Lesgeven Nederlands als tweede taal populair
Grenzen vervagen, talen niet!

Lesgeven Nederlands als tweede taal populair

Lesgeven Nederlands als 2e taal wordt steeds populairder. Het aantal mensen dat wil bijdragen anderen het Nederlands als tweede taal machtig te maken neemt de laatste tijd enorm toe. Onder andere Trouw meldt dat de opleidingen voor Nederlands als tweede taal overvol zitten. Nog nooit was er zoveel vraag naar cursusplekken. We merken het bij Aabévé Vertaalbureau aan de vertalingen vanuit het Nederlands naar andere talen, die toenemen binnen een bredere trend. Dit leidt tot een grotere groep die in het Nederlands zaken wil doen of hier de taal wil leren spreken.

lesgeven nederlands als tweede taal populairToename van aantal cursisten

Het aantal cursisten neemt de laatste tijd sterk toe, de afgelopen twee jaar vond er een verdubbeling van het aantal studieplaatsen toe. Daarnaast staan er nog grote groepen geïnteresseerden op een wachtlijst. Zij hebben op dit moment niet de mogelijkheid om de cursus als specialisatie bovenop een HBO-diploma te volgen.

Wij merken dat we steeds meer vertalingen vanuit het Nederlands naar andere talen mogen verzorgen. Het lijkt dezelfde groep te zijn die interesse heeft in het leren van Nederlands als vreemde taal.

Tekort aan gekwalificeerde docenten

Er is op dit moment sprake van een tekort aan gekwalificeerde docenten om alle cursisten een plaats te kunnen bieden. Tot het moment dat zij de cursus kunnen starten zijn zij daarom vaak aangewezen op vertalingen van en vanuit het Nederlands. We kunnen die vertalingen bij Aabévé Vertaalbureau verzorgen, we werken met native speakers in een groot aantal verschillende talen.

>