Italiaanse vertaling
Grenzen vervagen, talen niet!

Italiaanse vertaling

Ook voor een Italiaanse vertaling is Aabévé Vertaalbureau u graag van dienst. Het Italiaans is de officiële taal in Italië, een deel van Zwitserland, San Marino en Vaticaanstad. Het Italiaans is een erkende minderheidstaal in Slovenië en Kroatië. Italiaans wordt ook gesproken in buurlanden Frankrijk (Nice/Menton en Corsica), Monaco en Malta. Vanwege de koloniale banden is er ook een klein aantal Italiaanstaligen te vinden in Libië, Somalië, Ethiopië, Eritrea, Albanië en Dodekanesos (Griekenland).

Italiaanse vertalingOok voor beëdigde Italiaanse vertaling

Voor het vertalen van en naar het Italiaans kunt u voor vrijwel iedere talencombinatie bij ons terecht. Ook voor beëdigde vertalingen Italiaans kunnen wij u van dienst zijn. Vraag een vrijblijvende prijsopgave via telefoon of mail en binnen 30 minuten hebt u een offerte in uw mailbox.

Weet u niet hoeveel woorden uw document telt of kunt u ze zelf niet tellen, bijvoorbeeld omdat het een pdf is? Mail ons dan het document en wij tellen de woorden voor u. Uiteraard worden alle toegezonden documenten strikt vertrouwelijk behandeld.

Offerte aanvragen?

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor bijvoorbeeld vertalen Engels Italiaans of vertalen Italiaans Engels? Of wilt u uw document laten vertalen van het Italiaans naar het Nederlands, Duits of welke andere taal dan ook?

Dat kan op verschillende manieren:

 • gebruik maken van het aanvraagformulier op deze pagina
 • rechtstreeks een mail sturen  met opgave van de talencombinatie en het aantal woorden of de documenten meezenden
 • u kunt ons uiteraard altijd bellen via 0900-3330303. Daarbij moet wel worden opgemerkt, dat wij telefonisch vrijwel nooit een prijsopgave kunnen verstrekken. Daarvoor hebben wij namelijk het aantal woorden of het document nodig.

Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen 30 minuten een vrijblijvende offerte of een reactie in uw mailbox. Wij kunnen u op vrijwel elk gebied van dienst zijn, zoals:

 • Advertentieteksten
 • Beëdigde vertalingen
 • Brochures
 • Folders
 • Juridische vertalingen
 • Medische vertalingen
 • Officiële documenten
 • Technische vertalingen
 • Toeristische vertalingen
 • Website teksten
 • Etc.

Meer over Italië

Een groot deel van het vasteland van Italië is gelegen op het Apennijns Schiereiland en wordt omgeven door water. Vanwege de langgerekte vorm wordt het land ook wel “de laars” genoemd. Op een grondgebied van ruim 300.000 km² wonen ruim 62 miljoen Italianen. De onafhankelijke staten Vaticaanstad, waarvan de paus het hoofd is, en San Marino zijn twee enclaves binnen de Italiaanse grenzen. Campione d’Italia is een Italiaanse exclave in Zwitserland.

Italië is een parlementaire republiek met zowel een president als een premier aan de macht. Het land is op internationaal gebied vertegenwoordigd in organisaties als de Europese Unie, de Verenigde Naties, de NAVO, de WTO en de G8.

Noordelijk Italië, gedomineerd door de Povlakte, bestaat uit de gebieden van Ligurië, Piëmont, Valle d’Aosta, Lombardije, Veneto en een deel van Emilia-Romagna, dat zich tot in Centraal-Italië uitstrekt.

Het Italiaanse schiereiland bestaat verder uit Centraal-Italië: Marche, Toscane, Umbrië en Lazio en zuidelijk Italië: Campania, Basilicata, Abruzzen, Molise, Calabrië en Apulië.

Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In het noorden is het kouder dan in het zuiden. Het klimaat is daar enigszins vergelijkbaar met dat in België en Nederland, maar met koudere winters en warmere zomers. In de Alpen en de Apennijnen heerst een pool- of hooggebergteklimaat en valt er vaak sneeuw. Op Sicilië is het nog warmer en valt er minder neerslag.

Veel winden in Italië hebben een naam, zoals de tramontana, wat over de bergen betekent. Deze straffe, koude noordenwind is vooral voelbaar in de winter. Het is een droge wind, doordat al veel neerslag in het noorden is gevallen. De uit Griekenland afkomstige ‘Greco’-wind lijkt erg op de tramontana, maar brengt meer wolken en dus meer neerslag mee.

De flora van Italië is de rijkste van Europa. Traditioneel werd het aantal vaatplanten op zo’n 5500 soorten geschat. Echter per 2004 kent de Data bank of Italian vascular flora 6.759 soorten. Hiervan zijn er 700 endemisch. Geobotanisch deelt de Italiaanse flora zich in zowel het Circumboreale gebied als het Middellandse Zeegebied in. Volgens de index samengesteld door het Italiaanse ministerie voor milieu in 2001 zijn er 274 soorten vaatplanten beschermd. (bron: Wikipedia)