Hoe snel is de vertaling klaar?
Grenzen vervagen, talen niet!

Hoe snel is de vertaling klaar?

Bij de meerderheid van aanvragen voor een vertaling wordt de vraag “Hoe snel is de vertaling klaar?” steevast gesteld. De meeste cliënten van Aabévé Vertaalbureau willen hun vertaling graag zo snel mogelijk ontvangen. Wij hebben daar alle begrip voor. We doen dan ook altijd onze uiterste best om de vertaling te leveren voor of op het tijdstip dat u aan ons vraagt.Hoe snel is de vertaling klaar?

Tijdslimiet

Helaas is dit niet altijd mogelijk omdat de hoeveelheid te vertalen tekst niet (meer) past in de tijdslimiet, die wordt gesteld. Het is daarom goed om te weten, dat een vertaler normaal gesproken circa 2.000 woorden per dag kan vertalen. De moeilijkheidsgraad van de tekst en de doeltaal spelen hierbij uiteraard ook een belangrijke rol.

Soms denken cliënten dat het mogelijk is om 10.000 woorden in 1 dag te vertalen. Natuurlijk zouden we het document door meerdere vertalers kunnen laten vertalen, maar dat heeft niet onze voorkeur. Er kan dan namelijk al snel (zeker bij moeilijke vertalingen) sprake kan zijn van interpretatieverschillen.

Leveringstermijn

Probeert u dus rekening te houden met een leveringstermijn, die overeenkomt met het aantal woorden in uw document : 2.000 = aantal benodigde werkdagen om uw document te vertalen.
Weet u al eerder, dat de vertaling er aankomt, neem dan contact met ons op om alvast een vertaler in te plannen.

>