024-82 00 778 info@aabeve.nl

Ervaring, kwaliteit, waardering

Drie simpele woorden: ervaring, kwaliteit, waardering, die aangeven wat u kunt verwachten als u uw documenten laat vertalen bij Aabévé Vertaalbureau. Ooit van start gegaan in Breda en sinds 2007 gevestigd in Mill.

Ervaring

Aabévé Vertaalbureau bestaat inmiddels al 34 jaar en er kan dus gerust worden gesteld dat er sprake is van een enorme ervaring op het gebied van vertalingen. Welk document u ook wilt laten vertalen, de kans is zeer groot dat een vergelijkbaar document in de afgelopen 34 jaren al meerdere keren voorbij is gekomen. We kunnen daardoor snel schakelen en altijd de juiste vertaler voor u inzetten. Onze vertalers beschikken allemaal over een gedegen opleiding op bachelorniveau of hebben minimaal 5 jaar ervaring in de vertaalbranche. Wij kunnen documenten voor u vertalen in vrijwel elke talencombinatie en vrijwel elk vakgebied. Wilt u een document laten vertalen in een taal, waarvoor wij geen vertaler beschikbaar hebben, dan kunnen wij dankzij onze internationale samenwerking ook daarvoor meestal wel een oplossing bieden.

Enkele voorbeelden van reviews vindt u hieronder:

  • “Goede communicatie en goede producten”, 5 sterren
  • “Snel, betrouwbaar en correct! Steeds een fijne samenwerking”, 5 sterren
  • “Top vertaalbureau. Snelle, goede en voldoende communicatie. Goede en snelle service”, 5 sterren
  • “Zeer snelle en accurate service. Proficiat”, 5 sterren
  • “Fantastische en snelle service! Zeer tevreden!”, 5 sterren

Kwaliteit

Vertalen is en blijft mensenwerk, daar kan geen online vertaaltool tegenop. Als u serieus en professioneel omgaat met uw bedrijf, moet u dit ook doen met uw vertalingen. Fouten zijn vervelend, maar kunnen soms ook desastreus zijn. Recente voorbeelden uit de coronacrisis zijn bijvoorbeeld een verkeerde vertaling (op nota bene de officiële overheidswebsite) over de coronacrisis in België. Met behulp van een online vertaaltool werd in het Engels aangegeven dat een PCR-test voor reizigers die naar België kwamen, pas nodig was na aankomst in België. Dat moest natuurlijk voor aankomst in België zijn, want anders het niet veel zin.

In de staat Virginia in de Verenigde Staten werd er nog een schepje bovenop gedaan, want daar werd met Google Translate een vertaling gemaakt in het Spaans. De vertaling gaf aan dat een vaccinatie tegen het coronavirus niet nodig is voor Spaanstaligen. Dergelijke blunders zijn natuurlijk desastreus en kunnen zelfs mensenlevens kosten. Overigens dient daarbij te worden opgemerkt, dat Google Translate zelf aangeeft, dat medische vertalingen beter niet gemaakt kunnen worden met hun vertaaltool.

De bovenstaande twee voorbeeldjes geven aan hoe gevaarlijk het kan zijn om gebruik te maken van een vertaaltool voor professionele toepassingen. Dat neemt niet weg, dat ook vertalers gewone mensen zijn en dat een foutje altijd wel een keer kan voorkomen. Vrijwel altijd zijn het dan typefoutjes of interpretatieverschillen. Gelukkig komt dit bij ons niet vaak voor en als het gebeurt, dan lossen wij het op. Niet voor niets geven wij kwaliteitsgarantie op al onze vertalingen. Daarnaast kunt u er voor een geringe meerprijs voor kiezen om de documenten te laten beoordelen door een tweede vertaler, voordat ze aan u worden toegezonden. Indien u kiest voor dit traject, valt uw vertaling onder onze ISO-certificering.

Waardering

Onze dienstverlening, ervaring en kwaliteitsvertalingen zorgen voor een hoge waardering van onze klanten. Op de onafhankelijke beoordelingswebsite Trustpilot, worden wij beoordeeld met “uitstekend”. 

Uiteraard zijn we zeer blij en trots op deze bijzonder goede waarderingen, die wij ontvangen van onze klanten. Het geeft eens te meer aan dat u het vertalen van uw documenten met het volste vertrouwen kunt overlaten aan Aabévé Vertaalbureau.

Wilt u een offerte ontvangen of meer informatie?

Voor het aanvragen van een offerte kunt u gebruik maken van de aanvraagmodule door op onderstaande button te klikken. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen 30 minuten een reactie van ons. Ook particulieren kunnen voor vertalingen bij ons terecht. Heeft u ergens vragen over, kijk dan op de pagina veelgestelde vragen. U kunt ons uiteraard ook bellen via 024 – 82 00 778 of een mail sturen. Wij helpen u graag!

Andere bezoekers bekeken ook:

Oudste talen ter wereld

Wereldwijd worden er zo’n 7.000 verschillende talen gesproken. Vele daarvan worden met uitsterven bedreigd. Dat komt...

Wat maakt de Deense taal uniek?

Denemarken, een klein land in Noord-Europa, staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, prachtige landschappen en...