024-82 00 778 info@aabeve.nl

Vertaalbureau Breda

  • professioneel vertaalbureau
  • native speakers
  • ISO-gecertificeerd
  • hoge klantenwaardering

 

37+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Vertaalbureau Breda voor de beste vertalingen

Op zoek naar een betrouwbaar vertaalbureau in Breda? Zoek niet verder dan Aabévé Vertaalbureau Breda. Wij zijn een vertaalbureau dat al bijna 40 jaren vertaaldiensten op topniveau levert aan bedrijven, organisaties en particulieren in Breda en omgeving. Onze deskundige vertalers zijn toegewijd om u nauwkeurige en tijdige vertalingen te bieden waarop u kunt vertrouwen.

Bij Aabévé Vertaalbureau Breda begrijpen we dat communicatie de sleutel is voor elke organisatie, die wil slagen in de huidige online wereld. Daarom bieden we vertalingen aan in heel veel talencombinaties en heel veel verschillende sectoren. Onze vertalers zijn niet alleen experts in het vertalen van taal, maar hebben ook diepgaande kennis van specifieke sectoren zoals juridische, medische, technische en financiële. Dit stelt ons in staat om u professionele vertaaldiensten aan te bieden, die aan uw specifieke behoeften voldoen.

Bij Aabévé Vertaalbureau Breda kunt u uitstekend terecht voor al uw vertalingen. Zoals een handleiding van het Nederlands naar het Spaans, een overeenkomst van het Engels naar het Pools. Maar ook een testament van het Frans naar het Duits en vele andere documenten en vrijwel alle talen.

Aabévé Vertaalbureau Breda heeft een telefonisch steunpunt. U kunt telefonisch contact opnemen via 076-8200339. Een digitale versie van uw te vertalen document kunt u makkelijk en snel aan ons mailen.

Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan. Mailen mag natuurlijk ook. Vermeld in elk geval uw talencombinatie en een opgave van het aantal woorden (of voeg de documenten toe, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen). Alle aan ons toegezonden documenten worden strikt vertrouwelijk behandeld. Hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens kunt u lezen in onze privacyverklaring.

Professioneel vertaalbureau Breda

Bij Aabévé Vertaalbureau Breda begrijpen we dat nauwkeurigheid, snelheid en betaalbaarheid de hoeksteen zijn van elke succesvolle vertaling. Aabévé Vertaalbureau Breda zet zich in om u accurate vertalingen te leveren, die op tijd en tegen een betaalbare prijs worden geleverd. We bieden vertalingen op allerlei terreinen, zoals documentvertaling, websitevertaling, financiële vertalingen en tolkdiensten.

Bij vertaalbureau Breda worden de deskundige vertalers zorgvuldig doorgelicht om ervoor te zorgen, dat ze aan onze hoge normen voldoen. Onze vertalers zijn vrijwel allemaal moedertaalsprekers, zodat uw vertalingen niet alleen accuraat zijn, maar ook cultureel passend.

Vertaalbureau in Breda: samenwerken voor succes

Bij Aabévé Vertaalbureau Breda geloven we in samenwerking met u voor succes. We werken nauw met u samen om uw specifieke behoeften en doelstellingen te begrijpen en ervoor te zorgen dat we u vertalingen bieden, die tegemoetkomen aan uw wensen. Als vertaalbureau Breda zetten we ons in om vertalingen van topklasse te leveren, die u helpen uw zakelijke doelen te bereiken. Of u nu vertalingen nodig heeft voor uw website, juridische documenten of marketingmateriaal, wij hebben de expertise en ervaring om de klus te klaren.

