Think with Google
Grenzen vervagen, talen niet!

Think with Google

Vrijwel iedereen die gebruik maakt van internet kent en gebruikt Google voor het opzoeken van de meest uiteenlopende zaken. Google is eigenlijk een onderdeel van ons leven geworden en kunnen we ook nauwelijks meer missen. Niets voor niets roept Google “Think with Google“. Over een aantal jaren eten en slapen we waarschijnlijk ook met Google. Natuurlijk heeft Google ook een paar concurrenten zoals Bing van Microsoft en Mozilla Firefox. Maar echt druk hoeft Google zich daar niet over te maken, want het overgrote deel van het zoekverkeer loopt nog altijd via deze zoekmachinegigant.

think with google

Veel gratis diensten

Behalve de zoekmachine is Google ook eigenaar van YouTube, heeft het een gigantische inkomstenbron met Adwords en is men eigenaar van allerlei andere internetdiensten en -bedrijven. Maar Google doet meer. Het stelt allerlei gratis tools ter beschikking om websites beter te maken.

De bekendste daarvan zijn ongetwijfeld Google Search Console en Google Analytics, maar er is veel meer. Zo lanceerde Google in 2011 “Think with Google“, dat in de afgelopen jaren steeds meer toevoegingen heeft gekregen. Ook kunt u gebruik maken van Planning Tools, inschrijven voor een nieuwsbrief en nog veel meer.

Think with Google – Test my site

Iedereen die een website heeft kan deze site laten testen op snelheid en mobiele vriendelijkheid via Test My Site With Google. Overigens kunt u dat testen ook doen voor andere websites, bijvoorbeeld om te zien hoe de prestaties van uw concurrenten zijn. Het internetgebruik op mobiele apparaten heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Internetten via de mobiele telefoon of een tablet is heel normaal geworden en is het gebruik via een desktopcomputer inmiddels al voorbij gestreefd.

Meting met tips ter verbetering

Niet zo gek dus, dat Google er naar streeft dat al die miljoenen websites ook op mobiele apparaten goed te bekijken zijn. Of dit ook met uw website zo is, kunt u testen met deze tool. Hiermee worden de mobiele vriendelijkheid, de mobiele laadsnelheid en de desktop laadsnelheid gemeten. Google geeft er direct tips bij om problemen op te lossen als de resultaten onvoldoende zijn. Wellicht kunt u dit zelf oplossen en anders kunt u het overzicht doorsturen naar uw webdesigner, die dan aan de website kan gaan sleutelen.

Google houdt bij de ranking rekening met het feit of een website wel of niet mobielvriendelijk is.
Natuurlijk hebben wij ook onze website getest en we willen u het resultaat niet onthouden. We zijn er uiteraard zeer content mee en trots op, dat onze website zo goed scoort. De complimenten daarvoor zijn voor onze webdeveloper, de Best4UGroup.

think with google

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=cplXL-E1ioA[/embedyt]