024-82 00 778 info@aabeve.nl

Pools vertaalbureau

 • native Poolse vertalers
 • beëdigde vertaling Pools
 • professioneel vertaalbureau Pools
 • ISO-gecertificeerd

36+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

bordex-logo
blankendaal-logo
van rossum-logo
duim techniek-logo
kersten en wilhelm-logo
schelstraete-logo

Professioneel Pools vertaalbureau

Pools is een Slavisch taal, hetgeen betekent dat het een complexe grammatica en syntaxis heeft. Bovendien heeft het een grote verscheidenheid aan dialecten, omdat Polen een land is met een rijke geschiedenis en een diverse populatie. Als gevolg hiervan vereist vertalen naar of van het Pools een grondige kennis van de taal en haar gebruik in verschillende contexten.

Pools vertaalbureau Aabévé kan u de zorg over Pools vertalen volledig uit handen nemen. U kunt de vertaling vol vertrouwen aan ons overlaten. U hoeft zich nergens meer zorgen over te maken. Onze professionele vertalers kunnen elke Poolse vertaling voor u uitvoeren.

Pools vertalen is sterk in de lift sinds Polen toetrad tot de Europese Unie. Veel Polen hebben Duitsland en Nederland gekozen om te gaan werken. Dit komt doordat de lonen hier een stuk hoger liggen dan in Polen. Ook een aanzienlijk aantal Polen vestigt zich definitief in Nederland en Duitsland. De laatste tijd is er ook weer een trend zichtbaar, dat Polen worden vervangen door nog goedkopere Bulgaren en Roemenen. Daardoor zullen er waarschijnlijk ook weer veel Polen, die zich niet definitief hier vestigen, terugkeren naar Polen.

Pools vertaalbureau – Nederlands Pools

Belangrijk

Voor een vertaling Nederlands Pools of een vertaling Pools Nederlands zit u goed bij ons, want de beste vertalers Pools werken voor Pools vertaalbureau Aabévé.

Een Poolse vertaling vanuit het Nederlands van uw documenten of vanuit het Pools naar het Nederlands is voor ons geen enkel probleem.

Polen

Nederland importeert uit Polen o.a. ruwe aardolie, meubelen en elektrische apparaten. Polen zijn vrij formeel en zijn tijdens een bijeenkomst of vergadering goed gekleed en ze verwachten dit ook van de andere partij.

Ze zijn ook best wel bijgelovig, want handen schudden boven de drempel van de deur wordt gelinkt aan een ongeluk.

 

Vertrouwelijk

Documenten, die u naar ons mailt om het aantal woorden te tellen, behandelen wij met de grootste zorg en vertrouwelijkheid volgens onze privacyverklaring.

U kunt documenten mailen, maar ook verzenden via een beveiligde verbinding. Hiervoor kunt u gebruik maken van de aanvraagmodule.

Nederlands Pools vertalen

Als een bedrijf dat zich richt op het leveren van hoogwaardige vertaaldiensten, begrijpt Aabévé Vertaalbureau de waarde van nauwkeurige en professionele vertalingen. Voor bedrijven die op zoek zijn naar Nederlands Pools vertalen, heeft Aabévé een team van ervaren vertalers, die nauwkeurige en betrouwbare vertalingen leveren en die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit.

Vertrouwd Nederlands Pools vertalen

Onze ervaren vertalers werken nauw samen om ervoor te zorgen, dat Nederlands Pools vertalen van uw documenten nauwkeurig wordt verzorgd en voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit. Of u nu een contract, een handleiding of marketingmateriaal wilt vertalen, u kunt erop vertrouwen dat uw vertaling bij ons in goede handen is.

Pools vertaalbureau voor beëdigd vertalen

Ook voor beëdigde vertalingen en tolken kunt u bij ons terecht. Voor beëdigd vertalen Nederlands Pools, Pools Nederlands of Engels Pools en Pools Engels is Pools vertaalbureau Aabévé u graag van dienst. Pools is geen gemakkelijke taal en vergissingen kunt u zich niet permitteren.

Een beëdigde Poolse vertaling wordt verzorgd door een vertaler, die hiervoor is beëdigd door een rechtbank. De brontekst, de beëdigde vertaling en de ondertekende verklaring van de beëdigde vertaler worden aan elkaar gehecht en per post aan u toegezonden.

