen taalvaardigheid, maar ook vakkennis en een scherp oog voor detail.

Gebruikershandleidingen

Het vertalen van gebruikershandleidingen biedt verschillende voordelen. In de eerste plaats stelt het bedrijven in staat een breder publiek te bereiken en hun marktpotentieel uit te breiden. Door gebruikershandleidingen in meerdere talen aan te bieden, kunnen bedrijven tegemoetkomen aan de behoeften van klanten over de hele wereld. Bovendien kunnen vertaalde gebruikershandleidingen de klanttevredenheid vergroten door ervoor te zorgen, dat gebruikers volledig begrijpen hoe ze een product of apparaat moeten bedienen, waardoor het risico op onjuist gebruik of ongelukken wordt verminderd.

technische vertaling-foto3

Misvattingen

Een veel voorkomende misvatting over technische vertalingen is het onbegrip, dat de tarieven vaak hoger zijn in vergelijking met andere soorten vertalingen. De hogere tarieven kunnen worden toegeschreven aan het gespecialiseerde karakter van technische vertalingen. Het vertalen van technische documenten vereist een diepgaand begrip van het onderwerp, uitgebreid onderzoek en samenwerking met vakdeskundigen.

Bovendien investeren technische vertalers vaak in gespecialiseerde tools en middelen om nauwkeurigheid en consistentie in hun vertalingen te garanderen. Al deze factoren dragen bij aan de hogere tarieven voor technische vertalingen in vergelijking met andere soorten vertalingen.

CAD-tekeningen

Een ander belangrijk aspect van een technische vertaling is de vertaling van CAD-tekeningen. CAD-tekeningen zijn technische illustraties, die worden gebruikt op gebieden als techniek en architectuur om ontwerpspecificaties en afmetingen te communiceren. Het vertalen van CAD-tekeningen vereist niet alleen taalvaardigheid, maar ook een grondig begrip van technische tekenconventies en symbolen. Nauwkeurigheid is cruciaal bij dit soort vertalingen, omdat zelfs een kleine fout aanzienlijke gevolgen kan hebben in het constructie- of productieproces.

Terminologiebeheer bij een technische vertaling

Terminologiebeheer is van groot belang bij een technische vertaling. Het zorgt ervoor dat consistente terminologie wordt gebruikt in alle vertalingen en voorkomt verwarring of inconsistenties. Het is daarom zeer aan te bevelen om bij het te vertalen document een terminologielijst toe te voegen, waarmee de vertaler rekening moet houden.

Daarnaast is consistentie een belangrijk aspect bij een technische vertaling. Het gebruik van consistente terminologie, stijl en tone of voice zorgt voor een professionele uitstraling en vergemakkelijkt de communicatie met de doelgroep. Professionele technische vertalers zijn zich bewust van dit belang en zorgen ervoor dat consistentie wordt gehandhaafd in al hun vertalingen.

Waarom Aabévé voor een technische vertaling?

Aabévé Vertaalbureau is een betrouwbaar en kosteneffectief bedrijf voor technische vertalingen. We bieden een breed scala aan technische vertalingen, die tegemoetkomen aan de behoeften en voorkeuren van onze klanten. Onze technische vertalers zorgen voor accurate en nauwkeurige vertalingen, die cultureel gevoelig en taalkundig geschikt zijn. We hebben een uitgebreide kwaliteitscontrole dat zorgt voor consistentie en nauwkeurigheid in al onze vertalingen. We bieden een snelle doorlooptijd, transparante prijzen en bieden kortingen voor grote opdrachten en langdurige partnerschappen. Met onze technische vertalingen kunnen bedrijven de taalbarrière overwinnen en effectief over de grenzen  communiceren.

Offerte voor technische vertaling

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw technische vertaling? Dat kan op verschillende manieren:

  • Gebruik maken van onze handige aanvraagmodule door te klikken op onderstaande button
  • Rechtstreeks mailen met een opgave van de talencombinatie en aantal woorden (of document toevoegen)
  • Telefonisch contact opnemen via 024-8200778.

Net zoals bij alle andere aanvragen voor een vertaling, ontvangt u ook voor een technische vertaling binnen 30 minuten een reactie. In de meeste gevallen is dit ook al direct een prijsopgave. Alle aanvragen worden volstrekt vertrouwelijk behandeld. Desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

Als u gebruik maakt van de aanvraagmodule, worden uw documenten aan ons verzonden via een beveiligde verbinding. Als de documenten te groot zijn, kunt u gebruik maken van WeTransfer. Ook dat is een beveiligde verbinding. U ontvangt van WeTransfer een mail, zodra wij de bestanden hebben gedownload. Vertalingen worden uitsluitend verzorgd door professionele vertalers, die in de meeste gevallen ook native speaker zijn.

Niet alleen een technische vertaling, maar o.a. ook: