Slimme taalsoftware
Grenzen vervagen, talen niet!

Slimme taalsoftware

Een tweede of derde taal is van grote toegevoegde waarde. In directe zin voor onze vertalers. In meer indirecte zin voor een ieder die wel eens reist of internationaal zaken doet. Binnen het onderwijs zijn inmiddels tablets met slimme taalsoftware beschikbaar. Deze tablets spelen optimaal in op het niveau van leerlingen. Daarmee wordt het leren van een extra taal aantrekkelijker.

Slimme taalsoftware

Moeilijkere of minder moeilijke vraag

De Radboud Universiteit en Universiteit Twente onderzochten dit. Slimme tablets die een moeilijkere of minder moeilijke vraag geven op basis van goed of fout.  Ze dragen daarmee bij aan de resultaten van leerlingen.

De software helpt het leren van een extra taal aantrekkelijker te maken. Onze vertalers zouden uiteraard vooral de moeilijkere vragen hebben gekregen. Andere leerlingen krijgen vragen op hun eigen niveau. Zo wordt voorkomen dat zij de motivatie verliezen.

Taalontwikkeling in Nederland

Leraren krijgen een overzicht te zien van de prestaties van leerlingen. Daardoor wordt het duidelijk welk niveau de klas heeft op het gebied van vertalingen. Ook is te zien wie er wellicht wat extra aandacht nodig heeft. Het helpt de taalontwikkeling in Nederland als geheel naar een hoger plan te tillen.

Wij zien er bij Aabévé Vertaalbureau in ieder geval alvast naar uit, we verwelkomen graag nieuwe vertalers. Zij kunnen ons team versterken met vertalingen in diverse vreemde talen, vanuit en naar het Nederlands.

>