024-82 00 778 info@aabeve.nl

Vertaalbureau Utrecht

  • professioneel vertaalbureau
  • native speakers
  • ISO-gecertificeerd
  • hoge klantenwaardering

37+  jaren ervaring

200+ talencombinaties

600+ ervaren vertalers

5 sterren op Trustpilot

Vertaalbureau Utrecht voor alle vertalingen

In de online wereld van vandaag hebben zowel bedrijven als particulieren nauwkeurige vertalingen nodig om hun ideeën, producten en diensten met verschillende doelgroepen te communiceren. Utrecht is een bruisende stad met een rijk cultureel erfgoed, waar inwoners kunnen profiteren van de expertise van de kwaliteit van vertaalbureau Utrecht, dat de nuances van verschillende talen en culturen begrijpt.

Aabévé Vertaalbureau Utrecht is gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige vertalingen aan particulieren, bedrijven en organisaties in verschillende branches. Met onze uitgebreide ervaring en een team van moedertaalsprekers, die experts zijn in meerdere talen, leveren wij nauwkeurige en verzorgde vertalingen, die de verwachtingen van onze klanten overtreffen.

Bent u op zoek naar een vertaalbureau Utrecht? Dan bent u bij Aabévé Vertaalbureau Utrecht aan het juiste adres. Aabévé Vertaalbureau Utrecht heeft een telefonisch steunpunt in Utrecht, tel. 030-8201027.

Of het nu gaat om een vertaling van uw algemene voorwaarden van het Nederlands naar het Italiaans, een contract van het Engels naar het Spaans of een website van het Nederlands naar het Pools. Wij verzorgen graag de vertaling voor u.

Deskundig vertaalbureau Utrecht

Bij Aabévé Vertaalbureau Utrecht begrijpen we het belang van kwaliteit, nauwkeurigheid en snelheid als het gaat om het vertalen van documenten, websites, gebruikershandleidingen of elke andere inhoud, die professionele vertaling vereist. Als u bijvoorbeeld een bedrijfseigenaar bent en nieuwe markten wilt betreden of bestaande markten wilt uitbreiden, kunnen wij u helpen effectief te communiceren met potentiële klanten door middel van nauwkeurige en boeiende vertalingen van uw marketingmateriaal.

Als u een onderzoeker bent en uw werk in internationale tijdschriften wilt publiceren, kunnen wij u helpen bij het vertalen van uw academische papers in verschillende talen, terwijl we ervoor zorgen, dat de oorspronkelijke bedoeling en betekenis behouden blijven. Wat uw vertaalbehoeften ook zijn, wij hebben de experts en middelen om u te helpen uw doelen te bereiken.

Vertaalbureau Utrecht zorgt voor maatwerk

We weten dat één maat nooit voor iedereen geschikt is als het om vertalingen gaat. Verschillende branches, individuen en organisaties hebben verschillende behoeften en vereisten en bij Vertaalbureau Utrecht zetten wij ons in om aan die behoeften te voldoen.

Om deze reden bieden we vertalingen aan, die kunnen worden aangepast aan uw specifieke eisen. We verzorgen allerlei vertalingen, zoals documentvertaling, websitevertaling en multimediavertaling, maar ook tolkdiensten voor evenementen en conferenties. Onze ervaren vertalers zorgen ervoor dat u de beschikking krijgt over de beste vertalingen.

We leveren nauwkeurige vertalingen, die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. We gebruiken ook de nieuwste technologie en tools, zoals vertaalgeheugens, om consistentie en nauwkeurigheid in alle vertalingen te garanderen.

 

vertaalbureau utrecht-foto2

Vertaalbureau Utrecht voor alle talen

Vertaalbureau Utrecht is een vertaalbureau, gespecialiseerd in vertalingen voor zowel grote als kleine bedrijven, instellingen en particulieren. Bij Aabévé Vertaalbureau Utrecht zijn dagelijks meer dan 600 vertalers beschikbaar voor meer dan 200 talencombinaties, waardoor vertalingen in alle gangbare talen mogelijk zijn. Bij ons bent u snel in het bezit van de juiste vertaling! Met onze snelle service, gegarandeerde kwaliteit en heldere tarieven onderscheiden wij ons van andere vertaalbureaus. 

AI-vertalingen 

Bij Aabévé Vertaalbureau kunnen wij ook AI-vertalingen voor u verzorgen, al dan niet in combinatie met controle en revisie door professionele vertalers. AI-vertalingen en professionele vertalingen vormen een krachtige combinatie, die elkaar aanvullen en zorgen voor optimale nauwkeurigheid. Met AI kunnen grote hoeveelheden tekst snel worden vertaald. Ze bieden een goede basis voor efficiëntie en snelheid. Aan de andere kant kunnen professionele en ervaren taalexperts, de nuances, context en culturele aspecten van een tekst beter begrijpen en overbrengen.

