024-82 00 778 info@aabeve.nl

Vertaalbureau Breda

Tel. 076 – 82 00 339

vertaalbureau breda-foto1

Vertaalbureau Breda

Woont u in Breda of omgeving? Dan kunt u bij Vertaalbureau Breda uitstekend terecht voor al uw vertalingen. Zoals een handleiding van het Nederlands naar het Spaans, een overeenkomst van het Engels naar het Pools. Maar ook een testament van het Frans naar het Duits en vele andere documenten en vrijwel alle talen.

Aabévé Vertaalbureau heeft een telefonisch steunpunt in Breda. U kunt telefonisch contact opnemen via 076-8200339. Een digitale versie van uw te vertalen document kunt u makkelijk en snel aan ons mailen.

Vertalen bij Vertaalbureau Breda:

Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan. Mailen mag natuurlijk ook. Vermeld in elk geval uw talencombinatie en een opgave van het aantal woorden (of voeg de documenten toe, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen).

Alle aan ons toegezonden documenten worden strikt vertrouwelijk behandeld. Hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens kunt u lezen in onze privacyverklaring.

 

Offerte aanvragen

Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden. U kunt maximaal 4 documenten uploaden.
=

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u vertrouwen op:

Service

Optimale service

Binnen 30 minuten reactie

Snelle levering

Ervaring

Ervaren vertalers

Lage tarieven

Tientallen jaren ervaring

Kwaliteit

Hoge klantenwaardering

ISO-gecertifceerd

Ook beëdigde vertalingen

Een greep uit de reacties van klanten:

(meer reacties vindt u op deze pagina)

Chantal

Chantal

Een absolute aanrader! De gewenste vertalingen zijn snel en volgens afspraak geregeld. Ik kan dit bedrijf zeker aanbevelen!

Fiona

Fiona

Uitstekend vertaalbureau. Goede communicatie en snelle levering en kwaliteit van de vertalingen.

vertaalbureau breda-foto2

Meer over Breda

Breda is een sprankelende, gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch stadshart. Het rijke verleden (Breda is Nassaustad bij uitstek!) en het bruisende heden gaan er naadloos in elkaar over. De stad staat steevast in de top vijf van meest gastvrije steden van Nederland en eerste bij de verkiezing van ‘Beste uitgaansstad’!

Ga trendy winkelen, bewonder de prachtige monumenten en proef de Brabantse gastvrijheid bij de vele tientallen cafés, restaurants en terrassen. Maar weinig grote steden in Nederland zijn zó rijk bedeeld met omringende bossen en natuurgebieden als Breda! Wie het stadsgedruis even wil verwisselen voor het buitenleven, kan rond Breda terecht in maar liefst 4000 hectare bos en natuurgebied.

Tweede Wereldoorlog

Kort na de Duitse inval, op de vroege ochtend van 10 mei 1940, vond een massale evacuatie uit Breda plaats. Breda dreigde tussen de fronten van de oprukkende nazi-Duitsers en Fransen terecht te komen. De omstreeks 50.000 inwoners kregen op deze Eerste Pinksterdag van 12 mei 1940 het bevel de stad te verlaten. De Bredanaars spreken zelf van ‘De Vlucht’. De evacuatie vond plaats op gezag van Burgemeester Van Slobbe al of niet op last of bevel van de Fransen. In het begin van de oorlog kwam er nog een Franse troepenmacht uit België naar Breda, maar die bereikte de stad niet.

De nazi-Duitse bezetters maakten gebruik van het grote aantal militaire bouwwerken in de stad om onder meer militairen van de snel uitbreidende Fliegerhorst Gilze-Rijen te huisvesten, onder hen enkele tientallen ‘Luftwaffehelferinnen’, ook wel bekend als ‘Blitzmädel’, die werkten bij de verbinding. Verzetsmensen in Breda speelden een belangrijke rol bij de hulp aan geallieerde vliegers om weer in geallieerd gebied terug te komen. Pas in 1942 verscherpte de bezetting zich, toen de bezetter begon met het registreren van Joden vanwege de geplande deportatie.

Deze was in december voltooid en de ongeveer 225 Bredase Joden verdwenen naar concentratiekampen of doken onder. Breda lag pal op de luchtroute van Engeland naar Duitsland en vlak bij vliegveld Gilze-Rijen en kreeg daardoor regelmatig te maken met luchtaanvallen of bombardementen, die enkele honderden inwoners het leven kostten.

Op 4 september 1944 kondigde Radio Oranje aan, dat Breda bevrijd was, nadat op die datum ook Antwerpen bevrijd werd. Dat bericht bleek vals en werd later die dag ingetrokken. Veel bezetters en collaborateurs ontvluchtten toen de stad. Op 29 oktober 1944 werd de stad bevrijd door Poolse soldaten onder generaal Maczek.

Bekendste park

In Breda is het Valkenberg bij het kasteel van Breda het bekendste park. Het is een stadspark, maar het was vroeger de tuin van het kasteel. Bij de ingang van dit park bevindt zich het Baronie-monument uit 1905, dat werd ontworpen door architect Pierre Cuypers en werd onthuld door Koningin Wilhelmina. Dit was mede om de bijzondere band tussen het Oranjehuis en Breda te benadrukken. Op Koningsdag wordt in dit park een grote kindervrijmarkt gehouden.

Wilhelminapark

Een ander groot park bij het centrum is het Wilhelminapark. In dit park staat, ter herinnering aan de Poolse bevrijders, een Duitse Panthertank, die door de Polen in 1945 aan de stad werd geschonken. Voorts zijn er nog het Burgemeester van Sonsbeeckpark in de wijk Boeimeer, het Zaartpark en het Park Hoge Vucht in Breda Noord. In Breda Centrum bevindt zich de Willem Merkxtuin, een kleine tuin achter de voormalige hofhuizen in de Catharinastraat. (bron: Wikipedia)

Wellicht ook interessant

Vertaalbureau Middelburg
Vertaalbureau Den Bosch
Vertaalbureau Eindhoven

jaren ervaring

talencombinaties

vertalers

Aabévé Vertaalbureau,

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,8 uit 5 (of 9,6 uit 10)