Nieuwe app maakt vertalen via camera mogelijk
Grenzen vervagen, talen niet!

Nieuwe app maakt vertalen via camera mogelijk

Regelmatig in het buitenland en af en toe met de bekende mond vol tanden op het gebied van taal? Een nieuwe app van Google maakt het vertalen via camera mogelijk. Daardoor het niet langer nodig is om die in de brontaal in te voeren. Uiteraard kunnen de vertalingen bij zinnen of meerdere woorden niet tippen aan die van professionele vertalers. Het kan echter op verschillende momenten toch heel handig zijn.

Nieuwe app maakt vertalen via camera mogelijkVertalen van woorden

De app van Google is vooral geschikt voor het vertalen van woorden. De camera maakt een beeld van het woord waar het om gaat en slaagt erin taal te herkennen. Het is wat dat betreft voldoende om de smartphone op een woord in een buitenlandse taal te richten.

Het helpt door Google aan te geven in welke taal het woord staat, al is het ook mogelijk om de taal te laten herkennen. Met name bij losse woorden verloopt de vertaling dan niet altijd even soepel.

Professionele vertaling door vertalers

Een professionele vertaling door vertalers levert uiteindelijk altijd de beste resultaten op. Met name wanneer er op de grammatica gelet dient te worden en de betekenis van een tekst goed over dient te komen kan een app niet tippen aan het werk van vertalers. Het is voor professionele en zakelijke teksten wat dat betreft altijd verstandiger om vertalers in te schakelen en contact op te nemen met Aabévé Vertaalbureau.

>