Door deze twee benaderingen te combineren, kunnen we profiteren van de snelheid en efficiëntie van AI-vertalingen en tegelijkertijd vertrouwen op de expertise van professionele vertalers om de kwaliteit en nauwkeurigheid te waarborgen. Het resultaat is een optimale vertaalervaring, waarbij snelheid en nauwkeurigheid hand in hand gaan.

Waarom u AI-vertalingen uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau?

Wanneer het gaat om vertalingen, is het begrijpelijk dat veel mensen geneigd zijn om gebruik te maken van gratis vertaaltools, zoals Google Translate of ChatGPT. Deze tools zijn handig en bieden snelle vertalingen, maar er zijn belangrijke redenen waarom u AI-vertalingen beter kunt uitbesteden aan Aabévé Vertaalbureau, in plaats van ze zelf te laten vertalen door dergelijke tools: 

  • De kwaliteit van AI-vertalingen, die door Aabévé Vertaalbureau worden aangeboden, is aanzienlijk hoger dan die van gratis vertaaltools.
  • U hoeft niet zelf alle teksten te kopiëren en te plakken in de vertaaltool en na de vertaling, nog eens terug te kopiëren en te plakken. U bespaart dus veel tijd en geld.
  • De teksten, die u aanlevert in Word-, Pdf- of PowerPoint-formaat, ontvangt u vertaald terug in dezelfde opmaak als de brontekst.
  • Optioneel kunt u er bovendien voor kiezen om de AI-vertaling te laten controleren door een ervaren vertaler.
  • De levertijd is supersnel, de kosten zijn extreem laag (slechts € 0,02 per woord, exclusief BTW, voor alle talen).

Offerte aanvragen

Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan. Vermeld in elk geval uw talencombinatie en een opgave van het aantal woorden. Alle aan ons toegezonden documenten worden strikt vertrouwelijk behandeld. Hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens kunt u lezen in onze privacyverklaring.

Een vrijblijvende offerte kunt u ook aanvragen bij Aabévé Vertaalbureau Utrecht door op onderstaande button te klikken en gebruik te maken van onze handige aanvraagmodule. U mag uw aanvraag ook rechtstreeks aan ons mailen. Weet u het aantal woorden niet, dan kunt u het document of de documenten toevoegen en tellen wij de woorden. Als de documenten te groot zijn om te mailen, kunt u ze via WeTransfer aan ons verzenden. Ook dan gaat de verzending via een beveiligde verbinding. Binnen 30 minuten, nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, vindt u onze reactie in uw mailbox. Meestal is dit al direct de offerte met levertijd.

Referenties2

Meer over Utrecht

In het jaar 1808 was Utrecht kortstondig de hoofdstad van het Koninkrijk Holland (1806-1810). Utrecht is de vierde stad van Nederland. De stad is centraal gelegen op een knooppunt van wegen, spoorwegen en waterwegen, waardoor het een toonaangevende beurzen- en conferentiestad is en het hardst groeiende economische centrum – vooral in de dienstensector – van zowel de Randstad als Nederland.

Utrecht was een van de eerste steden in het huidige Nederland met stadsrechten en heeft een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum. Kenmerkend voor de stad zijn onder meer de werven en de Dom van Utrecht (met de 112 meter hoge Domtoren) waaraan de stad de bijnaam Domstad ontleent.

Utrecht heeft een historisch centrum, dat grotendeels nog door een singel wordt omringd. Utrecht telt na Amsterdam en Maastricht het grootste aantal rijksmonumenten van alle steden in Nederland. Andere bezienswaardigheden zijn de Dom en de Oudaen. De Vrede van Utrecht verwijst naar een reeks van verdragen die in 1713 werden getekend in de gelijknamige stad in de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën.

Oorlogen

Met de Vrede van Utrecht kwam een einde aan de lange reeks van oorlogen van de Spaanse Successieoorlog en Queen Anne’s war. Bijzonder aan deze historische gebeurtenis is dat er vrede gesloten werd aan de onderhandelingstafel. Dit diplomatieke proces was bijzonder, omdat vrede tot die tijd hoofdzakelijk op het slagveld tot stand kwam.

Jongeren

Utrecht is een stad met veel jongeren en relatief weinig ouderen. In Utrecht wonen ruim 64.000 studenten; er is een aantal universiteiten, hogescholen en ROC’s te vinden. De Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht zijn daarvan verreweg het grootst. 

Niet alleen Vertaalbureau Utrecht, maar o.a. ook:

Vertaalbureau Amsterdam
Vertaalbureau Den Haag
Vertaalbureau Rotterdam