024-82 00 778 info@aabeve.nl

Italiaans vertalen

vanuit of naar diverse andere talen

italiaans vertalen-foto1

Italiaans vertalen

Voor Italiaans vertalen vanuit of naar vrijwel elke andere taal zit u goed bij Aabévé Vertaalbureau. Ook voor beëdigde vertalingen kunt u bij ons terecht. U kunt voor uw vertaling een geheel vrijblijvende prijsopgave bij ons aanvragen. Wij helpen u graag met uw vertaling in vrijwel alle vakgebieden.

Als u de woorden in uw document niet zelf kunt tellen, kunt u het document of de documenten aan ons mailen. Wij tellen dan geheel vrijblijvend de woorden voor u.

Offerte aanvragen?

Maak gebruik van de aanvraagmodule op deze pagina. Documenten worden verzonden via een beveiligde verbinding.

Reactie

Binnen 30 minuten ontvangt u onze reactie in uw mailbox. Vrijwel altijd is dit direct de offerte met levertijd.

Akkoord?

Gaat u akkoord met onze offerte, dan gaan wij direct voor u aan de slag. U ontvangt de vertaling binnen de afgesproken levertijd.

Italiaans vertalen vanuit of naar diverse andere talen

Kwaliteit

Bij Aabévé Vertaalbureau bent u er zeker van zijn dat de Italiaanse teksten met gevoel voor de doelgroep worden vertaald.

Een slechte Italiaanse vertaling kan leiden tot misverstanden en kan negatieve gevolgen hebben bij uw klanten. Daarom kunt u maar beter samenwerken met een professioneel vertaalbureau.

Offerte

Onze vertalers hebben veel kennis van het woordgebruik, de grammatica en spelling van de Italiaanse taal. Zoekt u een vertaalbureau voor uw Italiaanse vertaling ?

Dan hoeft u niet verder te zoeken. U kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Het aanvragen van een offerte is zeer eenvoudig en verloopt snel.

Vakgebieden

Aabévé Vertaalbureau beschikt over Italiaanse vertalers met veel ervaring in verschillende vakgebieden en branches. Door gebruik te maken van vertalers met Italiaans als moedertaal, kunnen wij een hoge kwaliteit garanderen.

Of het nu gaat om het vertalen van een contract of promotieteksten: onze vertalers voeren uw opdrachten uit met gevoel voor zowel taal als cultuur.

Vertalen Italiaans Nederlands

Een juridisch document, medische document, technisch document, privé document, etc., alles dat u naar ons mailt, wordt door ons volstrekt vertrouwelijk behandeld. Wilt u liever gebruik maken van uw eigen geheimhoudingsverklaring? Dan kunt u die naar ons mailen en ontvangt u deze ondertekend retour. Hoe wij omgaan met uw gegevens, kunt u lezen in onze privacyverklaring.

Zorg er dus altijd voor dat uw brieven en overeenkomsten, maar vaak ook e-mailcorrespondentie zijn opgesteld in het Italiaans. Doet u dat niet dan staat u al op achterstand voordat u nog maar bent begonnen. Neemt u tijdens uw eerste bezoek een cadeau mee, zorg er dan voor dat dit een beetje past bij de afspraak die u heeft. Vermijd bedrijfsvermeldingen op het cadeautje. Italianen zijn gewend om zelf ook een cadeau te overhandigen en willen dat graag doen, voordat u het cadeau aan hen geeft.

Vertalen Nederlands Italiaans

Italiaans is bij Aabévé Vertaalbureau een veel gevraagde taal. Een vertaalopdracht Italiaans Nederlands en Nederlands Italiaans is bij ons uiteraard geen enkel probleem. Een Italiaanse vertaling is vaak vanuit of naar het Nederlands, maar ook vanuit Duits en Engels is Italiaans vertalen populair. Wij zetten daarvoor altijd de meest geschikte vertaler in. Met ruim 30 jaren ervaring staan wij garant voor vertalingen met kwaliteitsgarantie.

Beëdigd Italiaans vertalen

Ook voor beëdigde vertalingen zijn wij u graag van dienst. Deze vertalingen worden verzorgd door een vertaler, die daarvoor is beëdigd door de rechtbank. Soms is voor een beëdigde vertaling ook een apostille nodig. Die kunt u zelf afhalen bij de Griffie van een Arrondissementsrechtbank in uw regio. Een apostille kost € 21,00. Een beëdigde vertaling is vrijwel altijd noodzakelijk bij officiële documenten.

Offerte aanvragen

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.
=

Een greep uit de reacties van klanten:

(meer reacties vindt u op deze pagina)

Eline

Eline

Top vertaalbureau! Snelle, goede en voldoende communicatie, goede en snelle service.

