Portugese vertaling
Grenzen vervagen, talen niet!

Portugese vertaling

U zult de noodzaak van een goede Portugese vertaling regelmatig tegenkomen bij het internationaal zaken doen.Op de lijst van de 10 meest gesproken talen ter wereld neemt het Portugees de 8e plaats in. Alleen al in Brazilië wordt door zo’n 200 miljoen mensen (Braziliaans) Portugees gesproken.

portugese vertalingBraziliaans-Portugese vertaling

Bij het vertalen van of naar het Portugees of Braziliaans-Portugees is Aabévé Vertaalbureau u graag van dienst. Vrijwel iedere talencombinatie en vakgebied kunnen wij voor u verzorgen. Ook beëdigde vertalingen zijn voor ons geen probleem. Wij verstrekken u graag een geheel vrijblijvende en heldere prijsopgave, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Offerte voor Portugese vertaling?

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor uw vertaling? Stuur ons dan een mail met het aantal woorden in uw document. Kunt u de woorden niet tellen, dan kunt u het document aan ons mailen en tellen wij de woorden voor u. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule aan de rechterzijde van deze pagina. Documenten worden uiteraard altijd strikt vertrouwelijk behandeld.

Meer over Portugal

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa. Het vormt, samen met het enige buurland Spanje, dat Portugal in het noorden en oosten begrenst, de dwergstaat Andorra, enkele bergdalen in de Pyreneeën en toebehorend aan Frankrijk en de Britse exclave Gibraltar, het Iberisch Schiereiland. In het zuiden en westen grenst Portugal, een onmiskenbaar maritiem land, aan de Atlantische Oceaan. Tot Portugal behoren tevens de eilandengroepen de Azoren en Madeira in deze oceaan. Op een grondgebied van 92.212 km² – drie keer de oppervlakte van België en ruim twee keer de oppervlakte van Nederland – wonen 10,8 miljoen inwoners. De hoofdstad en tevens grootste stad van het land is Lissabon.

Grotere markt

Portugal werd in 1986 lid van de EEG, de latere Europese Unie. De bedrijven hadden nu toegang tot een grotere markt en dit zorgde voor een groei in de Portugese economie. In 1995 startte Portugal met het uitvoeren van de regels ondertekend bij de Verdragen van Schengen. Vier jaar later in 1999 was Portugal één van de oprichters van de Eurozone en voerde in 2002 de euro in. In 2004 werd toenmalig eerste minister José Manuel Barroso genomineerd als voorzitter van de Europese Commissie. Na 2000 ging het echter slechter met de Portugese economie en in 2011 heeft Portugal een lening aangevraagd om het land te stabiliseren (bron: Wikipedia)