Katja Herbers vertaalt speech Trump
Grenzen vervagen, talen niet!

Katja Herbers vertaalt speech Trump

Actrice Katja Herbers kon het naar eigen zeggen niet laten om de speech van Donald Trump over Ted Cruz te vertalen en die beschikbaar te maken voor een breed Nederlands publiek. De vertaling van de speech plaatste ze op Facebook en inmiddels gaat die het internet over.

Katja Herbers vertaalt speech Trump

Krankzinnige uitspraken

Als vertaalbureau kunnen we het uiteraard enorm waarderen dat ze de moeite heeft genomen de speech te vertalen. Zijn krankzinnige uitspraken komen op die manier nog duidelijker over. In de vertaling komen bijvoorbeeld de volgende zinnen naar voren: “Als je de televisie aanzet en je kijkt naar een of andere leugenachtige nieuwsuitzending, dan zie je: “Oh, dit is er gebeurd, en dat is er gebeurd”.

Wat is er gebeurd?” en “Echt, het zou kunnen dat hij (Ted Cruz) z’n politieke carrière verpest heeft. Ik voel me zo rot. Ik voel me zo rot. En weet je wat, hij komt over een tijdje en dan betuigt ie z’n steun. Over een tijdje. Hij komt en steunt me. Maar ik wil zijn steun niet! Wat maakt t uit? Ik wil zijn steun niet. Ik heb zoveel geweldige steunbetuigingen — ik hoef zijn steunbetuiging niet. Blijf gewoon thuis, Ted, relax, geniet ervan.”

Grappige vertaling van de speech

De vertaling van de speech van Donald Trump leidt tot een aantal grappige elementen. Het geeft goed aan hoe hij in z’n speech ontzettend persoonlijk ten aanval gaat en van de hak op de tak springt. Door de vertaling van Katja Herbers kan een breed Nederlands publiek op deze manier de kandidaat voor het presidentschap zo goed mogelijk leren kennen.

>