Chantal

Chantal

Vertalingen zijn snel geregeld. Ik kan dit bedrijf zeker aanbevelen! Een absolute aanrader!

italiaans vertalen-foto2

Nederlands Italiaans vertalen

Zaken doen met Italiaanse bedrijven kan zeer aantrekkelijk zijn, want na Duitsland, België en Frankrijk gaan onze meeste exportproducten naar Italië. Italianen zijn vriendelijk en slim en willen graag zaken doen. Ze hechten aan persoonlijke relaties, maar zijn daarin ook zeer direct. Ze gaan heftige discussies tijdens een vergadering zeker niet uit de weg.

Het is in Italië ook heel normaal, dat een afspraak niet begint op het overeengekomen tijdstip. Wachten komt vaak voor. U doet er goed aan om u daar niet over op te winden en gewoon vriendelijk te blijven. Kleding is in Italië erg belangrijk, want daar wordt u direct op beoordeeld. Een eerste zakelijke afspraak in een spijkerbroek is dus niet aan te bevelen. Ontvangt u van Italiaanse bedrijven schriftelijke correspondentie, dan kunnen wij snel en goed een vertaling Italiaans Nederlands voor u verzorgen.

Wij vertalen o.a. voor deze bedrijven:

(meer referenties op deze pagina)

olde smidse-logo
spie-logo
peripro fencing-logo
prosuco-logo

Italiaans vertaalbureau

Voor het vertalen van en naar het Italiaans kunt u voor vrijwel iedere talencombinatie bij ons terecht. Ook voor​ beëdigde vertalingen Italiaans kunnen wij u van dienst zijn. Vraag een vrijblijvende prijsopgave via mail en binnen 30 minuten hebt u een offerte in uw mailbox.

Weet u niet hoeveel woorden uw document bevat of kunt u ze zelf niet tellen, bijvoorbeeld omdat het een pdf is? Mail ons dan het document en wij tellen de woorden voor u. 

Voor vrijwel alle denkbare vakgebieden hebben wij wel een vertaler beschikbaar. Dit zijn altijd ervaren en professionele vertalers, die beschikken over een jarenlange ervaring en een gedegen studie achter de rug hebben. Onze vertalers zijn dus geen studenten, die iets willen bijverdienen.

Ook voor andere talen in combinatie met het Italiaans kunnen wij u van dienst zijn, bijvoorbeeld Italiaans-Engels, Engels Italiaans, Italiaans Duits, Duits Italiaans, Italiaans Spaans, enzovoort.

italiaans vertalen-4 foto's

Een greep uit onze vakgebieden:

(klik op de foto’s om de vakgebieden te bekijken)

Italiaans vertalen-vakgebieden foto1

Automotive

Chemisch

Juridisch

Medisch

Overheid

Technisch

Wetenschap

Italiaans vertalen-vakgebieden foto2

Accountancy

Dienstverlening

Horeca

Marketing

Toerisme

Transport

Verzekering

Italiaans vertalen-vakgebieden foto3

Architectuur

Bouw

Dienstverlening

Energie

Financiën

Grafisch

ICT

Meer over het Italiaans

Het Italiaans maakt deel uit van de Romaanse taalgroep. Het Italiaans wordt, in verschillende dialecten, gesproken door ongeveer 58 miljoen mensen in Italië en door ongeveer 66 miljoen mensen wereldwijd. De huidige Italiaanse standaardtaal is direct gebaseerd op het Florentijns, het dialect van Florence. Sommige Italiaanse dialecten verschillen sterk van het standaard-Italiaans. Het aantal sprekers van het standaard-Italiaans in Italië bedraagt ongeveer 30 miljoen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt verondersteld, zijn de verschillende dialecten die in Italië worden gesproken niet afgeleid van het Standaarditaliaans. Het standaard-Italiaans is namelijk zelf gebaseerd op het dialect dat in de 14e eeuw gesproken werd in Toscane (de streek in en rondom Florence) en dan in het bijzonder in Florence. In dit Toscaanse dialect schreef Dante Alighieri zijn Divina Commedia.

Net als de andere dialecten die in Italië worden gesproken, is het Toscaans op zijn beurt weer afgeleid van het Vulgair Latijn, de gesproken versie van het Latijn die lange tijd naast de officiële geschreven versie bestond. De verscheidene dialecten die in Italië worden gesproken, verschillen zeer sterk van het Standaarditaliaans. Voor de komst van de massamedia zoals radio en televisie spraken zeer veel mensen alleen hun eigen, plaatselijke dialect en door de onderlinge verscheidenheid van de dialecten was het voor Italianen dan soms ook moeilijk elkaar te begrijpen.

Op delen van Sardinië worden dialecten gesproken die nauw aan de dialecten op het Italiaanse vasteland verwant zijn, maar om culturele redenen vaak beschouwd worden als opzichzelfstaande talen. De meer authentieke dialecten van Sardinië, zoals het Logudorees, moeten echter in elk geval als een aparte taal worden beschouwd. (bron: Wikipedia)

Meer dan 30 jaren ervaring

Talencombinaties

Ervaren vertalers

Aabévé Vertaalbureau:

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,7 uit 5 (of 9,4 uit 10)