024-82 00 778 info@aabeve.nl

Zakelijke vertaling

 • native vertalers
 • beëdigde vertalers
 • professioneel vertaalbureau
 • ISO-gecertificeerd

37+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Zakelijke vertaling in vrijwel alle talen

Zoekt u een vertaalbureau, dat snel en perfect een zakelijke vertaling voor u kan verzorgen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Al bijna 40 jaren hebben wij ervaring in het vertaalvak. U kunt bij ons terecht voor meer dan 200 talencombinaties. Vertrouw dus gerust op onze expertise.

Wij zorgen ervoor dat uw zakelijke vertaling volledig naar wens bij u wordt afgeleverd. Wilt u uw zakenrelatie op de juiste manier aanspreken? Laat het over aan Aabévé Vertaalbureau. Of het nu gaat om een jaarverslag of bedrijfsnotulen, wij regelen het graag voor u. Heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u terecht voor letterlijke vertalingen van en naar vele talen en ook een zakelijke vertaling. Ook voor het vertalen én redigeren van teksten zijn wij uw aangewezen partner. Onze taalprofessionals spreken de vaktaal van uw doelgroep. Vele tevreden klanten gingen u voor. Wilt u uw zakelijke vertaling aan onze vertalers overlaten?

Zakelijke vertaling documenten

Een officiële brief kan perfect vertaald zijn, maar zonder de juiste vorm mist het zijn doel. Onze vertalers weten precies welke “tone of voice” ze het beste kunnen gebruiken. Ze weten feilloos hoe ze uw doelgroep op de juiste manier moeten aanspreken. Wij behandelen uiteraard al uw teksten vertrouwelijk.

Onze vertalers hebben ieder een eigen vakgebied waarin ze gespecialiseerd zijn. Hierdoor kunnen wij altijd de juiste vertaler aan uw opdracht koppelen. Een zakelijke vertaling kunnen wij voor u verzorgen naar:

Wij zijn u graag van dienst. U kunt rekenen op snelle service en lage tarieven.

Vakgebieden voor zakelijke vertaling

Enkele voorbeelden van vakgebieden waarin wij u met een zakelijke vertaling van dienst kunnen zijn:

 • Accountancy
 • Bouw
 • Dienstverlening
 • Financieel
 • ICT
 • Juridisch
 • Marketing
 • Medisch
 • Technisch
 • Toeristisch
 • Websites

Een zakelijke vertaling is cruciaal 

Een zakelijke vertaling speelt een cruciale rol bij het overbruggen van taalbarrières en het bevorderen van internationale samenwerking.  Vijf tips voor effectieve zakelijke vertalingen:

 • Kies voor professionele vertalers van Aabévé: het is van vitaal belang om samen te werken met ervaren vertalers, die zijn gespecialiseerd in zakelijke vertalingen. Zij begrijpen de nuances van de doeltaal en kunnen de boodschap van uw bedrijf op de meest accurate en effectieve manier overbrengen.
 • Context is belangrijk: zorg ervoor dat u de context van de te vertalen tekst aan ons verstrekt. Dit helpt onze vertalers om de juiste terminologie en tone-of-voice te gebruiken, wat essentieel is voor een geslaagde zakelijke vertaling.
 • Gebruik van technologie: vertaalgeheugens en software kunnen vertalers helpen om hun werk efficiënter en nauwkeuriger te maken.
 • Houd rekening met culturele verschillen: vergeet niet dat een effectieve vertaling niet alleen gaat over het omzetten van woorden van de ene taal naar de andere, maar ook over het begrijpen en respecteren van culturele verschillen. In de vertalingen moet rekening worden gehouden met de specifieke behoeften en verwachtingen van de doelcultuur.
 • Kies voor revisie: het is altijd een goed idee om voor een revisieproces te kiezen om ervoor te zorgen dat uw zakelijke vertalingen van de hoogste kwaliteit zijn. Kies daarom voor een tweede paar ogen om de vertaling te controleren op om eventuele fouten of onnauwkeurigheden.

Zakelijke vertaling correspondentie

In het bedrijfsleven is communicatie het allerbelangrijkste. Interactie met uw (potentiële) klanten, contacten met uw leveranciers, overeenkomsten met huurders of verhuurders, enzovoort. Als u wilt uitbreiden naar een buitenlandse markt is een zakelijke vertaling van correspondentie een absolute must.

Kent u de lokale gebruiken en weet hoe u moet omgaan met bijvoorbeeld Duitse klanten en leveranciers? Wat is belangrijk bij internationale communicatie in bijvoorbeeld het Frans of Spaans?

