Een document in het Italiaans vertalen?

Voor Italiaans vertalen vanuit of naar vrijwel elke andere taal zit u goed bij Aabévé Vertaalbureau. Ook voor beëdigde vertalingen kunt u bij ons terecht. U kunt voor uw vertaling een geheel vrijblijvende prijsopgave bij ons aanvragen. Wij helpen u graag met uw vertaling in vrijwel alle vakgebieden.

Een reactie (en meestal al direct een prijsopgave) ontvangt u binnen 30 minuten in uw mailbox. Als u de woorden in uw document niet zelf kunt tellen, kunt u het document of de documenten aan ons mailen. Wij tellen dan geheel vrijblijvend de woorden voor u.

Een juridisch document, medische document, technisch document, privé document, etc., alles dat u naar ons mailt, wordt door ons volstrekt vertrouwelijk behandeld.

Wilt u liever gebruik maken van uw eigen geheimhoudingsverklaring? Dan kunt u die naar ons mailen en ontvangt u deze ondertekend retour. Hoe wij omgaan met uw gegevens, kunt u lezen in onze privacyverklaring.


Vertalen Nederlands Italiaans

Voor een uitstekende vertaling Nederlands Italiaans of een vertaling Italiaans Nederlands is Aabévé Vertaalbureau u graag van dienst. Wilt u zaken doen in Italië, dan moet u er rekening mee houden dat de meeste Italianen alleen Italiaans spreken.

In het handelsverkeer wordt ook nog wel Engels en Frans gesproken, maar bij schriftelijke correspondentie verwacht men documenten in het Italiaans.

Zorg er dus altijd voor dat uw brieven en overeenkomsten, maar vaak ook e-mailcorrespondentie zijn opgesteld in het Italiaans. Doet u dat niet dan staat u al op achterstand voordat u nog maar bent begonnen. Neemt u tijdens uw eerste bezoek een cadeau mee, zorg er dan voor dat dit een beetje past bij de afspraak die u heeft.

Vermijd bedrijfsvermeldingen op het cadeautje. Italianen zijn gewend om zelf ook een cadeau te overhandigen en willen dat graag doen, voordat u het cadeau aan hen geeft.

Ook voor beëdigde vertalingen zijn wij u graag van dienst. Deze vertalingen worden verzorgd door een vertaler, die daarvoor is beëdigd door de rechtbank.

Soms is voor een beëdigde vertaling ook een apostille nodig. Die kunt u zelf afhalen bij de Griffie van een Arrondissementsrechtbank in uw regio. De kosten daarvoor bedragen € 20,00. Een beëdigde vertaling is vrijwel altijd noodzakelijk bij officiële documenten, zoals:

 • Geboorteakte
 • Paspoort/ID-kaart
 • Huwelijksakte
 • Diploma
 • Rijbewijs
 • V.O.G.
 • Hypotheekakte
 • Scheidingsakte
 • Testament

Italiaans Nederlands

Italiaans is bij Aabévé Vertaalbureau een veel gevraagde taal. Een vertaalopdracht Italiaans Nederlands en Nederlands Italiaans is bij ons uiteraard geen enkel probleem. Een Italiaanse vertaling is vaak vanuit of naar het Nederlands, maar ook vanuit Duits en Engels is Italiaans vertalen populair. Wij zetten daarvoor altijd de meest geschikte vertaler in. Met ruim 30 jaar ervaring staan wij garant voor topvertalingen met kwaliteitsgarantie.

Aabévé Vertaalbureau, ISO-gecertificeerd

Snelle reactie


Binnen 30 minuten nadat uw aanvraag door ons is ontvangen, mailen wij u een reactie. Meestal is dit al direct de offerte.

Lage tarieven


Onze tarieven voor professionele vertalingen behoren tot de laagste van Nederland.

Professionele vertalingen


Vertalingen worden uitsluitend verzorgd door professionele vertalers, die in de meeste gevallen ook native speaker zijn.

Reacties van klanten

Onze klanten zijn zeer tevreden over onze dienstverlening en hebben daar een hoog waarderingscijfer voor. Onderstaand treft u enkele reacties aan. Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming beperken wij ons tot het vermelden van een voornaam of een bedrijfsnaam, alsmede het plaatsen van anonieme afbeeldingen. Meer klantenreacties kunt u vinden op Trustpilot.

profile-pic
Jill

Wij worden altijd snel en vriendelijk geholpen.

profile-pic
Patrick

Uitstekende vertaling gemaakt. Deze keer vanuit het Engels naar het Nederlands, maar ook onze ervaringen met Duits. Frans, Italiaans en Spaans zijn erg goed. Aanrader voor een vertaalbureau met goede kennis van zaken.

profile-pic
Lucas

Snelle service voor een goede prijs.


Vertalen Italiaans

Voor het vertalen van en naar het Italiaans kunt u voor vrijwel iedere talencombinatie bij ons terecht. Ook voor​ beëdigde vertalingen Italiaans kunnen wij u van dienst zijn. Vraag een vrijblijvende prijsopgave via mail en binnen 30 minuten hebt u een offerte in uw mailbox.

