Noors vertalen
Grenzen vervagen, talen niet!

Noors vertalen

Vanuit het Noors vertalen of naar het Noors vertalen is een uiterst precies werkje. Tegenwoordig worden in Noorwegen twee standaardtalen gesproken, die veel naast elkaar worden gebruikt. Inmiddels zijn de Noren er aan gewend, dat zij te maken hebben met twee standaardtalen. Voor een juiste en goede vertaling van het Nederlands naar het Noors en van het Noors naar het Nederlands zet Aabévé Vertaalbureau alleen de beste vertalers in.

Noors vertalenNoors vertalen

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw vertaling vanuit of naar het Noors? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule aan de rechterkant van deze pagina. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 0900-3330303 of mailen.

Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen. Wacht dus niet tot het laatste moment met het indienen van een aanvraag. Uiteraard worden alle aanvragen, die bij ons binnen komen volstrekt vertrouwelijk behandeld. Desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

Zaken doen in Noorwegen

Noren zijn over het algemeen vriendelijke en beleefde mensen. Tijdens het zaken doen nemen ze vaak wel een afwachtende houding aan. Bij de voornaam noemen is “not done” in het zakelijke verkeer, tenzij er sprake is van een langdurige relatie.

Alhoewel veel Noren de Engelse taal spreken, stellen ze het toch op prijs als correspondentie in het Noors plaatsvindt. Aabévé Vertaalbureau kan u daar uiteraard bij van dienst zijn.

Noorse zakenmensen zullen niet snel te laat komen op een afspraak. Tijdens een bespreking dienen telefoons te worden uitgeschakeld en het elkaar in de rede vallen, wordt als zeer onbeleefd beschouwd. De Noren zorgen ervoor dat ze zelf goed voorbereid aan een zakelijk gesprek beginnen en datzelfde verwachten ze ook van de andere partij. In Noorwegen worden zelden titels gebruikt en hiërarchie is in het bedrijfsleven niet veel voorkomend. Werknemers doen evengoed hun woordje als een leidinggevende.

Noorwegen is voor Nederlandse bedrijven zeer toegankelijk, omdat ze vrijwel dezelfde mentaliteit hebben als Nederlanders. Nederlandse producten, die in Noorwegen welkom zijn, zijn o.a. ict, gezondheid, bouw, medische apparatuur en farmaceutische producten. Digitaal gezien is Noorwegen één van de meest ontwikkelde landen. Noren kopen erg veel producten online en vrijwel ieder huishouden heeft een computer en een internetaansluiting.

Informatie over Noorwegen

Noorwegen ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het Verenigd Koninkrijk en de Faeröer liggen ten westen aan de andere kant van de Noordzee en Denemarken ligt ten zuiden aan de overzijde van het Skagerrak.

Soevereiniteit

In de jaren twintig van de twintigste eeuw bezette Noorwegen Jan Mayen en kreeg het – in het Spitsbergenverdrag – de soevereiniteit over de Arctische archipel van Spitsbergen. De Antarctische gebieden Bouvet, Peter I-eiland en Koningin Maudland vallen wel onder Noors bestuur, maar horen niet tot het koninkrijk.

Bevolkingsdichtheid

Noorwegen heeft een oppervlakte van 385.155 km² (inclusief Spitsbergen) en een kustlijn van ruim 25.000 km. Door het relatief lage inwonertal van ongeveer 5 miljoen bedraagt de bevolkingsdichtheid circa 13 per km² (exclusief Spitsbergen: 16 per km²). Noorwegen is daarmee na IJsland en Kazachstan het dunst bevolkte land van Europa. Daardoor worden grote delen van het land gedomineerd door natuur: bossen, fjorden, gletsjers en meren zijn kenmerkend voor het Noorse landschap.

Steden

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Andere belangrijke steden zijn Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø en Kristiansand. Noorwegen is rijk aan gas- en olievelden, die samen met enkele andere bodemschatten, de scheepvaart en de handel de pijlers van de economie vormen. Noorwegen heeft het op één na hoogste bbp per capita ter wereld en werd door de VN al meerdere malen uitgeroepen tot meest ontwikkelde land.
(bron: Wikipedia)