024-82 00 778 info@aabeve.nl

Wereldwijd worden er zo’n 7.000 talen gesproken en daarmee is het leveren van vertalingen voor alle bekende talen geen kleinigheid. Maar met 5 talen de wereld veroveren is een zeer reële optie. Bedrijven kunnen hun producten of diensten met deze 5 talen vrijwel wereldwijd aanbieden.

Met 5 talen de wereld veroveren

De zeven grootste economieën ter wereld, die samen de G7 vormen, zijn de Verenigde Staten, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Canada. De talen van de landen in deze G7 hebben een grote invloed op de wereldwijde handel en op de politiek.

Volgens statistieken van de VN zijn de landen van de G7 alleen al goed voor meer dan 46% van het wereldwijde bruto binnenlands product en vertegenwoordigen ze ongeveer 58% van de wereldwijde netto-rijkdom.

Bedrijven die op zoek zijn naar wereldwijd succes, doen er daarom goed aan om zich in eerste instantie te richten op het veroveren van de zakelijke markten van de G7. Daarnaast bieden de talen uit de G7-landen ook nog toegang tot diverse andere landen, waar deze talen worden gesproken.

Engels

Informeel beschouwd als “de tweede taal van de wereld” vanwege het grote aantal niet-moedertaalsprekers, is Engels een ongelooflijk krachtige taal binnen de zakelijke en politieke omgeving. Het heeft wereldwijd meer dan 1,5 miljard sprekers en is een officiële taal van meer dan 90 landen over de hele wereld.

Om deze reden is het geen verrassing zijn dat Engelse vertalingen tot de meest gewilde diensten in de vertaalindustrie behoren, aangezien bedrijven deze taal gebruiken om markten over de hele wereld te veroveren.

De economieën van de landen, die Engels als moedertaal spreken, behoren ook tot de grootste ter wereld. Alleen al de Verenigde Staten hebben een BBP van meer dan 20 biljoen dollar. Het is daarmee de grootste economie ter wereld en uiteraard een aantrekkelijk doelwit voor elk bedrijf dat wil uitbreiden naar Engelstalige markten.

Frans

Frans is de officiële taal van 29 landen, verspreid over vijf continenten. Frans is daarmee na het Engels tweede wat betreft de enorme invloed op economisch gebied. Volgens VN-statistieken is Frankrijk zelf de zesde economie ter wereld, met een BBP van meer dan $ 2,5 biljoen.

Door de groei van de bevolking en de economische ontwikkeling in heel Afrika, waar ongeveer 50% van de moedertaalsprekers van het Frans te vinden is, zal de invloed van de Franse taal snel groeien. Als zodanig zijn Franse vertalingen waarschijnlijk van cruciaal belang voor elk bedrijf dat wereldwijd wil uitbreiden.

Duits

Hoewel het misschien wereldwijd niet zo veel wordt gesproken als Engels of Frans, is Duits een van de meest gesproken talen in Europa en een taal van grote politieke en economische betekenis. Duitsland heeft zelf de grootste economie van Europa, met een BBP van ongeveer $ 4 biljoen.

Bovendien is Duits, naast Frans en Engels, een van de belangrijkste proceduretalen van de Europese Unie. Als zodanig kunnen Duitse vertalingen toegang bieden tot de op een na grootste interne markteconomie ter wereld, goed voor een BBP van meer dan $ 18 biljoen.

Italiaans

Italië herbergt nog steeds een van ’s werelds grootste economieën, met een nationaal BBP van ongeveer $ 2 biljoen. Italië is het vijfde meest bezochte land ter wereld en het is een centrum van wereldcultuur, met 53 werelderfgoedlocaties, meer dan enig ander land ter wereld. Naast de overduidelijke populariteit van de Italiaanse taal in Europa, heeft Italiaans ook een grote invloed in Zuid- en Midden-Amerika en zelfs in delen van Afrika.

