Financiële vertalingen

Financiële vertalingen vragen de inzet van vertalers, die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van financiën en economie. Financiële documenten bevatten vaak specifieke concepten en taalgebruik, waardoor het zeker niet voor iedere vertaler is weggelegd om hiervoor een financiële vertaling te verzorgen.

Doordat bedrijven vaker internationaal gaan opereren, worden financiële vertalingen steeds belangrijker en komen ze ook vaker voor. Het is in de huidige tijd heel normaal, dat ook kleinere bedrijven hun producten aanbieden in andere landen. Elk bedrijf met geschikte producten en een website, kan de grens over. Zeker binnen de Europese Unie is dit zeer aantrekkelijk en eenvoudig.

Financiële contracten

Als er wordt samengewerkt met buitenlandse partners, zullen er overeenkomsten worden gesloten, waarin ook allerlei financiële aspecten zijn opgenomen. Elke betrokken partij zal in de eigen taal moeten kunnen lezen wat de voorwaarden en consequenties zijn.

Dit kan het geval zijn bij koopovereenkomsten, huurcontracten, financieringen, enzovoort. Het zijn slechts een paar voorbeelden van documenten, waarvoor gespecialiseerde financiële vertalers worden ingezet.

Offerte aanvragen

  Beëdigde vertaling? *
  JaNee

  Regulering

  Alhoewel er in de Europese Unie sprake is van een behoorlijke regulering voor financiële rapporten, geldt dit vaak alleen voor grote bedrijven. Buiten Europa en ook voor de kleinere bedrijven gelden in de meeste landen verschillende regels. Een vertaler dient daarvan dus goed op de hoogte te zijn. Voor het vertalen van financiële documenten is ervaring en veel kennis nodig.

  Financiële termen kunnen in verschillende landen een andere betekenis hebben en dan is het absoluut noodzakelijk, dat de vertaler daarmee kan omgaan. Doordat reguleringen ook constant wijzigingen ondergaan, is het ook een vereiste, dat de betrokken vertaler daarvan op de hoogte blijft.

  Financiële vertaling naar diverse talen

  Wij kunnen financiële vertalingen verzorgen naar diverse andere talen, waaronder alle Europese talen. Net zoals bij alle andere aanvragen voor een vertaling, ontvangt u ook bij het aanvragen van een financiële vertaling binnen 30 minuten van ons een reactie en in de meeste gevallen ook al een prijsopgave.

  Alle aanvragen worden altijd volstrekt vertrouwelijk behandeld, maar desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven. En als u achteraf toch geen gebruik wilt maken van onze diensten, worden de documenten verwijderd. Hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens kunt u lezen in onze privacyverklaring.

  financiele vertalingen-eurobiljetten

  Offerte voor financiële vertaling

  Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw financiële vertaling? Dat kan op verschillende manieren:

  • Gebruik maken van het aanvraagformulier  op deze pagina
  • Rechtstreeks mailen met een opgave van de talencombinatie en aantal woorden (of document toevoegen)
  • Telefonisch contact opnemen via 024-8200778.

  Als u gebruik maakt van het aanvraagformulier, worden uw documenten aan ons verzonden via een beveiligde verbinding. Als de documenten te groot zijn, kunt u gebruik maken van ons WeTransfer kanaal. Ook dat is een beveiligde verbinding. U ontvangt van WeTransfer een mail, zodra wij de bestanden hebben gedownload.

  Bij Aabévé Vertaalbureau bent u verzekerd van:

  • Meer dan 30 jaar vertaalervaring

  • Ervaren en professionele vertalers

  • Voor elk vakgebied de juiste vertaler

  • Snelle reactie op uw vertaalaanvraag

  • Lage tarieven

  • Snelle levering van uw vertaling

  • Kwaliteitsgarantie

  • Hoge waardering van klanten

  Vertrouwelijkheid

  Financiële documenten bevatten vaak gevoelige informatie en moeten dan ook met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid worden behandeld. Ook daarvoor bent u bij Aabévé Vertaalbureau op de juiste plaats. Het vertrouwelijk omgaan met documenten beperkt zich niet alleen tot financiële documenten. Alle documenten, die aan ons worden toevertrouwd, worden volstrekt vertrouwelijk behandeld.

  Ook interessant:

  oostenrijk-hallstatt
  Zakelijke correspondentie vertalen
  gemeenten-moeten-diensten-vertalen