Soms is voor een beëdigde vertaling ook een apostille nodig. Die kunt u zelf afhalen bij de Griffie van een Arrondissementsrechtbank in uw regio. De kosten voor een apostille bedragen € 22,00.

pools vertaalbureau-foto1

Pools vertalen

Voor Pools vertalen van documenten kunt u rekenen op onze ervaren vertalers. De meeste van hen zijn moedertaalsprekers van het Pools en hebben uitgebreide kennis van de taal en cultuur. Of u nu een contract, een handleiding of marketingmateriaal wilt vertalen, onze vertalers zorgen voor hoogwaardige vertalingen.

Pools vertalen met expertise

Bij Pools vertaalbureau Aabévé kunt u vertrouwen op de expertise van onze vertalers, die uitgebreide kennis hebben van de taal en cultuur. U kunt vertrouwen op onze tientallen jaren ervaring in de vertaalbranche, ISO-certificering en hoge klantenwaardering (beoordeling als 5-sterren vertaalbureau op Trustpilot).

Vertaal Pools

U roept “vertaal Pools” en wij zorgen ervoor. Voor bedrijven die op zoek zijn naar professionele Poolse vertalingen, biedt Pools vertaalbureau Aabévé de beste oplossingen aan. U kunt erop vertrouwen dat uw vertaling bij ons in goede handen is.

U kunt bij ons terecht voor vertalen Nederlands Pools, maar ook voor vertalen Pools Nederlands, vertalen Engels Pools en vertalen Engels Pools. Maar daarnaast zijn er ook nog meer talen, waarmee wij u vanuit of naar het Pools mee van dienst kunnen zijn.

Geheimhouding Pools vertaalbureau

Een juridisch document, medisch document, technisch document, privé document, enzovoort, alles is bij ons in goede handen. Alles dat u naar Pools vertaalbureau Aabévé mailt, wordt door ons volstrekt vertrouwelijk behandeld. Wilt u liever gebruik maken van uw eigen geheimhoudingsverklaring? Dan kunt u die naar ons mailen en ontvangt u deze ondertekend retour. Hoe wij omgaan met uw gegevens, kunt u lezen in onze privacyverklaring.

Pools vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Nederlands Pools vertalen of andersom? Zowel particulieren, als kleine en grote bedrijven kunnen bij ons terecht. Gewoon voor het vertalen van een aantal zinnen of het vertalen van hele grote documenten met tienduizenden woorden. En of het gaat om Engels Pools vertalen of om Nederlands vertalen naar Pools, het maakt niet uit. Onze vertalers kunnen nagenoeg alle talencombinaties vertalen. Pools vertaalbureau Aabévé verstrekt op alle vertalingen kwaliteitsgarantie.

Wilt u zakendoen met Polen? Dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. In grote steden in Polen en in het zakenleven wordt vooral door jongeren ook veel Engels gesproken. Maar het is beter om uw documenten toch te laten vertalen in het Pools. Doet u zaken in Polen buiten de grote steden? Zorg er dan voor dat u een tolk beschikbaar heeft.

Pools vertaalbureau – vertalen Engels Pools

Ook voor vertalen Engels Pools zit u goed bij Pools vertaalbureau Aabévé. Door de toetreding van Polen tot de EU in 2004 is de handel met dit land verdrievoudigd. Nederland is een grote investeerder en voor Polen is Nederland ook een belangrijk land voor hun import.

Pools is een taal met een rijke culturele erfenis, en sommige uitdrukkingen kunnen verschillende betekenissen hebben in de Pools taal. Bovendien hebben veel uitdrukkingen in het Engels geen equivalent in het Pools. Bijvoorbeeld, sommige Engelse uitdrukkingen moeten worden vertaald naar een letterlijke zin of uitgelegd om de betekenis duidelijk te maken.

Pools vertaalbureau – vertaling Pools Engels

Ook vertalen Pools Engels is een hot item. Veel documenten die in Nederland worden gebruikt, moeten vaak worden vertaald naar het Engels, ook als ze zijn opgesteld in het Pools. Nederland is na Duitsland en Rusland het belangrijkste land waar Polen uit importeert. Door de toetreding tot de EU en het vrije verkeer van personen tussen beide landen, zijn er veel Polen naar Nederland gekomen om hier te komen werken tegen een hoger salaris dan in het thuisland mogelijk was.

Bij Pools vertaalbureau Aabévé werken we met vertalers, die niet alleen de taal beheersen maar ook op de hoogte zijn van de cultuur en gebruiken, zodat de juiste stijl gebruikt wordt. Wij vertalen zowel voor particulieren als bedrijven.

Hebt u als particulier bijvoorbeeld een vertaling van een huwelijksakte of IND-aanvraag nodig, dan kunnen onze vertalers dat voor u vertalen. Voor dergelijke vertalingen is vaak een beëdigde vertaling nodig om de vertaling rechtsgeldig te maken. Op alle vertalingen, ook de niet beëdigde vertalingen, rust onze kwaliteitsgarantie.

