Google Translate-app maakt woorden vertalen gemakkelijk
Grenzen vervagen, talen niet!

Google Translate-app maakt woorden vertalen gemakkelijk

De Google Translate-app is voor veel reizigers onmisbaar tijdens hun vakantie. We spreken over het algemeen een aardig woordje Engels en Duits, maar zodra het gaat om Frans of Spaans wordt het vertalen al een stuk lastiger. Het is dan prettig om gebruik te kunnen maken van de Translate-app. De Google Translate-app maakt woorden vertalen gemakkelijk

Google Translate-app maakt woorden vertalen gemakkelijk

De camera of intypen

De Google Translate-app maakt het eenvoudig om woorden te vertalen. Het is mogelijk om die in te typen, daarnaast kan de app gebruik maken van de camera. De app gaat in het beeld op zoek naar geschreven taal en zorgt meteen voor de vertaling daarvan.

Het is op die manier mogelijk om bijvoorbeeld een menukaart te vertalen of een kreet op de muur om te zetten naar het Nederlands. De Google Translate-app heeft meer moeite met volledige pagina’s aan tekst, de boodschap hiervan gaat gemakkelijk verloren.

Vertaalbureau gaat verder

De Google Translate-app valt daarmee niet te vergelijken met het werk dat we doen als vertaalbureau, maar kan wel degelijk van pas komen tijdens een vakantie in het buitenland. De app kan eenvoudige woorden vertalen en het daarmee gemakkelijker maken om in contact te komen met de lokale bevolking.

Het is van belang om een app, zoals die van Google, te zien als een handig hulpmiddel, terwijl we er als vertaalbureau voor zorgen dat we professionele vertalingen in allerlei talen kunnen aanbieden. We werken bij Aabévé Vertaalbureau bewust met zoveel mogelijk native speakers die hoge kwaliteitsvertalingen afleveren.

>