Noors vertalen
Grenzen vervagen, talen niet!

Noors vertalen

Vanuit het Noors vertalen of naar het Noors vertalen is een uiterst precies werkje. Tegenwoordig worden in Noorwegen twee standaardtalen gesproken, die veel naast elkaar worden gebruikt. Inmiddels zijn de Noren er aan gewend, dat zij te maken hebben met twee standaardtalen. Voor een juiste en goede vertaling van het Nederlands naar het Noors en van het Noors naar het Nederlands zet Aabévé Vertaalbureau alleen de beste vertalers in.

Noors vertalenOfferte Noors vertalen

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw vertaling vanuit of naar het Noors? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule aan de rechterkant van deze pagina. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 0900-3330303 of mailen.
Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen. Wacht dus niet tot het laatste moment met het indienen van een aanvraag. Uiteraard worden alle aanvragen, die bij ons binnen komen volstrekt vertrouwelijk behandeld. Desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

Informatie over Noorwegen

Noorwegen ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het Verenigd Koninkrijk en de Faeröer liggen ten westen aan de andere kant van de Noordzee en Denemarken ligt ten zuiden aan de overzijde van het Skagerrak.

Soevereiniteit

In de jaren twintig van de twintigste eeuw bezette Noorwegen Jan Mayen en kreeg het – in het Spitsbergenverdrag – de soevereiniteit over de Arctische archipel van Spitsbergen. De Antarctische gebieden Bouvet, Peter I-eiland en Koningin Maudland vallen wel onder Noors bestuur, maar horen niet tot het koninkrijk.

Bevolkingsdichtheid

Noorwegen heeft een oppervlakte van 385.155 km² (inclusief Spitsbergen) en een kustlijn van ruim 25.000 km. Door het relatief lage inwonertal van ongeveer 5 miljoen bedraagt de bevolkingsdichtheid circa 13 per km² (exclusief Spitsbergen: 16 per km²). Noorwegen is daarmee na IJsland en Kazachstan het dunst bevolkte land van Europa. Daardoor worden grote delen van het land gedomineerd door natuur: bossen, fjorden, gletsjers en meren zijn kenmerkend voor het Noorse landschap.

Steden

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Andere belangrijke steden zijn Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø en Kristiansand. Noorwegen is rijk aan gas- en olievelden, die samen met enkele andere bodemschatten, de scheepvaart en de handel de pijlers van de economie vormen. Noorwegen heeft het op één na hoogste bbp per capita ter wereld en werd door de VN al meerdere malen uitgeroepen tot meest ontwikkelde land.
(bron: Wikipedia)