Engels moet studenten trekken
Grenzen vervagen, talen niet!

Engels moet studenten trekken

Jongerenorganisatie JOVD Groningen vraagt de gemeente Groningen de website volledig naar het Engels te (laten) vertalen. De website in het Engels moet studenten trekken, iets waar zowel de Rijksuniversiteit Groningen als de Hanzehogeschool aan zeggen te werken.

engels moet studenten trekkenMeer internationale studenten aantrekken

Zij willen meer internationale studenten aantrekken, bijvoorbeeld door de opleidingen in rap tempo Engelstalig te maken. Bovendien komt de branchcampus van de RUG in Yantai steeds dichterbij, wat de universiteit meer internationale allure moet geven. Volgens de JOVD is het daarom hard nodig dat ook de website van de gemeente vertaald wordt. Groningen wil graag bij de wereldtop horen en daar past een internationale universiteit bij. Het is volgens de JOVD daarom van belang dat ook de website van de gemeente daar goed op aansluit.

Klein deel in het Engels beschikbaar

Op de website van de Gemeente Groningen bestaat al wel de mogelijkheid om de Engelse taal aan te klikken. Dat werkt echter totaal niet naar behoren, slechts 3% van de website is beschikbaar in die taal. De rest van de pagina’s bevat gewoon Nederlandse informatie. Dat betekent dat internationale studenten niet of nauwelijks informatie kunnen inwinnen over de stad, iets dat ze niet zal overtuigen naar Groningen af te reizen. Of de gemeente Groningen ervoor openstaat om de website naar het Engels te laten vertalen is niet duidelijk, maar uiteraard zijn we hen daar bij Aabévé Vertaalbureau in ieder geval graag mee van dienst.

>