Weet u niet hoeveel woorden uw document bevat of kunt u ze zelf niet tellen, bijvoorbeeld omdat het een pdf is? Mail ons dan het document en wij tellen de woorden voor u. Uiteraard worden alle toegezonden documenten strikt vertrouwelijk behandeld.

Voor vrijwel alle denkbare vakgebieden hebben wij wel een vertaler beschikbaar. Dit zijn altijd ervaren en professionele vertalers, die beschikken over een jarenlange ervaring en een gedegen studie achter de rug hebben. Onze vertalers zijn dus geen studenten, die iets willen bijverdienen. Onderstaand treft u een overzicht aan van de meest voorkomende vakgebieden:

 • Administratief
 • Commercieel
 • check-circle
  Financieel
 • Juridisch
 • Marketing
 • Medisch
 • Technisch
 • Toeristisch
 • Websites/ICT

Nederlands Italiaans

Zaken doen met Italiaanse bedrijven kan zeer aantrekkelijk zijn, want na Duitsland, België en Frankrijk gaan onze meeste exportproducten naar Italië. Dat wordt overigens mede veroorzaakt door een grote doorvoer van producten, die uit andere landen afkomstig zijn.

Italianen zijn vriendelijk en slim en willen graag zaken doen. Ze hechten aan persoonlijke relaties, maar zijn daarin ook zeer direct. Ze gaan heftige discussies tijdens een vergadering zeker niet uit de weg.

Het is in Italië ook heel normaal, dat een afspraak niet begint op het overeengekomen tijdstip. Wachten is er heel normaal. U doet er goed aan om u daar niet over op te winden en gewoon vriendelijk te blijven. Kleding is in Italië erg belangrijk, want daar wordt u direct op beoordeeld.

Een eerste zakelijk afspraak in een spijkerbroek is dus niet aan te bevelen. Ontvangt u van Italiaanse bedrijven schriftelijke correspondentie, dan kunnen wij snel en goed een vertaling Italiaans Nederlands voor u verzorgen.


Meer over het Italiaans

Het Italiaans maakt deel uit van de Romaanse taalgroep. Het Italiaans wordt, in verschillende dialecten, gesproken door ongeveer 58 miljoen mensen in Italië en door ongeveer 66 miljoen mensen wereldwijd.

De huidige Italiaanse standaardtaal is direct gebaseerd op het Florentijns, het dialect van Florence. Sommige Italiaanse dialecten verschillen sterk van het standaard-Italiaans. Het aantal sprekers van het standaard-Italiaans in Italië bedraagt ongeveer 30 miljoen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt verondersteld, zijn de verschillende dialecten die in Italië worden gesproken niet afgeleid van het Standaarditaliaans. Het standaard-Italiaans is namelijk zelf gebaseerd op het dialect dat in de 14e eeuw gesproken werd in Toscane (de streek in en rondom Florence) en dan in het bijzonder in Florence. In dit Toscaanse dialect schreef Dante Alighieri zijn Divina Commedia. Net als de andere dialecten die in Italië worden gesprokenn, is het Toscaans op zijn beurt weer afgeleid van het Vulgair Latijn, de gesproken versie van het Latijn die lange tijd naast de officiële geschreven versie bestond.

De verscheidene dialecten die in Italië worden gesproken, verschillen zeer sterk van het Standaarditaliaans. Voor de komst van de massamedia zoals radio en televisie spraken zeer veel mensen alleen hun eigen, plaatselijke dialect en door de onderlinge verscheidenheid van de dialecten was het voor Italianen dan soms ook moeilijk elkaar te begrijpen.

Op delen van Sardinië worden dialecten gesproken die nauw aan de dialecten op het Italiaanse vasteland verwant zijn, maar om culturele redenen vaak beschouwd worden als opzichzelfstaande talen. De meer authentieke dialecten van Sardinië, zoals het Logudorees, moeten echter in elk geval als een aparte taal worden beschouwd.
(bron: Wikipedia)


Wij lossen uw vertaalprobleem direct op!

Neem geen risico en doe net als al die andere bedrijven (van zzp'er tot multinational) en particulieren en vertrouw ook op de meer dan 30 jaren vertaalervaring van Aabévé Vertaalbureau.
Geen studenten, die iets willen bijverdienen, maar professionele en ervaren vertalers,
met een jarenlange opleiding achter de rug, verzorgen uw vertaling.

Tenslotte

Aabévé Vertaalbureau staat voor hoogwaardige vertalingen, scherpe tarieven,
jarenlange ervaring, uitsluitend professionele vertalers en kwaliteitsgarantie.

Aabévé Vertaalbureau: grenzen vervagen, talen niet!

facebook
google+
linkedin
tumblr
twitter
youtube
Bel ons
Mail ons
Whatsapp

Contactinfo Nederland
Arubaweg 14,

5451 GM Mill
Tel. 
0900–333 03 03 
(lokaal tarief)
Contact via 
e-mail

Contactinfo België

www.aabeve.be
Tel. 0800-231 10
(gratis vanuit België)
Contact via
 
e-mail

Vakgebieden, o.a.
Administratief
Financieel

ICT/Websites

Literair

Marketing

Medisch

Technisch

Toeristisch

Zakelijk

Copyright Aabévé Vertaalbureau


>