024-82 00 778 info@aabeve.nl

Vertaalbureau Den Haag

Tel. 070 – 75 31 944

Vertaalbureau Den Haag-foto1

Vertaalbureau Den Haag

Bij Aabévé Vertaalbureau (voorheen Vertaalbureau Tongo) bent u aan het juiste adres als u een vertaalbureau Den Haag zoekt. Of het nu gaat om een vertaling van uw testament van het Zweeds naar het Nederlands, een koopcontract van het Nederlands naar het Chinees of een huwelijksakte van het Arabisch naar het Nederlands, wij regelen graag de vertaling voor u.

Aabévé Vertaalbureau Den Haag

  De voordelen van Vertaalbureau Den Haag:

  • Optimale service
  • Binnen 30 minuten reactie
  • Snelle levering
  • Ervaren vertalers
  • Lage tarieven
  • Tientallen jaren ervaring
  • Hoge klantenwaardering
  • ISO-gecertifceerd
  • Ook beëdigde vertalingen

  ISO-gecertificeerd

  Aabévé Vertaalbureau is een ISO-gecertificeerd vertaalbureau, gespecialiseerd in vertalingen voor zowel grote als kleine bedrijven, instellingen en particulieren. Met onze snelle service, gegarandeerde kwaliteit en heldere tarieven onderscheiden wij ons van andere vertaalbureaus. Aabévé maakt gebruik van een uitgebreid netwerk van ervaren (beëdigde) vertalers, waardoor vertalingen in alle gangbare talen mogelijk zijn. Bij Aabévé Vertaalbureau bent u snel in het bezit van de juiste vertaling!

  Offerte aanvragen

  Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen door gebruik te maken van de aanvraagmodule op deze pagina. U mag uw aanvraag ook rechtstreeks aan ons mailen. Weet u het aantal woorden niet, dan kunt u het document of de documenten toevoegen en tellen wij de woorden. Alles wat u aan ons toevertrouwt wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

  Zijn de documenten te groot om te mailen? Maak dan gratis gebruik van WeTransfer. Ook dan gaat de verzending via een beveiligde verbinding.

   

  Offerte aanvragen

  Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
  Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden. U kunt maximaal 4 documenten uploaden.
  =
  Aabévé:

  daar kunt u op vertrouwen!

  vertaalbureau den haag-foto2

  Meer over Den Haag

  Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. De Nederlandse regering en het parlement zijn in de stad gevestigd, en het is de residentie van het koninklijk huis. Al is Den Haag niet de hoofdstad van Nederland, het vervult voor een belangrijk deel de rol, die meestal aan een hoofdstad voorbehouden is. Zo staan bijna alle ambassades en ministeries in Den Haag. De naam van de stad is ook verbonden aan nationale en internationale rechtscolleges, zoals de Hoge Raad. Den Haag is een centrum voor de internationale rechtspraak en vredespolitiek, en is net als New York, Genève, Wenen en Nairobi een belangrijke VN-stad.

  Officiële naam

  Vroeger werd Den Haag ‘Die Haghe of Den Hag(h)e’  genoemd. De officiële naam van Den Haag is nog steeds ’s Gravenhage. Deze wordt nog steeds vermeld in paspoorten en andere officiële documenten. ’s Gravenhage is een samentrekking van ‘des Graven ha(a)ge’. In de volksmond is het altijd Den Haag gebleven. In verband met de internationalisering van de hofstad (met o.a. het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof), wordt de stad Den Haag genoemd. Hiermee sluit de naam beter aan met de buitenlandse benamingen als The Hague (Engels), La Haye (Frans), Den Haag (Duits), Haag (Deens, Noors, Zweeds en Fins), La Haya (Spaans), L’Aia (Italiaans), A Haia (Portugees), Гаага Gaaga, (Russisch), Hai Ya (Chinees) en Haga (Roemeens).

  Stadsrechten

  Den Haag heeft van oudsher nooit stadsrechten gehad. Desondanks kreeg het al in de middeleeuwen bestuurlijke instellingen, die alleen in steden voorkwamen. Prins Maurits had al vergevorderde plannen om van Den Haag een vestingstad te maken, maar de Staten Generaal zagen dit als een aantasting van de onafhankelijkheid van het bestuurscentrum van de zeven provinciën. Den Haag kreeg in 1806 van koning Lodewijk Napoleon en in 1810 van keizer Napoleon de eretitel stad. Dit gaf toen geen bijzondere rechten meer, want het stadsrecht was al in 1798 tijdens de Bataafse Republiek afgeschaft.

  Monumenten

  Den Haag is een oude stad met veel historie. Er staan veel monumenten, monumentale panden, herdenkingsmonumenten en musea. (Gevangen Poort, Vredespaleis, Binnenhof, Mauritshuis, Panorama Mesdag. etc.) Zoals ook andere steden in Nederland had Den Haag vroeger veel grachten, ook wel ruien genoemd. Zij dienden voor de scheepvaart, maar ook als riool. Al omstreeks 1350 was Den Haag via de Vliet verbonden met Delft, en in 1619 was de grachtengordel om Den Haag klaar. In 1900 werd de Laakhaven aangelegd, die uitgroeide tot de zesde binnenhaven van Nederland.

   

  jaren ervaring

  talencombinaties

  vertalers

  Aabévé Vertaalbureau,

  als het goed moet zijn!

  *****

  Klantenwaardering op Trustpilot:

  4,8 uit 5 (of 9,6 uit 10)