024-82 00 778 info@aabeve.nl

Grammaticaregels Nederlandse taal aangepast

Ongetwijfeld zullen veel taalfanaten tandenknarsend en tenenkrommend hebben ontdekt, dat de grammaticaregels van de Nederlandse taal aangepast zijn. Voor het eerst in 24 jaar zijn de regels van de Algemene Nederlandse Spraakkunst aangepast. En daar is lang niet iedereen blij mee. De nieuwe online versie is op 20 april jl. gepubliceerd De ANS schrijft er zelf over, dat men in meerdere opzichten mee moet met de tijd.

Fout is niet meer echt fout

Volgens de ANS zijn er in de loop der tijd allerlei regels achterhaald, omdat ze in het spraakgebruik ook op een andere manier worden gebruikt. Zo zijn de volgende voorbeelden in de spreektaal in het vervolg niet meer fout, maar “gewoon” goed:

“Hij is groter als mijn broer” mag nu informeel ook naast het enige juiste “hij is groter dan mijn broer”
“Een hele kleine kast” mag nu ook naast het juiste “een heel kleine kast”
“Zij geeft nooit geen fooi” mag in de spreektaal nu naast het juiste “zij geeft nooit fooi”
“Ik heb hun mijn boek geleend”, mag nu naast het juiste “ik heb hen mijn boek geleend”
Nederlandse taal

De ANS benadrukt, dat de wijzigingen worden doorgevoerd op basis van voortschrijdend inzicht. Sommige uitdrukkingen zijn in de spreektaal zo normaal geworden, dat het daardoor zinvol is geworden om ze goed te keuren. De nu doorgevoerde wijzigingen zijn de eerste sinds 1997. De versoepelingen, zoals de bovenstaande voorbeelden, hebben hoofdzakelijk betrekking op informele tekst en spreektaal en kan op school dus nog steeds door een docent worden fout gerekend.

OFFERTE AANVRAGEN

Vraag een vrijblijvende offerte aan en binnen 30 minuten vindt u onze reactie in uw mailbox.

Aabévé Vertaalbureau

Bij het vertalen van documenten zullen wij ons houden aan de formele taalregels om misverstanden te voorkomen. Daarbij zetten wij bij Aabévé Vertaalbureau uitsluitend ervaren en professionele vertalers in, die beschikken over minimaal 5 jaar vertaalervaring of een gedegen opleiding achter de rug hebben.

Vertrouwen

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u vertrouwen op optimale service, snelle levering, lage tarieven, tientallen jaren en ISO-certificering. Bovendien geven klanten ons een hoge waardering op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot. Met 4,7 uit 5 wordt onze dienstverlening door Trustpilot beoordeeld als uitstekend. Uiteraard zijn wij onze klanten zeer erkentelijk voor deze geweldige reviews.

Offerte aanvragen

Als u een vrijblijvende offerte bij ons wilt aanvragen, kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier op deze pagina. Heeft u meerdere documenten? Stuur ons dan rechtstreeks een mail. Vermeld daarin in elk geval de talencombinatie en een eventuele deadline. Na ontvangst van uw offerte-aanvraag ontvangt u binnen 30 minuten onze reactie in uw mailbox.

Offerte aanvragen

Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden. U kunt maximaal 4 documenten uploaden.
=
trustpilot

Andere bezoekers bekeken ook:

Juridische vertalingen vereisen specialisten

Juridische vertalingen vereisen specialisten Dagelijks vertalen we bij Aabévé Vertaalbureau allerlei documenten uit...

Spaanse uitdrukkingen

Spaanse uitdrukkingen Er zijn talloze grappige Spaanse uitdrukkingen. Ooit wel eens gehoord van het Spaanse ¿Que...