Facebook verliest en wint
Facebook verloor in 2018 in Nederland 640.000 gebruikers. Sinds 2017 is het in de Verenigde Staten maar liefst 15 miljoen Amerikaanse gebruikers kwijtgeraakt. Desondanks groeit het sociale mediaplatform nog steeds in diverse andere landen.
Recente schandalen en nepnieuws hebben veel gebruikers er toe doen besluiten om te stoppen met Facebook. Velen van hen (vooral jongeren) zijn overgestapt naar Instagram. Omdat dit een dochterbedrijf van Facebook, blijft het natuurlijk wel de vraag of daar anders met gegevens wordt omgegaan.
Marktonderzoeksbureau Edison Research constateert dat volgens een uitgevoerde enquête Facebook naar schatting 15 miljoen minder gebruikers in de VS heeft dan in 2017, met de grootste dalingen in de leeftijdscategorie 12-34 jaar. Het verlies van 15 miljoen gebruikers is 6% van de Amerikaanse bevolking van 12 jaar en ouder.
Ervan uitgaande dat dat aantal juist is, is het waarschijnlijk dat de vele privacy- en veiligheidsproblemen van het afgelopen jaar de oorzaak zijn van dit massale vertrek van gebruikers.
Winst wereldwijd
Maar tegelijkertijd wint Facebook op het wereldtoneel: de maandelijkse actieve gebruikers stegen eind 2018 jaar op jaarbasis met 9 procent, met een totaal gebruikersaantal van 2,32 miljard.
Met het andere grote sociale netwerk, Instagram, gaat het erg goed: het telt momenteel een miljard gebruikers, waaronder meer dan 400 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat is meer dan het dubbele van het publiek dat Snapchat heeft verzameld.
Nieuwe plannen
Facebook ontwikkelt momenteel plannen om nog meer mensen aan haar platforms te binden. CEO Mark Zuckerberg heeft zijn visie uiteengezet om de komende jaren interactie tussen WhatsApp, Instagram en Messenger mogelijk te maken. Dat zijn drie grote berichtenplatforms, die miljarden mensen over de hele wereld bereiken.
Samen omvatten ze verschillende functies: privégesprekken op je telefoon met mensen die je kent, delen van afbeeldingen en berichten, en gesprekken met mensen in je groeiende netwerk van vrienden, familie en kennissen.
Advertenties
Dit zijn allemaal ontwikkelingen, die voornamelijk zijn gericht op mobiele gebruikers. Het is een uitgekiend concept om schaalbare producten te ontwikkelen, mensen aan te trekken en daarna geld te verdienen met het aanbieden van advertenties. Facebook biedt bedrijven de mogelijkheid om advertentieruimte in te kopen op hun platforms en verdient daar enorme sommen geld mee.
Uiteindelijk lijkt het erop dat, ondanks grote tegenslagen, Facebook klaar is om internet over de hele wereld te veroveren in de nabije toekomst. Wat nog moet worden afgewacht, is hoe de nieuwe ontwikkelingen worden aangepakt door toezichthouders, privacy-advocaten, concurrenten en vooral potentiële gebruikers. (Oorspronkelijk bericht: TheNextWeb)
Vertalen
Bij Aabévé Vertaalbureau helpen wij u graag met het vertalen van uw documenten. Voor vrijwel alle vakgebieden en vrijwel alle talencombinaties. Wilt u met uw bedrijf of merk uitbreiden over de grenzen? Wilt u in het buitenland solliciteren? Aabévé is een allround vertaalbureau. Van persbericht tot webshop, van bedrijfspresentatie tot productinformatie en van column tot contract. Van creatief tot informatief en van kort tot lang. Aabévé is een allround internationaal vertaalbureau.
U kunt bij ons terecht voor het vertalen van allerlei documenten, zoals:
Vertaalprofessionals met specialisaties
Meestal duikt de vertaler echter diep in een bepaald vakgebied en raadpleegt hij of zij naslagwerken, vakbladen en deskundigen. Een goede vertaler bezit een brede algemene ontwikkeling en doet snel en secuur bronnenonderzoek.
Soms specialiseert een vertaler zich uit persoonlijke interesse in een onderwerp, in kunst en cultuur, financiën en economie, natuur en milieu. Uw webtekst over polykristallijne zonnepanelen, uw tv-format over koken met filosofen of uw onderzoeksrapport over populatiebeheer met de prikpil bij damherten.
Juridische taal vraagt een juridische vertaler
De juridisch vertaler vertaalt de tekst zodanig dat er maar één interpretatie mogelijk is. Een goede vertaler is een Pietje Precies. Een juridisch vertaler kent daarnaast de diverse nationale en internationale rechtssystemen en de bijbehorende vaktaal.
Nederlanders spreken over het algemeen een aardig woordje over de grens. Een gewone e-mail naar een anderstalige klant of opdrachtgever schrijft u zelf of een van uw collega’s. Maar juridische correspondentie is andere koek; een kleine fout in de vertaling van een proces-verbaal, koopcontract of testament kan grote gevolgen hebben.
Wij kunnen u altijd snel en goed van dienst zijn. Via het offerte-aanvraagformulier kunt u een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Nadat de aanvraag door ons is ontvangen, krijgt u binnen 30 minuten de offerte in uw mailbox.
Wilt u eerst aanvullende informatie of heeft u een vraag? Dan kunt u het contactformulier invullen of ons mailen of bellen via 024-8200778 of 0485-455279.