024-82 00 778 info@aabeve.nl

Online prijsopgave, kan dat?

Als u een vertaling nodig heeft en gaat “shoppen” op Google, zult u ongetwijfeld websites tegenkomen, waar u binnen enkele seconden een prijsopgave voor uw vertaling te zien krijgt. U kunt simpel het aantal woorden, de talencombinatie en het vakgebied ingeven en de prijs verschijnt direct op uw scherm. Een online prijsopgave, kan dat ook bij Aabévé Vertaalbureau? Nee, die mogelijkheid bieden wij niet en we zullen ook uitleggen waarom.

Woordenaantal

Om een offerte te kunnen verstrekken (online of via een e-mail) zijn altijd het aantal woorden, de talencombinatie en het vakgebied nodig. Als uw tekst in een Word-document staat is het woordenaantal eenvoudig te achterhalen. U klikt ergens in de tekst en linksonder verschijnt het totaal aantal woorden. Dit kan echter niet als uw document in een ander formaat is, zoals pdf, jpg of img. In dat geval is er speciale software nodig om het woordenaantal te achterhalen. Het eerste bezwaar tegen een online offertemodule is, dat lang niet alle documenten beschikbaar zijn in Word en u het aantal woorden dus niet weet.

Prijs

Bij een online offerte wordt op basis van het woordenaantal, de talencombinatie en het vakgebied een prijs berekend op basis van een standaard tarief per woord. Als u beschikt over een document van bijvoorbeeld 20.000 woorden (algemene tekst), dat vertaald moet worden van het Nederlands naar het Engels, kan daar een prijs uitrollen van bijvoorbeeld € 2.600,00 excl. BTW. Wellicht denkt u met even verder te zoeken nog wel een lagere prijs te kunnen vinden en zie daar, op een volgende website ziet u dat het voor € 2.400,00 excl. BTW kan. Heeft u met even zoeken dan € 200,00 excl. BTW verdiend en kunt u zichzelf als een winnaar aanprijzen? Dat leggen we onder de video uit.

Vertaalgeheugen

Bij Aabévé Vertaalbureau maken vertalers gebruik van een zogenaamd vertaalgeheugen. Dat wil zeggen dat herhalingen van woorden in een document niet steeds opnieuw vertaald hoeven te worden. Dit kan een aanzienlijke besparing voor u als klant opleveren. Bij grote documenten is het heel normaal, dat er zo maar 25% of nog meer woorden herhalingen zijn. Deze herhalingen worden door ons berekend tegen een lager tarief en dat is uiteraard in uw voordeel. Laten we het eerder vermelde voorbeeld er nog eens bij nemen. Het ging om 20.000 woorden algemene tekst, die vertaald moeten worden van het Nederlands naar het Engels. De zoektocht leverde twee prijzen op van respectievelijk € 2.600,00 en € 2.400,00 excl. BTW. In het geval dat uw tekst 25% herhalingen bevat, zou dit betekenen, dat het totaalbedrag bij Aabévé Vertaalbureau uitkomt op € 2.250,00 excl. BTW en dat is dus lager dan de twee offertes, die u online heeft gekregen. Als u bij Aabévé Vertaalbureau een offerte aanvraagt, ontvangt u binnen 30 minuten een reactie in uw mailbox. Wij hebben dan uw tekst geanalyseerd en geven precies aan hoeveel herhalingen de tekst bevat en tegen welke woordprijs de unieke woorden en de herhalingen worden berekend. Bovendien geldt dit voor elk document-formaat, dus niet alleen voor een Word-document. Als de aard van de tekst of de talencombinatie zodanig is, dat wij niet direct een offerte kunnen verstrekken, dan melden wij dat ook. Eens te meer blijkt dat het gezegde “goedkoop is duurkoop” nog steeds op gaat. En niet alleen goedkoop is duurkoop, maar ook snelle koop kan duurkoop zijn. En, hoe groter het aantal woorden, hoe groter de verschillen kunnen gaan oplopen. Staar u dus niet blind op een online afgegeven prijs. Met een klein beetje geduld, kunt u vrijwel zeker meer besparen.

Vrijblijvende offerte

Wilt  u na het lezen van het bovenstaande een vrijblijvende offerte van ons ontvangen? Maak dan gebruik van de aanvraagmodule aan de rechterzijde van deze pagina of mail ons het aantal woorden, de talencombinatie en het vakgebied. Weet u het aantal woorden niet, dan kunt u ook het document toevoegen. Wij tellen dan de woorden softwarematig voor u. Alle aan ons toevertrouwde documenten worden volstrekt vertrouwelijk behandeld en direct verwijderd als u geen gebruik wilt maken van onze diensten. Als uw documenten te groot zijn om te verzenden via de aanvraagmodule of de mail, kunt u gebruik maken van WeTransfer. Zodra wij uw bestanden hebben gedownload, ontvangt u daarvan een bericht van WeTransfer. Ook in dit geval ontvangt u dan binnen 30 minuten onze reactie.