024-82 00 778 info@aabeve.nl

Veel Europeanen spreken vreemde taal, doordat dit in Europa steeds meer gebruikelijk wordt. Met ongeveer 750 miljoen mensen is Europa de basis voor meer dan 20 officiële talen en veel meer regionale dialecten. Het vermogen om een vreemde taal te spreken wordt in Europa hoog gewaardeerd en er wordt geschat, dat meer dan de helft van de bevolking minstens één extra taal kan spreken. Volgens de Europese Unie wordt Duits het meest gesproken in Europa, gevolgd door Engels, Frans, Russisch en Spaans.

Het beschikken over een goede taalvaardigheid valt niet te onderschatten. Het beheersen van meerdere talen kan niet alleen persoonlijk en cultureel verrijkend zijn, maar het kan ook een enorme impact hebben op de economie van een land. Het is dan ook geen verrassing, dat er in Europa veel aandacht wordt besteed aan taalonderwijs en taalontwikkeling.

Veel Europeanen spreken vreemde taal

Europese landen met de hoogste taalvaardigheid delen gemeenschappelijke factoren, die bijdragen aan hun succes. Eén van de belangrijkste factoren is het onderwijssysteem. In deze landen wordt namelijk veel nadruk gelegd op de taalonderwijs vanaf een jonge leeftijd. Kinderen leren niet alleen de officiële talen van het land, maar ook andere vreemde talen. Een andere belangrijke factor is de houding ten opzichte van taal en talenkennis. In deze landen wordt taal gezien als een belangrijk onderdeel van de cultuur en de identiteit van het land. Inwoners zijn trots op hun taal en willen deze graag behouden en verbeteren.

Terwijl Europa globaliseert, neemt de behoefte aan vreemde talenvaardigheid alleen maar toe. Met meer mensen die reizen, studeren en zaken doen in het buitenland, wordt het steeds belangrijker om te kunnen communiceren in meerdere talen. Maar liefst 65% van de Europeanen in de leeftijd tussen 25 en 64 spreekt ten minste één vreemde taal.

Nederland op 1

Op nummer één staat Nederland, met een gemiddelde score van 72,16 op de EF English Proficiency Index. In Nederland is het spreken van meerdere talen een normaal onderdeel van ons dagelijks leven. Dit heeft een positieve invloed op de economie en het bedrijfsleven, omdat het gemakkelijker is om te communiceren met internationale partners en klanten.

Ook de Scandinavische landen scoren hoog in de lijst van taalvaardigheid in Europa. Oostenrijk staat op de derde plaats, gevolgd door Noorwegen op de vierde plaats en Denemarken op de vijfde plaats. Daar tussen in heeft Singapore zich op de tweede plaats genesteld.

In deze landen is het leren van meerdere talen een belangrijk onderdeel van het onderwijs en de overheid stimuleert het leren van talen actief.
De invloed van meertaligheid op de economie en het dagelijks leven is aanzienlijk. Het maakt het gemakkelijker om te communiceren met mensen uit andere landen en culturen en vergroot daarmee de kansen op succes in het internationale bedrijfsleven. Daarnaast kan het spreken van meerdere talen ook leiden tot meer begrip en tolerantie tussen verschillende culturen.

Het onderwijs en de overheid spelen een belangrijke rol in het bevorderen van taalvaardigheid in deze landen. Scholen bieden vaak meertalige programma’s aan en er zijn tal van mogelijkheden om talen te leren op verschillende niveaus. Ook de overheid biedt ondersteuning en stimuleert het leren van talen actief. Al met al is taalvaardigheid een belangrijke vaardigheid, die een positieve invloed heeft op zowel het dagelijks leven als de economie. Nederland en de Scandinavische landen zijn goede voorbeelden van hoe meertaligheid kan bijdragen aan een succesvolle en inclusieve samenleving.

Laag niveau

Op een zeer laag niveau blijkt 65,4% van de volwassenen in het Verenigd Koninkrijk helemaal geen vreemde talen te spreken, slechts 20% spreekt één vreemde taal, 9,6% beheerst twee andere talen en 5% drie extra talen. Op zich is dit natuurlijk niet zo vreemd, omdat de Britten met hun Engels al overal terecht kunnen, en de noodzaak voor het spreken van een tweede taal nauwelijks aanwezig is. Vlak achter het Verenigd Koninkrijk staan Roemenië (64,2% van de burgers spreekt geen vreemde talen), Bosnië en Herzegovina (61%), Albanië (59,9%) en Hongarije (57,6%).

veel europeanen spreken vreemde taal-compilatie

Veel Europeanen spreken vreemde taal: meertaligheid

Europese landen hebben vaak een rijke geschiedenis van meertaligheid en culturele diversiteit. Dit kan bijdragen aan een hoge taalvaardigheid, omdat mensen te maken krijgen met verschillende talen en culturen. Daardoor kan een grotere bereidheid ontstaan om meerdere talen te leren en te spreken.

Toegang hebben tot taalprogramma’s en hulpmiddelen kan ook bijdragen aan een hoge taalvaardigheid. Europese landen bieden vaak een breed scala aan taalprogramma’s en hulpmiddelen, zoals taalcursussen, taaluitwisselingsprogramma’s en taalapps. Dit maakt het gemakkelijker voor mensen om talen te leren en te onderhouden.

Een hoge taalvaardigheid kan ook economische voordelen opleveren. Europese landen, die hoog scoren op taalvaardigheid, hebben vaak een sterke economie en internationale handelsbetrekkingen. Meertalige werknemers kunnen een voordeel hebben op de arbeidsmarkt en bedrijven kunnen profiteren van het hebben van werknemers, die meerdere talen spreken.

Al met al zijn er verschillende factoren, die bijdragen aan een hoog niveau van taalvaardigheid in Europa. Een combinatie van een goed onderwijsbeleid, culturele invloeden, toegang tot taalprogramma’s en hulpmiddelen en economische voordelen kan leiden tot een meertalige samenleving, waarin mensen gemakkelijk verschillende talen kunnen spreken en begrijpen.

 

Europese Unie

De Europese Unie doet ook haar best om het taalonderwijs in Europa te bevorderen. De EU heeft het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR) aangenomen, waarin taalonderwijsstandaarden worden vastgesteld voor heel het continent. Het CEFR is ontworpen om het leren van vreemde talen te bevorderen en het wordt geïmplementeerd in scholen door de hele Europese Unie.

Naast hun eigen taal, maken veel Europeanen nu gebruik van de groeiende hoeveelheid aan taalonderwijsmiddelen, zoals online cursussen, taaluitwisselingsprogramma’s en taalstudieprogramma’s in het buitenland.

 

In de toekomst is het waarschijnlijk dat nog meer Europeanen een vreemde taal zullen kunnen spreken. Talen blijven evolueren en veranderen en het wordt steeds belangrijker voor burgers van Europa om te kunnen communiceren in een breed scala aan talen. Het vermogen om een vreemde taal te spreken kan deuren openen voor zaken, reizen en internationale betrekkingen die anders afgesloten zouden zijn.

Aabévé Vertaalbureau

Wij spreken bij Aabévé Vertaalbureau honderden vreemde talen. Niet allemaal door één persoon uiteraard, maar wel met al onze vertalers. Er kan dan ook vrijwel geen talencombinatie voorbijkomen, die wij niet kunnen vertalen. Enkele voorbeelden van talen, die wij voor u kunnen vertalen zijn:

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. We kunnen de bovenstaande talen in elk geval vertalen vanuit of naar het Nederlands en Engels en daarnaast ook naar of vanuit diverse andere talen. Staat uw gewenste taal er niet bij, neem dan contact met ons op. Vrijwel zeker kunnen wij aan uw wensen tegemoetkomen.

Tarieven

Aabévé Vertaalbureau hanteert heldere tarieven voor de vertalingen. U weet van tevoren exact waar u aan toe bent en komt achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen via de aanvraagmodule door op onderstaande button te klikken. Mailen of bellen naar 024 – 82 00 778 mag natuurlijk ook. Wij helpen u graag!