Zakelijke vertaling en privé-correspondentie

Afgezien van de verschillen in inhoud, zitten de grootste verschillen in de stijl en de woordkeuze. Ongeacht de taal, het belangrijkste bij een zakelijke vertaling is om te voldoen aan de gebruiken van de betreffende nationale taal en om zelfverzekerd te zijn in termen van stijl, vocabulaire en ernst.

In privécorrespondentie zijn informele uitdrukkingen en afkortingen prima. De afzender en ontvanger kennen elkaar meestal al en hebben een persoonlijke of misschien zelfs wel vriendschappelijke relatie. Zakelijke correspondentie daarentegen is gericht op de serieuze uitwisseling van zakelijke informatie. Dergelijke zakelijke correspondentie varieert van vragen en aanbiedingen tot bestellingen, vragen over levertijden en klachten.

Hoe zakelijke vertalingen uw bedrijf kunnen helpen 

Zakelijke vertalingen kunnen uw bedrijf op verschillende manieren helpen met het vergroten van uw bereik en stellen u in staat om nieuwe markten en klanten te bereiken. Door uw boodschap en marketingmateriaal in de taal van uw doelgroep te vertalen, vergroot u de kans op succesvolle zakelijke interacties en transacties.

Bovendien dragen zakelijke vertalingen bij aan het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij uw internationale partners en klanten. Door de moeite te nemen om hun taal te spreken, toont u respect en betrokkenheid, wat kan leiden tot langdurige zakelijke relaties en samenwerkingsverbanden. 

Waarom nauwkeurigheid cruciaal is bij een zakelijke vertaling 

Nauwkeurigheid is een essentieel aspect van een zakelijke vertaling. Zelfs kleine fouten of onnauwkeurigheden kunnen grote negatieve gevolgen hebben voor uw bedrijf. Onnauwkeurige vertalingen kunnen leiden tot misverstanden, verkeerde interpretaties en zelfs juridische problemen. 

Het is belangrijk om te kiezen voor de professionele vertalers van Aabévé, die bekend zijn met het vakgebied en de terminologie van uw bedrijf. Wij kunnen ervoor zorgen dat uw zakelijke vertaling accuraat en consistent is, waardoor u miscommunicatie en reputatieschade voorkomt.

Aabévé:

daar kunt u op vertrouwen!

zakelijke vertaling-foto1

De rol van vertaling in internationale zakelijke onderhandelingen

Vertaling speelt een cruciale rol in internationale zakelijke onderhandelingen. Het stelt partijen in staat om effectief te communiceren en begrip te creëren, zelfs als ze verschillende talen spreken. Door belangrijke documenten, contracten en voorstellen te vertalen, kunnen bedrijven een gemeenschappelijke basis creëren en een gelijk speelveld voor alle betrokken partijen waarborgen.

Daarnaast kan vertaling ook helpen bij het begrijpen van de culturele context en de normen van de doelmarkt. Dit inzicht is van onschatbare waarde bij het opbouwen van sterke zakelijke relaties en het vermijden van culturele misverstanden die de onderhandelingen kunnen beïnvloeden.

Een zakelijke vertaling is van vitaal belang voor moderne bedrijven die zich bezighouden met internationale handel en communicatie. Door gebruik te maken van de juiste tips en het waarborgen van nauwkeurigheid, kunnen bedrijven effectieve zakelijke vertalingen bereiken, die bijdragen aan hun succes op de wereldmarkt. Bovendien speelt vertaling een belangrijke rol in het creëren van begrip en het bevorderen van succesvolle internationale zakelijke onderhandelingen.

Zakelijke vertaling van blog

Uw bedrijf publiceert een populaire blog, dat bezoekers naar uw website trekt en bovendien een essentieel conversiekanaal is. Door het succes in Nederland, bent u van plan om ook internationale consumenten te bereiken via een dergelijk blog. Voordat u gaat beginnen, in het zinvol om rekening te houden met een aantal facetten. Bij een zakelijke vertaling van blog is dit essentieel, omdat het de mogelijkheid biedt om een ​​grotere groep potentiële consumenten te bereiken.

In het begin moet u vaststellen wie de buitenlandse lezers zijn en in welke talen u in contact wilt komen. Zullen het uw buitenlandse werknemers zijn, die uw aanbod perfect kennen, maar waarvan de taalvaardigheid op een ander niveau ligt? Of zijn het potentiële klanten, die geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten? Dit is van belang om te bepalen hoe het blog wordt opgezet en op welke manier wordt omgegaan met promotiemateriaal op het blog.