Gecertificeerd Pools vertaalbureau

Sinds 1 mei 2004 is het Pools één van de officiële werktalen van de Europese Unie. Vertalen Nederlands Pools is bij Aabévé Vertaalbureau geen enkel probleem. We hebben in deze combinatie vertalers in diverse vakgebieden beschikbaar. Pools vertaalbureau Aabévé is ISO-17100:2015 gecertificeerd.

Pools vertaalbureau – Vertaler Nederlands Pools

Als u op zoek bent naar een professionele vertaler Nederlands Pools, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze ervaren vertalers zijn beschikbaar om uw teksten om te zetten in foutloos en vloeiend Pools. Wij begrijpen dat het vertalen van teksten een complex proces is dat niet alleen een grondige kennis van de doeltaal vereist, maar ook een diepgaand begrip van de cultuur en de tradities van het land.

Pools vertaalbureau – Professionele vertaler Nederlands Pools

Voor uw opdracht selecteren wij uitsluitend een ervaren en professionele vertaler Nederlands Pools. Onze vertalers hebben een schat aan ervaring opgedaan in verschillende vakgebieden, van technische en medische teksten tot zakelijke en juridische documenten. Wij weten dat elke tekst zijn eigen specifieke terminologie heeft en wij zorgen ervoor dat onze vertalingen nauwkeurig en consistent zijn.

Vertalen Pools Nederlands

Vertalen Pools Nederlands van documenten kan een complex proces zijn. Een fout in de vertaling kan leiden tot misverstanden en kan schadelijk zijn voor zowel de afzender als de ontvanger. Daarom is het belangrijk om een professioneel vertaalbureau te kiezen dat over ervaren en gekwalificeerde vertalers beschikt voor vertalen Pools Nederlands.

Professioneel vertalen Pools Nederlands

Er zijn verschillende redenen waarom professioneel vertalen Pools Nederlands belangrijk is.

 • Een verkeerd vertaalde tekst kan de betekenis van de boodschap veranderen, wat kan leiden tot misverstanden en verwarring.
 • Een verkeerd vertaalde tekst kan de reputatie van een bedrijf of organisatie schaden.
 • Een professionele vertaling Pools Nederlands is belangrijk om de inhoud van een tekst te begrijpen en correct te kunnen interpreteren.

Vakgebieden van Pools vertaalbureau o.a.

(klik op de foto’s om de vakgebieden te bekijken)

pools vertalen vakgebieden foto1 Pools vertaalbureau

Automotive

Chemisch

Juridisch

Medisch

Overheid

Technisch

Wetenschap

pools vertalen vakgebieden foto2 Pools vertaalbureau

Accountancy

Dienstverlening

Horeca

Marketing

Toerisme

Transport

Verzekering

pools vertalen vakgebieden foto3 Pools vertaalbureau

Architectuur

Bouw

Dienstverlening

Energie

Financiën

Grafisch

ICT

Pools vertaalbureau voor alle teksten

Pools vertaalbureau: snelle levertijden

Wilt u een website laten vertalen van Pools naar Nederlands of Nederlands naar Pools, dan is Pools vertaalbureau Aabévé u graag van dienst. Een websitevertaling van Pools naar Nederlands ligt niet direct voor de hand, maar komt toch regelmatig voor. Als u in Polen een zakelijke partner vindt, waarmee u gaat samenwerken, dan kan het zeer zinvol zijn om bepaalde pagina’s van deze Poolse website te vertalen en te gebruiken voor uw Nederlandse website.

Bij het vertalen van een website is het altijd handig om de teksten in Word of pdf te hebben. Websites hebben vaak een zeer ingewikkelde linkstructuur, waardoor het zomaar even tellen van de woorden vanaf de website niet eenvoudig en zeer tijdrovend is. Neem gerust contact met ons op voor aanvullende informatie.

Vrijblijvende offerte van Pools vertaalbureau

Heeft u Poolse vertalingen nodig? Neem vandaag nog contact op met Pools vertaalbureau Aabévé voor een vrijblijvende offerte. Onze accountmanagers team staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u een nauwkeurige offerte te geven op basis van uw behoeften. U kunt ons telefonisch bereiken via 024 – 82 00 778 of een mail sturen. U kunt ook onze pagina klantenreacties bekijken om te zien wat onze klanten over onze dienstverlening schrijven. Trustpilot geeft ons het predikaat 5-sterren vertaalbureau!

Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen door op onderstaande button te klikken en gebruik te maken van onze handige aanvraagmodule. U mag uw aanvraag ook rechtstreeks aan ons mailen. Weet u het aantal woorden niet, dan kunt u het document of de documenten toevoegen en tellen wij de woorden. Als de documenten te groot zijn om te mailen, kunt u ze via WeTransfer aan ons verzenden. Ook dan gaat de verzending via een beveiligde verbinding.

Pools vertalen – Veelgestelde vragen

1. Welke Nederlandse woorden laten zich lastig vertalen in het Pools?

Er zijn veel Nederlandse woorden, die lastig vertaalbaar zijn naar het Pools, omdat sommige concepten en culturele aspecten uniek zijn voor Nederland. Enkele voorbeelden zijn:

 • Gezelligheid: dit woord is moeilijk te vertalen omdat het een breed scala aan betekenissen heeft, waaronder gezellig samenzijn, warmte en comfort.
 • Uitwaaien: dit woord verwijst naar een wandeling maken om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Het heeft geen directe vertaling in het Pools.
 • Natafelen: dit woord beschrijft het gezellig blijven zitten na het eten om te praten en te ontspannen met vrienden of familie.
 • Uitbuiken: dit woord betekent “rustig zitten en ontspannen na een grote maaltijd om te helpen bij de spijsvertering”.
 • Borrel: dit woord wordt vaak gebruikt in Nederland om een informele bijeenkomst aan te duiden waarbij kleine hapjes en drankjes worden geserveerd.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van Nederlandse woorden die lastig te vertalen zijn naar het Pools. Het is belangrijk om rekening te houden met de context en de culturele betekenis van woorden bij het vertalen tussen talen.

2. Welke Poolse woorden laten zich lastig vertalen in het Nederlands?

Er zijn ook Poolse woorden die lastig te vertalen zijn naar het Nederlands, vanwege de culturele en linguïstische verschillen tussen de talen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Żal: dit woord wordt gebruikt om een gevoel van spijt, verdriet, teleurstelling of verlies uit te drukken. Het kan vertaald worden als “jammer” of “spijtig”, maar de diepere betekenis en emoties, die het woord kan uitdrukken, zijn moeilijk te vertalen.
 • Uśmiech: dit woord betekent “glimlach” of “lach”, maar in het Pools heeft het een bredere en diepere betekenis. Het wordt ook gebruikt om vriendelijkheid, warmte en genegenheid uit te drukken.
 • Przytulanie: dit woord betekent “knuffelen” of “omhelzen”, maar het heeft een meer intieme en emotionele betekenis dan de Nederlandse vertaling.
 • Zaufanie: dit woord betekent “vertrouwen”, maar het heeft een meer diepgaande en fundamentele betekenis in het Pools, waar het wordt beschouwd als een belangrijke basis voor relaties en persoonlijke interacties.
 • Słodka kara: dit is een uitdrukking, die wordt gebruikt om het gevoel te beschrijven dat men heeft wanneer men verlangt naar iets dat niet goed voor hen is, zoals een stuk taart of een sigaret. Het kan worden vertaald als “zoete straf”, maar het heeft geen echte equivalent in het Nederlands.

Dit zijn enkele voorbeelden van Poolse woorden, die lastig te vertalen zijn naar het Nederlands. Het kan nuttig zijn om rekening te houden met de culturele en emotionele betekenissen van woorden bij het vertalen tussen talen.

3. Is de Poolse taal voor Nederlanders moeilijk om te leren?

Ja, de Poolse taal kan voor Nederlanders moeilijk zijn om te leren, vanwege verschillende redenen. Eén van de belangrijkste redenen is de complexiteit van de grammatica en de verbuigingen. De woordvolgorde is ook anders dan in het Nederlands, wat kan leiden tot verwarring. Bovendien heeft de Poolse taal een aantal unieke klanken en uitspraakregels, die voor niet-Polen moeilijk te begrijpen kunnen zijn. Maar met inzet en de juiste hulp en ondersteuning, kan iedereen de Poolse taal leren.

Pools vertalen-foto brug

Pools vertalen – Wat moet u weten over de Poolse taal?

De Poolse taal, ook bekend als Polski, is een West-Slavische taal van de Lechitische groep, geschreven in het Latijnse schrift. Het is de officiële taal van Polen en wordt wereldwijd door meer dan 50 miljoen mensen gesproken. De taal staat bekend om zijn complexe grammatica, uitspraak en spelling, waardoor het zowel fascinerend als uitdagend is om te leren. Ondanks zijn complexiteit is het Pools een prachtige taal met een rijke geschiedenis en cultuur.