Vertaalbureau Breda heeft een team van deskundige vertalers beschikbaar om ervoor te zorgen, dat we vertalingen leveren die voldoen aan uw specifieke deadlines. Daarnaast bieden we spoedvertalingen voor dringende gelegenheden. Onze accountmanagers staan altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u door het vertaalproces te begeleiden. Wij zijn van mening dat communicatie de sleutel tot ons succes is en daarom houden we u tijdens het vertaalproces op de hoogte om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met de kwaliteit van ons werk.

vertaalbureau breda-foto2

AI-vertalingen 

Bij Aabévé Vertaalbureau Breda kunnen wij ook AI-vertalingen voor u verzorgen, al dan niet in combinatie met controle en revisie door professionele vertalers. AI-vertalingen en professionele vertalingen vormen een krachtige combinatie, die elkaar aanvullen en zorgen voor optimale nauwkeurigheid. Met AI kunnen grote hoeveelheden tekst snel worden vertaald. Ze bieden een goede basis voor efficiëntie en snelheid. Aan de andere kant kunnen professionele en ervaren taalexperts, de nuances, context en culturele aspecten van een tekst beter begrijpen en overbrengen.

Door deze twee benaderingen te combineren, kunnen we profiteren van de snelheid en efficiëntie van AI-vertalingen en tegelijkertijd vertrouwen op de expertise van professionele vertalers om de kwaliteit en nauwkeurigheid te waarborgen. Het resultaat is een optimale vertaalervaring, waarbij snelheid en nauwkeurigheid hand in hand gaan.

AI-vertalingen en professionele vertalingen voor optimale resultaten

Het is van cruciaal belang om de juiste balans te vinden tussen AI-vertalingen en professionele vertalingen om optimale resultaten te behalen. AI-vertalingen kunnen grote hoeveelheden tekst snel en efficiënt verwerken, waardoor de productiviteit wordt verhoogd. Ze zijn ideaal voor het vertalen van repetitieve content met een snelle doorlooptijd. Aan de andere kant kunnen professionele vertalingen de menselijke touch en culturele expertise bieden, die nodig is voor complexe teksten. Het vinden van de juiste balans tussen deze twee benaderingen is essentieel om optimale resultaten te behalen en te voldoen aan de behoeften van een breed scala aan vertaalprojecten.

Waarom zou u AI-vertalingen uitbesteden aan Aabévé?

Wanneer het gaat om vertalingen, is het begrijpelijk dat veel mensen geneigd zijn om gebruik te maken van gratis vertaaltools, zoals Google Translate of ChatGPT. Deze tools zijn handig en bieden snelle vertalingen, maar er zijn belangrijke redenen waarom u AI-vertalingen beter kunt uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau, in plaats van ze zelf te laten vertalen door dergelijke tools:

  • De kwaliteit van AI-vertalingen, die door Aabévé Vertaalbureau worden aangeboden, is aanzienlijk hoger dan die van gratis vertaaltools.
  • U hoeft niet zelf alle teksten te kopiëren en te plakken in de vertaaltool en na de vertaling, nog eens terug te kopiëren en te plakken. U bespaart dus veel tijd en geld.
  • De teksten, die u aanlevert in Word-, Pdf- of PowerPoint-formaat, ontvangt u vertaald terug in dezelfde opmaak als de brontekst.
  • Optioneel kunt u er bovendien voor kiezen om de AI-vertaling te laten controleren door een ervaren vertaler.
  • De levertijd is supersnel, de kosten zijn extreem laag.

Offerte aanvragen bij vertaalbureau Breda

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen bij vertaalbureau Breda? Mail dan uw talencombinatie met opgave van het aantal woorden (of door de documenten toe te voegen) of maak gebruik van onze handige aanvraagmodule. Alle aan ons toegezonden documenten worden strikt vertrouwelijk behandeld. Als uw bestanden te groot zijn om te mailen, of via de aanvraagmodule (maximaal 6 Mb) te verzenden, kunt u gratis gebruik maken van WeTransfer.

Referenties1

Meer over Breda

Breda is een sprankelende, gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch stadshart. Het rijke verleden (Breda is Nassaustad bij uitstek!) en het bruisende heden gaan er naadloos in elkaar over. De stad staat steevast in de top vijf van meest gastvrije steden van Nederland en eerste bij de verkiezing van ‘Beste uitgaansstad’!

Ga trendy winkelen, bewonder de prachtige monumenten en proef de Brabantse gastvrijheid bij de vele tientallen cafés, restaurants en terrassen. Maar weinig grote steden in Nederland zijn zó rijk bedeeld met omringende bossen en natuurgebieden als Breda! Wie het stadsgedruis even wil verwisselen voor het buitenleven, kan rond Breda terecht in maar liefst 4000 hectare bos en natuurgebied.

Tweede Wereldoorlog

Kort na de Duitse inval, op de vroege ochtend van 10 mei 1940, vond een massale evacuatie uit Breda plaats. Breda dreigde tussen de fronten van de oprukkende nazi-Duitsers en Fransen terecht te komen. De omstreeks 50.000 inwoners kregen op deze Eerste Pinksterdag van 12 mei 1940 het bevel de stad te verlaten. De Bredanaars spreken zelf van ‘De Vlucht’. De evacuatie vond plaats op gezag van Burgemeester Van Slobbe al of niet op last of bevel van de Fransen. In het begin van de oorlog kwam er nog een Franse troepenmacht uit België naar Breda, maar die bereikte de stad niet.

De nazi-Duitse bezetters maakten gebruik van het grote aantal militaire bouwwerken in de stad om onder meer militairen van de snel uitbreidende Fliegerhorst Gilze-Rijen te huisvesten, onder hen enkele tientallen ‘Luftwaffehelferinnen’, ook wel bekend als ‘Blitzmädel’, die werkten bij de verbinding. Verzetsmensen in Breda speelden een belangrijke rol bij de hulp aan geallieerde vliegers om weer in geallieerd gebied terug te komen. Pas in 1942 verscherpte de bezetting zich, toen de bezetter begon met het registreren van Joden vanwege de geplande deportatie.

Deze was in december voltooid en de ongeveer 225 Bredase Joden verdwenen naar concentratiekampen of doken onder. Breda lag pal op de luchtroute van Engeland naar Duitsland en vlak bij vliegveld Gilze-Rijen en kreeg daardoor regelmatig te maken met luchtaanvallen of bombardementen, die enkele honderden inwoners het leven kostten.

Op 4 september 1944 kondigde Radio Oranje aan, dat Breda bevrijd was, nadat op die datum ook Antwerpen bevrijd werd. Dat bericht bleek vals en werd later die dag ingetrokken. Veel bezetters en collaborateurs ontvluchtten toen de stad. Op 29 oktober 1944 werd de stad bevrijd door Poolse soldaten onder generaal Maczek.

Bekendste park

In Breda is het Valkenberg bij het kasteel van Breda het bekendste park. Het is een stadspark, maar het was vroeger de tuin van het kasteel. Bij de ingang van dit park bevindt zich het Baronie-monument uit 1905, dat werd ontworpen door architect Pierre Cuypers en werd onthuld door Koningin Wilhelmina. Dit was mede om de bijzondere band tussen het Oranjehuis en Breda te benadrukken. Op Koningsdag wordt in dit park een grote kindervrijmarkt gehouden.

Wilhelminapark

Een ander groot park bij het centrum is het Wilhelminapark. In dit park staat, ter herinnering aan de Poolse bevrijders, een Duitse Panthertank, die door de Polen in 1945 aan de stad werd geschonken. Voorts zijn er nog het Burgemeester van Sonsbeeckpark in de wijk Boeimeer, het Zaartpark en het Park Hoge Vucht in Breda Noord. In Breda Centrum bevindt zich de Willem Merkxtuin, een kleine tuin achter de voormalige hofhuizen in de Catharinastraat.

Niet alleen vertaalbureau Breda, maar o.a. ook:

Vertaalbureau Middelburg
Vertaalbureau Den Bosch
Vertaalbureau Eindhoven