Italiaanse vertalingen kunnen een potentieel wereldwijd opererend bedrijf de mogelijkheid bieden om uit te breiden naar een aantal nieuwe markten aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Japans

Hoewel de verspreiding van de Japanse taal abnormaal dicht is, met meer dan 124 miljoen van de 128 miljoen sprekers van de taal, die in Japan en de naburige eilandengroepen wonen, is Japans niettemin een taal van groot belang in het mondiale zakendoen.

Japan heeft de op twee na grootste economie ter wereld, met een nationaal BBP van bijna $ 5 biljoen. Het is een krachtpatser op het gebied van productie en elektronica. Japanse merkproducten zijn te vinden in huishoudens over de hele wereld. Bovendien behoren de wereldwijde investeringen in de Japanse industrie al lang tot de hoogste ter wereld.

In Japan zijn meer dan 250 Fortune 500-bedrijven gevestigd. Aangezien de Japanse zaken wereldwijd zo belangrijk zijn, zijn Japanse vertalingen een essentieel hulpmiddel voor een bedrijf dat zijn wereldwijde succes wil verzekeren.

Vertalingen

Zoals uit het bovenstaande blijkt, kunt u met professionele vertalingen van 5 talen uitbreiden naar meer dan 100 landen, verspreidt over alle continenten. Tenminste, als specifieke wetten en lokale taalvariaties en culturele kwesties geen probleem zijn.

Taalbarrières hoeven geen obstakel te zijn om het wereldwijde succes van uw bedrijf te garanderen. Slechts een paar talen kunnen de springplank zijn om uw bedrijf over de hele wereld te lanceren.

AI-vertalingen 

Bij Aabévé Vertaalbureau kunnen wij ook AI-vertalingen voor u verzorgen, al dan niet in combinatie met controle en revisie door professionele vertalers. AI-vertalingen en professionele vertalingen vormen een krachtige combinatie, die elkaar aanvullen en zorgen voor optimale nauwkeurigheid. Met AI kunnen grote hoeveelheden tekst snel worden vertaald. Ze bieden een goede basis voor efficiëntie en snelheid. Aan de andere kant kunnen professionele en ervaren taalexperts, de nuances, context en culturele aspecten van een tekst beter begrijpen en overbrengen.

Waarom AI-vertalingen uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau?

Wanneer het gaat om vertalingen, is het begrijpelijk dat veel mensen geneigd zijn om gebruik te maken van gratis vertaaltools, zoals Google Translate of ChatGPT. Deze tools zijn handig en bieden snelle vertalingen, maar er zijn belangrijke redenen waarom u AI-vertalingen beter kunt uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau, in plaats van ze zelf te laten vertalen door dergelijke tools: 

  • De kwaliteit van AI-vertalingen, die door Aabévé Vertaalbureau worden aangeboden, is aanzienlijk hoger dan die van gratis vertaaltools.
  • U hoeft niet zelf alle teksten te kopiëren en te plakken in de vertaaltool en na de vertaling, nog eens terug te kopiëren en te plakken. U bespaart dus veel tijd en geld.
  • De teksten, die u aanlevert in Word-, Pdf- of PowerPoint-formaat, ontvangt u vertaald terug in dezelfde opmaak als de brontekst.
  • Optioneel kunt u er bovendien voor kiezen om de AI-vertaling te laten controleren door een ervaren vertaler.
  • De levertijd is supersnel, de kosten zijn extreem laag.

Vrijblijvende offerte

Bij Aabévé Vertaalbureau helpen wij u graag om uw vleugels uit te slaan. Met onze meer dan 30 jaren ervaring en uitsluitend ervaren en professionele vertalers, kunnen wij elke vertaalklus aan.

Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen via de aanvraagmodule door op onderstaande button te klikken. Uiteraard kunt u ons ook mailen. Vermeld dan in elk geval de talencombinatie, het onderwerp, het aantal woorden en al of niet beëdigd. Telefonisch contact opnemen via 024-8200778 kan natuurlijk ook.

Andere bezoekers bekeken ook: