024-82 00 778 info@aabeve.nl

Noors vertaalbureau

 • native Noorse vertalers
 • beëdigde vertaling Noors
 • professioneel vertaalbureau Noors
 • ISO-gecertificeerd

37+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Ervaren Noors vertaalbureau

Vanuit of naar het Noors vertalen is een uiterst precies werkje. Bij Noors vertaalbureau Aabévé hebben we daar al bijna 40 jaren ervaring mee en kunnen we u dus prima van dienst zijn. Tegenwoordig worden in Noorwegen twee standaardtalen gesproken, die veel naast elkaar worden gebruikt. Inmiddels zijn de Noren eraan gewend, dat zij te maken hebben met twee standaardtalen. Voor wie zaken wil doen in Noorwegen is dit een extra aspect om op te letten. Voor een juiste en goede vertaling van het Nederlands naar het Noors en van het Noors naar het Nederlands zetten wij alleen de beste vertalers in.

Noors vertaalbureau – professionele vertalers

Het vertalen van teksten naar het Noors vereist niet alleen uitstekende taalkundige vaardigheden, maar ook diepgaande kennis van de Noorse taal en cultuur. Bij het kiezen van een vertaalbureau dat gespecialiseerd is in Noors vertalen, is het van cruciaal belang om te kiezen voor een professioneel bureau met een ervaren team van vertalers. Bij Noors Vertaalbureau Aabévé beschikken we over een uitgebreid team van vertalers, die gespecialiseerd zijn in het Noors. Deze vertalers hebben niet alleen een grondige kennis van de Noorse taal, maar ook van de culturele nuances en context, die essentieel zijn voor een nauwkeurige vertaling. Ze begrijpen de subtiliteiten tussen formele en informele taal en kunnen uw tekst aanpassen aan de specifieke doelgroep, wat zorgt voor een effectieve communicatie met uw Noorse publiek.

Noors vertaalbureau – branchespecifieke kennis

Aabévé begrijpt dat elk vakgebied zijn eigen specifieke terminologie en jargon heeft. Daarom hebben we vertalers met ervaring in verschillende sectoren, zoals techniek, juridisch, medisch, marketing en financieel. Door te kiezen voor een vertaler met kennis van uw specifieke sector, kunt u erop vertrouwen dat uw teksten correct en consistent vertaald worden. Deze branchespecifieke kennis zorgt ervoor dat uw boodschap effectief overkomt bij uw Noorse doelgroep.

Bij Noors Vertaalbureau Aabévé staat kwaliteit hoog in het vaandel. Wij hanteren strikte procedures en kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen, dat elke vertaling aan de hoogste normen voldoet. Dit omvat het gebruik van revisoren en proeflezers, die desgewenst de vertaling grondig controleren op grammaticale en taalkundige fouten. Door samen te werken met Aabévé bent u verzekerd van nauwkeurige en betrouwbare vertalingen.

Referenties1

Noors vertalen bij Noors vertaalbureau

Noren

Noren zijn over het algemeen vriendelijke en beleefde mensen. Tijdens het zaken doen nemen ze vaak wel een afwachtende houding aan. Bij de voornaam noemen is “not done” in het zakelijke verkeer, tenzij er sprake is van een langdurige relatie. 

Alhoewel veel Noren de Engelse taal spreken, stellen ze het toch op prijs als correspondentie in het Noors plaatsvindt. Aabévé Vertaalbureau kan u daar uiteraard bij van dienst zijn.

b

Talen

Niet alleen voor een vertaling Noors Nederlands of een vertaling Nederlands Noors kunt u bij ons terecht.

Ook Noors vertalen naar Engels of Engels vertalen naar Noors, enzovoort kunnen wij voor u verzorgen.

Noorwegen is voor Nederlandse bedrijven zeer toegankelijk.

T

Kiezen voor Aabévé

Bent u onzeker over uw Noorse vaardigheden? Schakel dan een Noorse vertaler in. U maakt immers slechts eenmaal een goede eerste indruk.

Kies voor Noors vertaalbureau Aabévé als u betrouwbaarheid en prima service belangrijk vindt. Aabévé Vertaalbureau staat voor: ervaren vertalers, kwaliteitsgarantie, ISO-gecertificeerd, hoge klantenwaardering.

Noors vertalen

Bij Noors vertaalbureau Aabévé zijn we gespecialiseerd in professioneel Noors vertalen. Of u nu een zakelijke tekst, een technische handleiding, of een persoonlijk document wilt laten vertalen, wij hebben de kennis, ervaring en expertise om uw tekst op een accurate en effectieve manier te vertalen.

Onze professionele vertalers hebben jarenlange ervaring in Noors vertalen. Zij hebben niet alleen een uitstekende beheersing van de brontaal en doeltaal, maar ook van de culturele verschillen tussen deze landen. Hierdoor zijn zij in staat om uw tekst niet alleen grammaticaal correct te vertalen, maar ook cultureel gevoelig en begrijpelijk te maken.

Noors vertalen in vele vakgebieden

Onze vertalers zijn moedertaalsprekers en hebben de kennis en ervaring om uw Noorse tekst op een accurate manier te vertalen. Of het nu gaat om een zakelijke tekst, een juridisch document, medische bijsluiter of een persoonlijke brief, wij zorgen ervoor dat uw tekst begrijpelijk en effectief wordt vertaald.

Accuraat vertalen Noors Nederlands en vertalen Noors Engels

Onze Noorse vertalers hebben een gedegen opleiding op bachelorniveau of minimaal 5 jaren vertaalervaring, voordat ze bij Aabévé aan de slag kunnen. Dat betekent dat vertalen Noord Nederlands of vertalen Noors Engels of omgekeerd op een accurate en effectieve manier wordt uitgevoerd.

Wij maken gebruik van de nieuwste vertaaltechnologieën om de kwaliteit en snelheid van onze vertalingen te waarborgen. Onze vertaalprocessen zijn ISO-gecertificeerd en worden regelmatig gecontroleerd door externe partijen. Hierdoor kunt u erop vertrouwen, dat uw vertaalde tekst van hoogwaardige kwaliteit is.

Bij Noors vertaalbureau Aabévé begrijpen wij dat uw tijd kostbaar is en dat deadlines gehaald moeten worden. Daarom bieden wij een snelle en efficiënte levering aan.

noors-vertaalbureau-foto1

Vertalen Noors Nederlands en vertalen Noors Engels

Naast vertalen Noors Nederlands en vertalen Noors Engels, bieden wij ook professionele vertalingen aan van Nederlands naar naar Noors en Engels naar Noors.

Onze Engelse vertalers zijn native speakers en hebben de kennis en ervaring om uw Noorse tekst op een accurate en effectieve manier te vertalen naar het Engels. Zij zorgen ervoor dat uw tekst op een begrijpelijke en correcte manier wordt vertaald.

Noors vertaalbureau voor vele talen

Wilt u zakendoen in Noorwegen? Houd dan met de volgende gebruiken rekening. Noorse zakenmensen zullen niet snel te laat komen op een afspraak. Tijdens een bespreking dienen telefoons te worden uitgeschakeld. En het elkaar in de rede vallen wordt als zeer onbeleefd beschouwd. De Noren zorgen ervoor dat ze zelf goed voorbereid aan een zakelijk gesprek beginnen. En datzelfde verwachten ze ook van de andere partij. In Noorwegen worden zelden titels gebruikt en hiërarchie is in het bedrijfsleven niet veel voorkomend. Werknemers doen evengoed hun woordje als een leidinggevende. Voor informatie over handel drijven met Noorwegen kunt u de website van de Rijksoverheid bezoeken. Voor al uw vertalingen is Noors vertaalbureau Aabévé is graag van dienst. 

Noorwegen is voor Nederlandse bedrijven zeer toegankelijk, omdat ze vrijwel dezelfde mentaliteit hebben als Nederlanders. Nederlandse producten, die in Noorwegen welkom zijn, zijn o.a. ICT, gezondheid, bouw, medische apparatuur en farmaceutische producten. Digitaal gezien is Noorwegen één van de meest ontwikkelde landen. Noren kopen erg veel producten online en vrijwel elk huishouden heeft een computer en een internetaansluiting.

noors vertalen-foto2

ISO-gecertificeerd Noors vertaalbureau

Vertalingen worden uitsluitend verzorgd door professionele vertalers, die in de meeste gevallen ook native speaker zijn.

Noors vertaalbureau Aabévé staat voor:
• bijna 40 jaren vertaalervaring
• e
rvaren en professionele vertalers
• a
ltijd de juiste vertaler
• s
nelle reactie
• lage tarieven
• snelle levering van uw vertaling
• kwaliteitsgarantie
hoge klantenwaardering
ISO 172100:2015 gecertificeerd

Deskundig Noors vertaalbureau

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte ontvangen van Noors vertaalbureau Aabévé voor een vertaling vanuit of naar het Noors? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule. Natuurlijk mag u ons ook bellen via 024-8200778 of mailen. Vertalingen worden uitsluitend verzorgd door professionele en ervaren vertalers.

Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen. Wacht dus niet tot het laatste moment met het indienen van een aanvraag. Uiteraard worden alle aanvragen, die bij ons binnenkomen, volstrekt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie vindt u hierover in onze privacyverklaring. Desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

noors vertalen-4 foto's

Vakgebieden van Noors vertaalbureau o.a.: 

 • Automotive
 • Chemisch
 • Juridisch
 • Medisch
 • Overheid
 • Technisch
 • Wetenschap

 

 • Architectuur
 • Bouw
 • Dienstverlening
 • Energie
 • Financiën
 • ICT
 • Grafisch
 • Accountancy
 • Horeca
 • Marketing
 • Toerisme
 • Transport
 • Verzekeringen
 • Webdesign

Noors vertaalbureau voor Noors vertalen

Wilt u een document laten vertalen van het Nederlands naar het Noors of van het Noors naar het Nederlands? Dan is Noors vertaalbureau Aabévé u graag van dienst met vertalingen voor vrijwel alle vakgebieden. Binnen welk vakgebied mogen we voor u Noors vertalen? Behalve van het Nederlands naar het Noors en omgekeerd, kunnen wij ook vertalingen naar andere talen, in combinatie met het Noors verzorgen. Engels Noors en Noors Engels komen daarbij het meeste voor.

De Noorse zakenwereld is voor Nederlanders vrij toegankelijk. De mentaliteit van Noren en Nederlanders komt op veel vlakken overeen. Dit maakt het doen van zaken al direct eenvoudiger. Echter, de taalbarrière kan wel een belemmering vormen. Professionele vertalingen Nederlands Noors en Noors Nederlands zijn dan ook echt noodzakelijk voor een soepele communicatie.

Een goede communicatie vormt de basis bij onderhandelingen. Wilt u voorkomen dat u onjuiste woorden kiest? Of wilt u eventuele Noorse gebruiken niet tenietdoen? Laat onze professionele vertalers u dan verder helpen. Onze vertalers kennen ook alle Noorse gebruiken en gewoonten. Dit is een waardevolle toevoeging, die bijdraagt aan een juiste en professionele vertaling.

Noors vertaalbureau – diverse talencombinaties

Noors Nederlands vertalen wordt vaak geassocieerd met zakelijke vertalingen. Maar wij voeren niet enkel zakelijke vertalingen uit. U kunt bij ons ook terecht voor de vertaling van persoonlijke documenten. En deze vertalingen kunnen zelfs uitgevoerd worden door een beëdigde vertaler. Moeten we voor u de Noorse taal vertalen op professionele wijze? Laat het ons dan weten via onze aanvraagmodule door op onderstaande button te klikken of neem contact met ons op. Noors vertaalbureau Aabévé helpt u graag verder!

Professionele Noorse vertalers, maar ook AI-vertalingen

Artificial Intelligence (AI) heeft de taalindustrie drastisch veranderd en heeft geleid tot een revolutie in vertaaltechnologie. Met de opkomst van geavanceerde machine learning-algoritmen en neurale netwerken kunnen AI-vertaalsystemen nu steeds betere vertalingen produceren. Deze systemen hebben het vermogen om enorme hoeveelheden tekst te analyseren en te begrijpen, waardoor ze snel en efficiënt vertalingen kunnen genereren.

Hoewel AI-vertalingen zeker voordelen bieden, zoals snelheid en kostenbesparing, hebben ze nog steeds beperkingen. Ze kunnen moeite hebben met het begrijpen van context, culturele nuances en specifieke vakterminologie. Daarom is het vaak nog steeds noodzakelijk om menselijke vertalers in te schakelen voor complexe of gevoelige vertaalprojecten of om AI-vertalingen te controleren en reviseren.

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u kiezen uit een aantal opties voor uw vertalingen en ook AI-vertalingen behoren daarbij. Onze opties zijn:

 • Vertaling door een professionele en ervaren vertaler
 • Vertaling door een professionele en ervaren vertaler met controle en revisie door 2e vertaler (deze optie valt onder de ISO-certificering)
 • Beëdigde vertalingen in vele talencombinaties
 • AI-vertaling
 • AI-vertaling met revisie door een ervaren vertaler
 • AI-transcriptie van audiobestanden

Vrijblijvende offerte van Noors vertaalbureau

Heeft u Noorse vertalingen nodig? Neem vandaag nog contact met Noors vertaalbureau Aabévé op voor een vrijblijvende offerte. Onze accountmanagers team staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u een nauwkeurige offerte te geven op basis van uw behoeften. U kunt ons telefonisch bereiken via 024 -82 00 778 of een mail sturen. U kunt ook onze pagina klantenreacties bekijken om te zien wat onze klanten over onze dienstverlening schrijven. Trustpilot geeft ons het predikaat 5-sterren vertaalbureau!

Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen door op onderstaande button te klikken en gebruik te maken van onze handige aanvraagmodule. U mag uw aanvraag ook rechtstreeks aan ons mailen. Weet u het aantal woorden niet, dan kunt u het document of de documenten toevoegen en tellen wij de woorden. Als de documenten te groot zijn om te mailen, kunt u ze via WeTransfer aan ons verzenden. Ook dan gaat de verzending via een beveiligde verbinding.

 

Niet alleen Noors vertaalbureau, maar o.a. ook: 

Deens vertaalbureau
Fins vertaalbureau
Zweeds vertaalbureau