024-82 00 778 info@aabeve.nl

Technische vertaling

  • native vertalers
  • optimale service
  • professioneel vertaalbureau
  • ISO-gecertificeerd

36+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Technische vertaling door specialisten

In het huidige digitale tijdperk bieden veel bedrijven hun producten en/of diensten ook in andere landen aan om nieuwe markten en klanten te bereiken. Deze connectiviteit brengt nieuwe kansen met zich mee, maar vergroot ook de behoefte aan heldere communicatie. Een technische vertaling helpt technische bedrijven om taalbarrières te overwinnen en nauwkeurige communicatie in andere landen te realiseren. Een technische vertaling omvat het vertalen van documenten, zoals handleidingen, instructies, specificaties en rapporten.

Een technische vertaling is specialistenwerk. De vaak complexe documenten moeten met grote nauwkeurigheid en kennis van techniek worden vertaald. Dat werk wilt u alleen maar door specialisten laten uitvoeren. Voor elk vakgebied en elk specialisme hebben wij wel een geschikte vertaler beschikbaar. Technische vertalingen zijn vaak zodanig gecompliceerd, dat u daar geen enkel risico mee kunt lopen. Draag uw vertaling daarom over aan Aabévé Vertaalbureau. 

Technisch vertaalbureau met veel ervaring

Aabévé Vertaalbureau heeft vele specialisten beschikbaar. Zij zorgen ervoor dat een technische vertaling van tekeningen, handleidingen, procedures, veiligheidsvoorschriften en werkbeschrijvingen op de juiste wijze worden uitgevoerd. Tenslotte kunt u zich geen fouten veroorloven. Wij bieden bovendien altijd de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding de vertaling door een tweede vertaler te laten controleren. In dat geval valt de vertaling onder de normen van de ISO-certificering.

Net zoals bij alle andere aanvragen voor een vertaling, ontvangt u ook voor een technische vertaling binnen 30 minuten een reactie. In de meeste gevallen is dit ook al direct een prijsopgave. Alle aanvragen worden volstrekt vertrouwelijk behandeld. Desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

Professionele technische vertaling

Technische documenten bevatten vaak voorwaarden, specificaties en instructies, die uniek zijn voor een bepaalde branche. Daarom hebben professionele technische vertalers de nodige expertise in de relevante branche om de technische termen, context en doelgroep te begrijpen. Bij Aabévé Vertaalbureau zetten wij professionele technische vertalers in, die de vereiste vaardigheden hebben in specifieke sectoren, zoals engineering, IT, gezondheidszorg, juridische zaken en meer. We begrijpen het belang van een nauwkeurige technische vertaling om ervoor te zorgen dat de technische documenten de beoogde betekenis effectief overbrengen. Onze professionele technische vertalers zorgen voor kwaliteitsvertalingen van technische documenten.

technische vertaling-foto

Technische vertaling met spoed

In de dynamische en snelle zakelijke omgeving hebben bedrijven soms te maken met plotselinge en onverwachte vertaalbehoeften. Bedrijfskritieke technische documenten, zoals veiligheidshandleidingen, nalevingsrapporten of patenten vereisen een korte doorlooptijd. Aabévé Vertaalbureau biedt dringende technische vertalingen aan met de snelste doorlooptijd in de branche. Onze technische vertalers streven er altijd naar om nauwkeurige en tijdige vertalingen te leveren, zelfs binnen korte deadlines.

Deskundige technische vertaling

De nauwkeurigheid en precisie van een technische vertaling is essentieel, omdat dit van invloed kan zijn op de veiligheid, naleving van de wet en de bedrijfsprestaties. Deskundige technische vertalers hebben een diepgaand begrip van technische concepten, branche-specifiek jargon en culturele nuances. Onze deskundige technische vertalers zijn meestal native speakers (moedertaalsprekers) met specifieke kennis en jarenlange ervaring in technische vertalingen. We passen de industriestandaard woordenlijsten, stijlgidsen en vertaalgeheugens toe om consistentie en nauwkeurigheid in technische vertalingen te garanderen.

Aabévé Vertaalbureau heeft vele specialisten beschikbaar. Zij zorgen ervoor dat technische vertalingen van tekeningen, handleidingen, procedures, veiligheidsvoorschriften en werkbeschrijvingen op de juiste wijze worden uitgevoerd. Tenslotte kunt u zich geen fouten veroorloven.

Waarom Aabévé voor een technische vertaling?

Aabévé Vertaalbureau is een betrouwbaar en kosteneffectief bedrijf voor technische vertalingen. We bieden een breed scala aan technische vertalingen, die tegemoetkomen aan de behoeften en voorkeuren van onze klanten. Onze technische vertalers zorgen voor accurate en nauwkeurige vertalingen, die cultureel gevoelig en taalkundig geschikt zijn. We hebben een uitgebreide kwaliteitscontrole dat zorgt voor consistentie en nauwkeurigheid in al onze vertalingen. We bieden een snelle doorlooptijd, transparante prijzen en bieden kortingen voor grote opdrachten en langdurige partnerschappen. Met onze technische vertalingen kunnen bedrijven de taalbarrière overwinnen en effectief over de grenzen  communiceren.

Offerte voor technische vertaling

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw technische vertaling? Dat kan op verschillende manieren:

  • Gebruik maken van onze handige aanvraagmodule door te klikken op onderstaande button
  • Rechtstreeks mailen met een opgave van de talencombinatie en aantal woorden (of document toevoegen)
  • Telefonisch contact opnemen via 024-8200778.

Net zoals bij alle andere aanvragen voor een vertaling, ontvangt u ook voor een technische vertaling binnen 30 minuten een reactie. In de meeste gevallen is dit ook al direct een prijsopgave. Alle aanvragen worden volstrekt vertrouwelijk behandeld. Desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

Als u gebruik maakt van de aanvraagmodule, worden uw documenten aan ons verzonden via een beveiligde verbinding. Als de documenten te groot zijn, kunt u gebruik maken van WeTransfer. Ook dat is een beveiligde verbinding.

U ontvangt van WeTransfer een mail, zodra wij de bestanden hebben gedownload. Vertalingen worden uitsluitend verzorgd door professionele vertalers, die in de meeste gevallen ook native speaker zijn.

Niet alleen technische vertaling, maar o.a. ook: