024-82 00 778 info@aabeve.nl

Vertaalbureau Nijmegen

 • professioneel vertaalbureau
 • native speakers
 • ISO-gecertificeerd
 • hoge klantenwaardering

37+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Professioneel Vertaalbureau Nijmegen

Bij Aabévé Vertaalbureau Nijmegen begrijpen we hoe belangrijk het is om vertalingen van hoge kwaliteit te ontvangen, die accuraat en cultureel passend zijn. Daarom werken we met ervaren en deskundige vertalers, die vaak ook moedertaalsprekers zijn van de doeltaal en bovendien bekwaam zijn in de brontaal en het onderwerp.

Onze vertalers hebben een gedegen opleiding op bachelorniveau gevolgd en/of beschikken over minimaal 5 jaren vertaalervaring om ervoor te zorgen dat ze over de vaardigheden en kennis beschikken, die nodig zijn om zelfs de meest complexe vertaalprojecten te kunnen verzorgen. We leveren vertalingen, die voldoen aan de behoeften van onze klanten, ongeacht de branche of het onderwerp.

Of het nu gaat om een vertaling van uw algemene voorwaarden van het Frans naar het Nederlands of een contract van het Duits naar het Italiaans, wij helpen u graag. Maar ook voor een website van het Engels naar het Spaans, of om welke andere talencombinatie dan ook, Vertaalbureau Nijmegen verzorgt het voor u.

Vertaalbureau Nijmegen – optimale service

Aabévé Vertaalbureau Nijmegen is gespecialiseerd in vertalingen van elk formaat. Groot, klein, voor bedrijven of particulieren, wij gaan elke vertaaluitdaging aan. Bij ons bent u verzekerd van een snelle en juiste vertaling en daarnaast bieden wij heldere tarieven. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Aabévé Vertaalbureau Nijmegen heeft meer dan 600 vertalers voor u beschikbaar. Dit zorgt ervoor, dat wij vertalingen in bijna elke taal kunnen leveren. Wij zorgen ervoor dat u snel in het bezit bent van de juiste vertaling.

Vertaalbureau Nijmegen: onze diensten

Als Aabévé Vertaalbureau Nijmegen bieden we een breed scala aan vertalingen om aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten te voldoen. Onze diensten omvatten:

 • Vertaling: we bieden professionele en nauwkeurige vertalingen in meer dan 200 talencombinaties, die een breed scala aan sectoren en gebieden bestrijken, zoals juridische, technische, medische of marketing. We werken alleen met ervaren en professionele vertalers en tolken, die een grondige kennis hebben van zowel de bron- als de doeltaal en -cultuur.
 • Proeflezen en revisie: proeflezen en/of revisie is ook mogelijk als de vertalingen door uzelf zijn gemaakt, maar als u daarvoor een controle wenst om zeker te zijn van de juistheid van de vertaling.
 • Tolken: onze professionele tolken zijn beschikbaar voor zowel consecutief als simultaan tolken voor vergaderingen, congressen en andere evenementen. Wij bieden tolken die uw specifieke taal vloeiend spreken en de nuances van uw bedrijf en cultuur begrijpen.
 • Lokalisatie: het is belangrijk om een vertaling aan te passen aan de gebruiken en cultuur in een ander land of zelfs regio. In een ander land kunnen bepaalde begrippen, symbolen of kleuren namelijk een compleet andere betekenis hebben dan in Nederland.

Waarom kiezen voor Aabévé vertaalbureau Nijmegen?

Met zoveel vertaalbureaus op de markt kan het een uitdaging zijn om de juiste te kiezen. Bij Aabévé Vertaalbureau Nijmegen leveren wij hoogwaardige vertalingen met een gepersonaliseerde aanpak. Hier zijn enkele redenen waarom wij de voorkeurskeuze zijn van onze klanten:

 • Deskundige taalkundigen: we werken met gekwalificeerde en ervaren vertalers, die de doeltaal als moedertaal beheersen en bekend zijn met de culturele nuances van hun respectievelijke landen.
 • Kwaliteitsgarantie: we verlenen kwaliteitsgarantie op alle vertalingen, die door onze vertalers worden verzorgd.
 • Vertrouwelijkheid: we begrijpen het belang van vertrouwelijkheid en ondertekenen desgewenst een geheimhoudingsverklaring met onze klanten om hun informatie te beschermen.
 • Snelle levering: we beseffen dat tijd geld is en we werken snel om ervoor te zorgen dat uw vertalingen binnen het afgesproken tijdsbestek worden geleverd, zonder in te leveren op kwaliteit.
 • Concurrerende prijzen: we bieden concurrerende tarieven, die behoren tot de laagste van Nederland.
 • ISO-gecertifceerd: we zijn ISO 17100:2015 gecertificeerd, waardoor u er volledig op kunt vertrouwen, dat wij onze zaken prima op orde hebben.
 • Hoge klantenwaardering: onze klanten belonen ons met een zeer hoge waardering met als resultaat, dat wij op de onafhankelijke website Trustpilot het predikaat 5-sterren vertaalbureau hebben.
vertaalbureau nijmegen-foto waaggebouw

AI-vertalingen 

Bij Aabévé Vertaalbureau kunnen wij ook AI-vertalingen voor u verzorgen, al dan niet in combinatie met controle en revisie door professionele vertalers. AI-vertalingen en professionele vertalingen vormen een krachtige combinatie, die elkaar aanvullen en zorgen voor optimale nauwkeurigheid. Met AI kunnen grote hoeveelheden tekst snel worden vertaald. Ze bieden een goede basis voor efficiëntie en snelheid. Aan de andere kant kunnen professionele en ervaren taalexperts, de nuances, context en culturele aspecten van een tekst beter begrijpen en overbrengen.

Door deze twee benaderingen te combineren, kunnen we profiteren van de snelheid en efficiëntie van AI-vertalingen en tegelijkertijd vertrouwen op de expertise van professionele vertalers om de kwaliteit en nauwkeurigheid te waarborgen. Het resultaat is een optimale vertaalervaring, waarbij snelheid en nauwkeurigheid hand in hand gaan.

AI-vertalingen en professionele vertalingen voor optimale resultaten

Het is van cruciaal belang om de juiste balans te vinden tussen AI-vertalingen en professionele vertalingen om optimale resultaten te behalen. AI-vertalingen kunnen grote hoeveelheden tekst snel en efficiënt verwerken, waardoor de productiviteit wordt verhoogd. Ze zijn ideaal voor het vertalen van repetitieve content met een snelle doorlooptijd. Aan de andere kant kunnen professionele vertalingen de menselijke touch en culturele expertise bieden, die nodig is voor complexe teksten. Het vinden van de juiste balans tussen deze twee benaderingen is essentieel om optimale resultaten te behalen en te voldoen aan de behoeften van een breed scala aan vertaalprojecten.

Waarom AI-vertalingen uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau?

Wanneer het gaat om vertalingen, is het begrijpelijk dat veel mensen geneigd zijn om gebruik te maken van gratis vertaaltools, zoals Google Translate of ChatGPT. Deze tools zijn handig en bieden snelle vertalingen, maar er zijn belangrijke redenen waarom u AI-vertalingen beter kunt uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau, in plaats van ze zelf te laten vertalen door dergelijke tools:

 • De kwaliteit van AI-vertalingen, die door Aabévé Vertaalbureau worden aangeboden, is aanzienlijk hoger dan die van gratis vertaaltools.
 • U hoeft niet zelf alle teksten te kopiëren en te plakken in de vertaaltool en na de vertaling, nog eens terug te kopiëren en te plakken. U bespaart dus veel tijd en geld.
 • De teksten, die u aanlevert in Word-, Pdf- of PowerPoint-formaat, ontvangt u vertaald terug in dezelfde opmaak als de brontekst.
 • Optioneel kunt u er bovendien voor kiezen om de AI-vertaling te laten controleren door een ervaren vertaler.
 • De levertijd is supersnel, de kosten zijn extreem laag (slechts € 0,02 per woord, exclusief BTW voor alle talen).

Offerte aanvragen bij vertaalbureau Nijmegen

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Mail dan uw talencombinatie met opgave van het aantal woorden (of door de documenten toe te voegen) naar Aabévé Vertaalbureau Nijmegen of maak gebruik van onze handige aanvraagmodule. Alle aan ons toegezonden documenten worden strikt vertrouwelijk behandeld. Binnen 30 minuten, nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, vindt u onze reactie in uw mailbox. Meestal is dit al direct de offerte met levertijd.

Als uw bestanden te groot zijn om te mailen, of via de aanvraagmodule (maximaal 6 Mb) te verzenden, kunt u gratis gebruik maken van WeTransfer.

Referenties2

Meer over Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De ligging aan de Waal tussen heuvels en bossen maakt deze locatie al ruim 2000 jaar aantrekkelijk als woonplaats. In de tijden dat verdediging tegen gevaren over land belangrijk was, bood het hoger gelegen deel van Nijmegen extra bescherming. In de lagere delen was het goed boeren. Tenslotte maakte de Waal handel en verkeer mogelijk. Daardoor kon het de bewoners van het Nijmeegse gebied economisch voor de wind gaan.

Nijmegen ligt grotendeels op de zuidelijke oever van de Waal, aan de voet van een stuwwal. Met de zogenaamde Waalsprong ligt een deel van de gemeente nu ook aan de overzijde van de rivier. De Waalsprong is een geannexeerd gebied, waarin zich het dorp Lent en een deel van Oosterhout bevinden.

Samen met Arnhem, Wijchen en 17 andere gemeenten in de omgeving vormt Nijmegen de Stadsregio Arnhem Nijmegen (SRAN). Evenals de meeste gemeenten in het grensgebied is Nijmegen aangesloten bij het samenwerkingsverband Euregio Rijn-Waal.

Parken

Nijmegen is een bezoek meer dan waard. Met o.a. het prachtige Kronenburgpark, dat grote bekendheid kreeg door de hit van Frank Boeijen. Daarnaast het Valkhofpark, het Goffertpark waar regelmatig openluchtconcerten plaatsvinden, de St. Stevenskerk en St. Stevenstoren.

Uitgaan

Uitgaan is een feest in Nijmegen, met zijn talrijke cafés, restaurants en overige gelegenheden. Maar ook het stadhuis, de Grote Markt, de Waalkade met de vele uitgaansmogelijkheden en het Holland Casino zijn de moeite waard om te bezoeken. Ook in het levendige centrum met de vele fraaie winkels is het goed toeven. Nijmegen is studentenstad, de stad van de vermaarde Radboud Universiteit en het gerenommeerde academisch Radboudziekenhuis.

En, niet in de laatste plaats, de stad van de Nijmeegse Wandelvierdaagse, die al meer dan 100 jaar bestaat en jaarlijks zo’n 40.000 wandelaars en honderdduizenden bezoekers naar de stad trekt. De Vierdaagsefeesten zijn jaarlijks een enorm evenement met bezoekers vanuit het hele land en ook het buitenland.