024-82 00 778 info@aabeve.nl

Niemand is te oud om een taal te leren. Het leren van vreemde talen heeft een aantal grote voordelen, ongeacht of je jong of oud bent. Een vreemde taal leren helpt bij het verbeteren van de cognitieve vaardigheden. Het brein wordt geprikkeld door de uitdaging van het leren van een volledig nieuwe taal en dat leidt tot een betere geheugencapaciteit en meer scherpzinnigheid.

Niemand is te oud om een taal te leren

Zolang er motivatie bestaat heeft iedereen de mogelijkheid om een vreemde taal te leren, ongeacht de leeftijd. Het is vooral belangrijk dat iemand voldoende inspanning steekt in het leren van de tweede taal. Daarnaast is het belangrijk dat er enige aanleg voor is en dat mensen zoveel mogelijk in de andere taal spreken. Bij Aabévé Vertaalbureau gaat dat natuurlijk vanzelf, maar ook in het dagelijks leven is het verstandig om zoveel mogelijk bezig te zijn met de te leren nieuwe taal.

Uitdaging

Het leren van een vreemde taal is een uitdaging, maar het is iets dat je op elke leeftijd kunt doen. Niemand is te oud om nog een nieuwe taal te leren, als je maar bereid bent om hard te werken. Om jezelf te motiveren om een nieuwe taal te leren, is het belangrijk om uit je comfortzone te stappen en nieuwe ervaringen op te doen.

Probeer om verbonden te raken met een samenleving, die de taal spreekt die je wilt leren. Als je bijvoorbeeld Spaans wilt leren, probeer dan een Spaanssprekende gemeenschap in je buurt te vinden waar je kunt oefenen. Het is ook een goed idee om je taalvaardigheid te verbeteren door verschillende media te gebruiken. Kijk naar films en tv-programma’s in de taal die je leert, luister naar muziek en lees boeken, tijdschriften of kranten.

Stel kleine doelen

Het is belangrijk om kleine doelen te stellen en jezelf te belonen als je ze bereikt. Als je een paar maanden aan het oefenen bent, beloon jezelf dan met een avondje uit of iets anders waar je van geniet. Als je je motivatie hoog houdt, zul je merken dat je vorderingen maakt en je taalvaardigheid verbetert.

niemand is te oud om een taal te leren-foto2

Hulpmiddelen

Er zijn ook tal van andere geweldige hulpmiddelen beschikbaar om te helpen bij het leren van een vreemde taal. Zo zijn er apps, websites, boeken, video’s en audio-programma’s, die prima van pas komen. Als er meer hulp nodig is, zijn er ook taleninstituten en privédocenten, die kunnen helpen bij het leren van een nieuwe taal.

Vrienden spreken en berichten versturen

Een advies om een tweede taal te leren? Zoek vrienden die de andere taal spreken. Om daar berichten mee te kunnen uitwisselen of eens met ze af te spreken. Het is dan op een leuke manier ‘verplicht’ om in de vreemde taal aan de slag te gaan, ook buiten de lessen om.

De kans is groot dat het dan beter lukt om de tweede taal te leren. Door er dagelijks mee bezig te zijn en leuke nieuwe woorden te leren tijdens de momenten met vrienden. En zodra je de taal goed onder de knie hebt, is het bovendien een goed idee om als een vertaler aan de slag te gaan. Al is het maar voor proefartikelen of voor andere vrienden.

Duits, Engels, Frans Italiaans, Spaans of een andere taal

Zo heeft iedereen de mogelijkheid om Frans of een andere tweede taal te leren. Wij kunnen als vertaalbureau vertalen in meer dan 200 talencombinaties. Waaronder Frans, Spaans, DuitsItaliaans en tal van andere talen. Net als in het Engels en Nederlands, waardoor er allerlei combinaties mogelijk zijn. Zo geven we graag het goede voorbeeld, vooral omdat we zien dat we werken met zowel jonge als meer oudere vertalers.

En ook vanuit de politiek zijn er mooie voorbeelden te zien. Sigrid Kaag ging als minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bijvoorbeeld naar Tunesië. Daar sprak ze Frans en Arabisch, waarmee ze de mensen ter plekke op de juiste manier wist aan te spreken. Dat heeft haar tijdens het leren veel moeite gekost, maar met doorzettingsvermogen kreeg ze het voor elkaar en wist ze zich de talen eigen te maken.

Vertalers bij Aabévé Vertaalbureau

Bij Aabévé Vertaalbureau staan dagelijks meer dan 600 vertalers in meer dan 200 talencombinaties voor u gereed om vertalingen te verzorgen. Onze vertalers hebben een gedegen opleiding op bachelorniveau achter de rug of hebben minimaal 5 jaren vertaalervaring. 
Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 024-8200778 of stuur ons een mail.