Pools vertalen – Geschiedenis van de Poolse taal

De Poolse taal heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw, toen het opkwam als een andere taal dan de Slavische dialecten, die in de regio werden gesproken. De eerste schriftelijke verslagen van de Poolse taal dateren uit de 10e eeuw, met de vroegst bekende teksten, die religieuze teksten waren, die in het Latijnse schrift waren geschreven. De taal bleef zich door de eeuwen heen ontwikkelen, met belangrijke invloeden van andere talen zoals Duits, Russisch en Latijn.

In de 16e eeuw werd Pools de officiële taal van het Pools-Litouwse Gemenebest, een multi-etnische staat in Midden-Europa die het huidige Polen, Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne omvatte. Gedurende deze periode bloeide de Poolse literatuur, cultuur en wetenschap, met veel opmerkelijke figuren, zoals Nicolaus Copernicus, die bijdroegen aan de vooruitgang van de taal.

Pools vertalen – Poolse grammatica

De Poolse grammatica staat bekend om zijn complexiteit, met talloze naamvallen, verbuigingen en vervoegingen. De taal heeft zeven naamvallen, waaronder nominatief, genitief, datief, accusatief, instrumentaal, locatief en vocatief. Elke zaak heeft zijn eigen unieke eindes, die men goed onder de knie moeten hebben om de bedoelde betekenis goed uit te drukken.

Pools heeft ook drie geslachten (mannelijk, vrouwelijk en onzijdig) en twee getallen (enkelvoud en meervoud), wat de grammatica van de taal nog ingewikkelder maakt. Eenmaal onder de knie, zorgt de complexe grammatica voor een hoge mate van precisie en nuance in communicatie.

Pools vertalen – Uitspraak Poolse taal

De Poolse uitspraak is een ander aspect van de taal dat een uitdaging kan zijn voor niet-moedertaalsprekers. De taal heeft 32 letters, waaronder 9 klinkers en 23 medeklinkers. Klinkers kunnen kort of lang zijn en hun lengte kan de betekenis van een woord aanzienlijk beïnvloeden.

Pools heeft ook unieke klanken die niet in andere talen bestaan, zoals de nasale klinkers “ą” en “ę” en de “ł”-klank, die vergelijkbaar is met de Engelse “w”-klank. Het correct uitspreken van deze klanken is essentieel om de taal vloeiend te kunnen spreken.

Pools vertalen – Poolse taal leren

Ondanks de complexiteit is het leren van Pools een lonende ervaring die nieuwe mogelijkheden biedt voor persoonlijke en professionele groei. Er zijn verschillende manieren om Pools te leren, waaronder uitwisselingsprogramma’s, taalscholen, online cursussen en zelfstudie.

Immersieprogramma’s zijn een van de meest effectieve manieren om Pools te leren, omdat ze een volledige onderdompeling in de taal en cultuur mogelijk maken. Talenscholen en online cursussen zijn ook effectief, omdat ze gestructureerde leerervaringen bieden met gekwalificeerde instructeurs en materialen.

Voor degenen die liever zelf leren, zijn er tal van bronnen beschikbaar, waaronder leerboeken, audiocursussen en apps voor het leren van talen. Het is essentieel om een leermethode te vinden die het beste bij uw leerstijl en doelen past.

Pools vertalen – Handige Poolse woorden/zinnen

Als u net begint met het leren van Pools, zijn hier enkele handige zinnen die u zullen helpen communiceren met moedertaalsprekers:

 1. Cześć – Hoi/Hallo
 2. Dzień dobry – Goedemorgen/Goedemiddag
 3. Dobry wieczór – Goedenavond
 4. Jak się masz? – Hoe is het met je?
 5. Dziękuję – Bedankt
 6. Proszę – Alsjeblieft/Graag gedaan
 7. Tak – Ja
 8. Nee – Nee
 9. Przepraszam – Pardon/het spijt me
 10. Doe widzenia – Vaarwel

Conclusie

De Poolse taal is een fascinerende en uitdagende taal met een rijke geschiedenis en cultuur. De complexe grammatica, uitspraak en spelling maken het een unieke taal die toewijding en doorzettingsvermogen vereist om het onder de knie te krijgen. Eenmaal geleerd, opent Pools echter een wereld van mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. Of u nu kiest om te leren door middel van programma’s, taalscholen, online cursussen of zelfstudie, de reis naar vloeiend Pools is een lonende reis, die de moeite meer dan waard is.

 

Niet alleen Pools vertaalbureau, maar o.a. ook: 

Litouws vertaalbureau
Oekraïens vertaalbureau
Tsjechisch vertaalbureau