Zakelijke vertaling – andere cultuur

Garandeert vertaling van berichten naar een andere taal een vergelijkbaar succesniveau als in Nederland? Dat is twijfelachtig. Een ander land heeft andere gebruiken, een andere cultuur en andere persoonlijke voorkeuren. Alleen een diepgaande analyse van uw klanten zal ervoor kunnen zorgen, dat u inzicht krijgt in de onderwerpen waarover u moet schrijven. Het is het beste om te beginnen met algemene onderwerpen en daarna over te stappen naar de meer gespecialiseerde onderwerpen, die zijn geconcentreerd op bepaalde producten of diensten. Met een zakelijke vertaling door Aabévé Vertaalbureau kunt erop vertrouwen, dat er bij de vertaling rekening wordt gehouden met de gebruiken, sociale aspecten en cultuur in het doelland.

Reageren op lezers

Alleen maar het plaatsen van de blogpost is niet voldoende. U moet ook nadenken over de aanpak van het reageren op opmerkingen van lezers. Dit zal extra werk met zich meebrengen en het is geen goed idee, als u verwacht dat reageren niet haalbaar zal zijn (bijvoorbeeld wegens tijdgebrek). In dat geval kunt u er beter voor kiezen om bezoekers geen mogelijkheid te geven om te reageren.

Het reageren op opmerkingen kan echter wel een band opbouwen met een bezoeker. Bezoekers vinden het prettig om te zien, dat er iets wordt gedaan met een opmerking of vraag en uiteindelijk kan dit ertoe leiden dat de bezoeker een klant wordt.

Professionele zakelijke vertaling

Heeft u als ondernemer de ambitie om de buitenlandse markt te veroveren? Wilt u bijvoorbeeld producten en/of diensten in Frankrijk gaan aanbieden? Dan is het van belang dat u in het Frans met uw zakenrelatie kunt corresponderen. En voor een vlekkeloze communicatie is het belangrijk dat u de juiste woorden gebruikt. Echter, een juiste woordkeuze is lastig als u de taal niet machtig bent.

Miscommunicaties liggen op de loer als twee partijen niet dezelfde taal spreken. Een professionele vertaling van goede kwaliteit is dan ook, zeker in de zakenwereld, belangrijk. Iets waar wij u als professioneel zakelijk vertaalbureau bij kunnen helpen. Onze professionele vertalers zijn experts op het gebied van zakelijk vertalen. Dus wilt u het maximale uit de onderhandelingen met de wederpartij halen? Laat ons de zakelijke documentatie dan vertalen.

Zakelijke vertaling – veel mogelijkheden

Zoekt u het, als het om zakenrelaties gaat, wat verder van huis? Wilt u bijvoorbeeld graag in zee gaan met een Chinese partij? Dan wordt communiceren lastig. Chinees is immers geen eenvoudige taal. Gelukkig kan onze professionele zakelijke vertaling de Chinese deuren voor u openen.

Of het nu gaat om een Chinese vertaling of om een andere zakelijke vertaling, het maakt niet uit. Wij hebben voor elke zakelijke vertaling een geschikte vertaler. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan direct vrijblijvend een offerte aan.

AI-vertalingen 

Bij Aabévé Vertaalbureau kunnen wij ook AI-vertalingen voor u verzorgen in alle talen, al dan niet in combinatie met controle en revisie door professionele vertalers. AI-vertalingen en professionele vertalingen vormen een krachtige combinatie, die elkaar aanvullen en zorgen voor optimale nauwkeurigheid. Met AI kunnen grote hoeveelheden tekst snel worden vertaald. Ze bieden een goede basis voor efficiëntie en snelheid. Aan de andere kant kunnen professionele en ervaren taalexperts, de nuances, context en culturele aspecten van een tekst beter begrijpen en overbrengen.

Door deze twee benaderingen te combineren, kunnen we profiteren van de snelheid en efficiëntie van AI-vertalingen en tegelijkertijd vertrouwen op de expertise van professionele vertalers om de kwaliteit en nauwkeurigheid te waarborgen. Het resultaat is een optimale vertaalervaring, waarbij snelheid en nauwkeurigheid hand in hand gaan.

De kosten van een AI-vertaling bedragen slechts € 0,02 per woord, exclusief BTW. Dit tarief is van toepassing op alle talen. Bij zeer grote documenten kan op dit tarief zelfs nog een volumekorting worden verstrekt. AI-vertalingen in Word-, Pdf- of PowerPoint-formaat ontvangt u van ons terug in de lay-out van de brontekst. Daarmee bespaart u dus heel veel tijd en kosten op kopieer- en plakwerk.