Engels meest gevraagde tweede taal
Grenzen vervagen, talen niet!

Engels meest gevraagde tweede taal

Engels neemt een steeds meer prominente rol in ons leven in. We kijken naar Engelse series en surfen over Engelse websites, ondanks de vele vertalingen daarvan. De belangrijke rol van het Engels blijkt ook uit de eisen in vacatures. Het is de taal die daarin het meest gevraagd wordt.

engels meest gevraagde tweede taal

Engels is de belangrijkste vreemde taal

Steeds meer ondernemingen zijn internationaal actief en hebben daarom behoefte aan kandidaten die zowel het Nederlands als bijvoorbeeld het Engels machtig zijn. Uit onderzoek van Adzuna blijkt dat in 34.500 van de 200.000 vacatures werd gevraagd om goede vaardigheden in het Engels (17%).

Het gaat om een internationaal onderzoek, in Nederland vragen we gemiddeld in 15% van de gevallen om goede vaardigheden in het Engels. Het valt vooral op dat bij vacatures binnen de techniek, verkoop en IT het Engels bijna een vereiste is.

Vertaling van het CV naar het Engels

Kandidaten kunnen op het CV aangeven dat ze het Engels machtig zijn, waarmee ze aangeven dat ze voldoen aan de eisen van de vacature. Als vertaalbureau krijgen we echter ook steeds vaker de vraag om het complete CV naar het Engels te vertalen. Het is dan mogelijk om zowel een Nederlandse als een Engelse versie aan te bieden. Dit komt met name goed van pas wanneer er een Engelssprekende persoon is betrokken bij de selectieprocedure. Het zorgt voor een overtuigende presentatie in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

>