024-82 00 778 info@aabeve.nl

Hoe kan Conductor uw website helpen?

Deze maand lanceert Google de zogenaamde Core Web Vitals. Het doel daarvan is om de gebruikservaring van websitebezoekers te verbeteren. Alweer een nieuwtje van Google, waardoor de ranking van uw website zowel voordeel als nadeel kan ondervinden. Voordeel als uw website voldoet aan de criteria, die Google voor de Core Web Vitals hanteert en nadeel als uw website daar niet aan voldoet. Google zegt namelijk dat de Core Web Vitals een serieuze rankingfactor worden.

De Web Vitals bestaan uit 3 factoren, te weten de laadsnelheid van de website, de responsiviteit (is de website ook goed te bekijken op tablet en smartphone) en de stabiliteit. Veel website-eigenaren zien dergelijke updates met angst en beven tegemoet, omdat de rankings die met veel moeite (en vaak ook kosten) zijn opgebouwd, zomaar weer kunnen dalen. Het omgekeerde kan overigens ook. Maar er is hoop. Onlangs is Conductor voor Chrome gelanceerd. Hoe kan Conductor uw website helpen? Dat leggen we onderstaand uit.

Conductor

Conductor is een extensie voor Google Chrome. Allereerst zult u Conductor moeten downloaden en als extensie toevoegen aan Chrome. Als u dat heeft gedaan kunt u op het zwarte extensiesymbool rechtsboven klikken. Beschikbare extensies worden dan zichtbaar. Het is dan handig om op de pin naast Conductor te klikken, waardoor het rechtsboven in het browserscherm zichtbaar wordt.

Daarna kunt u aan de slag. Open een pagina van uw website en klik op het groene Conductor-symbool. Er worden dan 2 pop-ups geopend, waarop u kunt zien hoe het met deze pagina is gesteld en welke fouten er op voorkomen. In de linker pop-up krijgt u de volgende opsomming te zien:

  • Overview
  • Technical SEO
  • Media
  • Links
  • Health
  • Check
  • Keyword Research
  • Live Editor
  • Setting & Support
  • Invite Teammates

Door in Chrome één van deze onderdelen aan te klikken, krijgt u rechts meer informatie.

Overview

Hier krijgt u informatie over het aantal karakters, dat is gebruikt voor titel en omschrijving, headings, woordfrequentie en leesbaarheid. Als er geen groen vinkje achter staat, betekent dit dat er verbetering nodig is.

Technical SEO

In dit onderdeel wordt aangegeven als er verbeteringen nodig zijn in redirects en site-informatie.

Media

Ontbreken er afbeeldingen of hebben de afbeeldingen geen Alt-tekst (beschrijving), dan wordt dat hier vermeld. Als er alleen groene vinkjes staan, is alles in orde.

Links

Hier kunt u zien of er sprake is van gebroken interne of externe links. Als dat zo is kunt u die herstellen.

Health Check

Bij dit onderdeel wordt aangegeven wat de score van de pagina is. Als alles optimaal is, dan is de score 100. Tussen de 80 en de 100 krijgt u het predicaat “Excellent”. Als toelichting staat hierbij vermeld: hoe hoger de score, hoe hoger de ranking van de pagina kan zijn.

Keyword Research

Conductor geeft hier suggesties voor zoekwoorden, hetgeen erg handig is om te bepalen welke termen voor de betreffende pagina het belangrijkste kunnen zijn.

Live Editor

Via deze optie kunt u direct wijzigingen doorvoeren.

Conductor is een erg handige en supersnelle tool. De gegevens zijn direct beschikbaar als op het icoontje van de extensie wordt geklikt. Door het oplossen van de problemen kunnen de pagina’s een betere score behalen.

Website vertalen

Heeft u een website in het Nederlands, die u wilt laten vertalen? Dan is het aan te bevelen om eerst de Nederlandse pagina’s te optimaliseren. Doet u dit niet, dan bent u later genoodzaakt om zowel de Nederlandse pagina’s als de vertaalde pagina’s te gaan aanpassen.
Is uw website wel vertaald, dan zit er niets anders op dan ook de vertaalde pagina’s te controleren. Het komt nogal eens voor dat bij een website alleen de teksten worden aangeleverd voor vertaling en dat omschrijvingen en soms zelfs ook titels worden vergeten.

Met speciale software kunnen we bij Aabévé Vertaalbureau exact inventariseren welke teksten, titels en omschrijvingen er op uw website staan. Daardoor is het ook eenvoudig om een vrijblijvende prijsopgave te verstrekken. Heeft u vragen over het vertalen van een website of andere documenten? Stuur ons dan een mail of bel ons via 024-82 00 778. Wij helpen u graag!

Andere bezoekers bekeken ook:

Het belang van juiste medische vertalingen

In de snel evoluerende medische sector is een nauwkeurige en betrouwbare communicatie van cruciaal belang. Dit geldt...

Wat zijn de talen van Frankrijk?

Frankrijk staat bekend om het Frans als de officiële taal van het land. Het is de meest gesproken taal en wordt...