024-82 00 778 info@aabeve.nl

Hoe fascinerend is de Engelse taal?

Engels is niet de meest gesproken taal ter wereld, maar het is wel een hele belangrijke wereldtaal. Engels is ontstaan uit West-Germaans, Oud-Normandisch/Oud-Frans, Grieks, Latijn en allerlei leenwoorden uit vele andere talen. Maar desondanks is Engels vrij eenvoudig en makkelijk te leren. Hoe fascinerend is de Engelse taal eigenlijk?

Engels is in elk geval fascinerend voor Nederlanders, want wij spreken het beste Engels als niet moedertaalsprekers. We worden daarbij wel op de huid gezeten door Zweden en regelmatig is het ook stuivertje wisselen op de jaarlijkse ranglijst.

In de loop der tijd zijn er van het Engels ook allerlei gemengde vormen ontstaan. In die vormen zijn woorden uit verschillende talen samengevoegd en zo zijn o.a. het Duits Engels, het Frans Engels en het Spaans Engels ontstaan. En natuurlijk moet we het Nederlands Engels niet vergeten, want in Nederland blinken we uit met het gebruiken van Engelse termen, die gemeengoed zijn geworden in de Nederlandse taal. Vooral in de ICT-sector is dat het geval. Bijvoorbeeld: downloaden, uploaden, streamen, hosting, keyword, search engine, enzovoort.

Engels in de EU

Ook na de Brexit blijft Engels een officiële taal binnen de Europese Unie. Dat betekent, dat publicaties, verslagen, begrotingen, enzovoort ook in het Engels blijven verschijnen. Het kan natuurlijk zijn dat een andere Europese taal dit na verloop van tijd zal gaan overnemen, maar dat is niet voor de hand liggend.

Het Engels in Europa is overigens wel een beetje Europees Engels geworden. En eigenlijk is dat hetzelfde als wat er in de Verenigde Staten is gebeurd met Amerikaans Engels. Het Euro-Engels wordt vooral gesproken door medewerkers van de vele EU-instellingen. Het is een mix van Brits Engels en allerlei leenwoorden uit de lidstaten van de Europese Unie.

Binnen de organisatie van de EU wordt dit vooral gebruikt door medewerkers uit verschillende landen, die elkaar in hun eigen talen niet kunnen verstaan, maar elkaar met Euro Engels wel kunnen begrijpen, zonder dat daarbij een tolk nodig is.

Vertalen

Bij Aabévé Vertaalbureau kunnen wij u van dienst zijn met het vertalen in vrijwel alle talencombinaties. Dus niet alleen Engels Nederlands vertalen, maar ook voor een vertaling Engels Duits, een vertaling Engels Pools, een vertaling Engels Spaans, een vertaling Engels Zweeds, Engels Frans vertalen, Engels Nederlands vertalen en nog vele andere talen in combinatie met Engels kunt u bij ons terecht.

Optimale service

Wij hanteren voor onze vertalingen lage tarieven en een snelle levering. Bovendien worden vertalingen uitsluitend verzorgd door ervaren en professionele vertalers. Aabévé Vertaalbureau is al ruim 30 jaren actief in de vertaalbranche. Onze klanten bestaan uit particulieren, zzp’ers, kleine, middelgrote en grote bedrijven, alsmede multinationals.

Onze klanten hebben een zeer hoge waardering over voor onze dienstverlening. Op Trustpilot hebben wij het predicaat “uitstekend”. Dankzij onze ISO-certificering kunt u erop vertrouwen, dat wij onze zaken goed op orde hebben en houden.

Vrijblijvende offerte

Als u een document wilt laten vertalen, kunt u altijd eerst een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. U kunt daarvoor gebruik maken van de offerte pagina of van de aanvraagmodule aan de rechterzijde van deze pagina (of onderaan de pagina als u onze website bezoekt via uw mobiel).

Rechtstreeks mailen mag natuurlijk ook. Geef dan in elk geval de talencombinatie, het aantal woorden, het vakgebied van het document (bijv. juridisch, medisch, technisch, enzovoort) aan ons door. U ontvangt van ons een reactie per mail binnen 30 minuten, nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen.

Als uw bestanden te groot zijn om te verzenden via e-mail of onze aanvraagmodule, kunt u gebruik maken van WeTransfer. Uw bestanden worden ook dan beveiligd verzonden en u ontvangt van WeTransfer een mail, als wij uw bestanden hebben gedownload.