024-82 00 778 info@aabeve.nl

Vertalen van handleidingen is erg belangrijk als u op zoek bent naar een manier om producten in het buitenland te verkopen. Een handleiding is een document, dat gebruikers helpt bij het begrijpen en benutten van een product of dienst. Handleidingen bevatten niet alleen informatie over het product of de dienst, maar ook instructies voor installatie, bediening, onderhoud en reparatie.

Vertalen van handleidingen

Omdat een goede vertaling van een handleiding essentieel is voor het begrijpen en gebruiken ervan, is het belangrijk om een professioneel vertaalbureau in te schakelen om de handleiding te vertalen. Aabévé Vertaalbureau kan u hiermee uitstekend van dienst zijn.

Het is ook belangrijk om de vertaling van de handleiding te (laten) beoordelen om te zorgen dat deze correct is. U kunt er bij Aabévé Vertaalbureau voor kiezen om de vertaling te laten controleren (reviseren) door of een tweede professionele vertaler met minimaal 5 jaren vertaalervaring. Door ons in te schakelen om handleidingen te vertalen, kunt u er zeker van zijn dat de vertaling correct is en dat het document bruikbaar is voor gebruikers.

Voorbeelden van handleidingen

 • technische instructies
 • veiligheidsinformatiebladen
 • productlabels
 • gebruiksaanwijzingen
 • onderhoudshandleidingen
 • reparatiehandleidingen
 • catalogi

Waarom is het vertalen van handleidingen belangrijk?

Het vertalen van handleidingen is ook belangrijk, omdat het de klanten in staat stelt om alle functies van het product of de dienst goed te begrijpen en zo optimaal mogelijk te benutten. Dit verhoogt de kans dat de klanten tevreden zijn over uw product of dienst. Bovendien kan het vertalen van handleidingen helpen om de veiligheid van een product te verhogen, omdat klanten dan precies (kunnen) weten hoe ze het moeten gebruiken.

Kortom, het vertalen van handleidingen is van groot belang voor elk bedrijf. Door handleidingen te vertalen, kunt u de toegankelijkheid, tevredenheid, klantenbinding en veiligheid van uw producten en diensten verbeteren.

Hoe kiest u het juiste vertaalbureau?

Handleidingen vertalen is een gecompliceerde taak, die veel meer vereist dan alleen de kennis van de taal. Professionele vertalers hebben de juiste kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat de gevoeligheden van de taal nauwkeurig worden weergegeven en dat de inhoud duidelijk en begrijpelijk is in elke taal. Bovendien zorgen professionele vertalers ervoor, dat technische termen correct worden gebruikt en dat de juiste stijl van taal wordt gebruikt.

Professionele vertalers kennen de technische termen en weten hoe ze deze correct moeten vertalen. Ze hebben ook ervaring met het vertalen van complexe technische documenten. Bovendien kunnen professionele vertalers u helpen bij het identificeren van mogelijke fouten in de originele brondocumenten en helpen bij het aanpassen, zodat het duidelijk en begrijpelijk is voor de doelgroep.

vertalen van handleidingen-compilatie

Hoe bereidt u zich voor op de vertaling?

De vertaling van een handleiding is van cruciaal belang om te zorgen dat de gebruikers van het product gemakkelijk en accuraat kunnen navigeren door de gebruiksaanwijzingen. Een goed vertaalde handleiding zal helpen om een gebruiker beter te informeren over het product en de verwachtingen ervan. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u zich voorbereidt op het vertalen van een handleiding.

 • Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de technische termen, die worden gebruikt in de handleiding. Veel van deze termen kunnen verschillende betekenissen hebben in verschillende talen, dus het is belangrijk om van deze termen een begrippenlijst te maken voor de vertaler. Ook het bijvoegen van foto’s kan voor vertalers heel verhelderend zijn. Bovendien moet u ervoor zorgen dat u in de brontaal de juiste terminologie gebruikt. Deze terminologie kan dan ook worden gebruikt in de doeltaal, zodat de gebruiker geen verwarring ondervindt.
 • De vertaling moet accuraat en betrouwbaar zijn. De vertaler is vertrouwd zijn met de doeltaal en de cultuur, zodat de vertaling aansluit bij de verwachtingen van de lezer.
 • Het vertalen van een handleiding biedt veel voordelen. Het helpt gebruikers om het product gemakkelijker te gebruiken, het vergroot de betrouwbaarheid van het product en het vergroot de toegankelijkheid ervan voor gebruikers van over de hele wereld.

Door de juiste voorbereidingen te treffen, kunt u ervoor zorgen dat u een goede vertaling van een handleiding krijgt, die het product beter zal laten werken en een betere ervaring voor de gebruikers zal bieden.

Welke stappen moeten worden ondernomen?

Er zijn een aantal technische vereisten, waarmee we er bij Aabévé Vertaalbureau voor zorgen dat de vertaalde handleidingen correct zijn.

 • Wij zetten vertalers in, die bekend zijn met de technische terminologie, die in de handleiding wordt gebruikt. De vertalers moeten ook ervaring hebben met het vertalen van technische documenten.
 • Wij maken gebruik van de nieuwste vertaaltechnologieën, zodat de vertalingen nauwkeurig en consistent zijn.
 • Wij voeren een systematische kwaliteitscontrole uit.
 • Wij zorgen ervoor dat de technische terminologie correct wordt gebruikt in de vertaling.
 • Wij gebruiken een consistente stijl voor de vertalingen, zodat de vertaalde documenten gemakkelijk te begrijpen zijn voor de lezer.

Vertalen van handleidingen een belangrijke taak is voor bedrijven, die producten naar andere landen verzenden. Hoewel het proces van het vertalen van handleidingen tijdrovend en uitdagend kan zijn, is het zeker de moeite en kosten waard om deze taak te laten uitvoeren. Het is belangrijk om een goede handleiding te hebben, die door de gebruiker wordt begrepen. Dit zal zorgen dat de gebruiker vertrouwen heeft in uw product en een volgende keer ook sneller voor u zal kiezen.

Aabévé Vertaalbureau

Het zal u ongetwijfeld regelmatig overkomen, dat u een handleiding van een product leest, waarvan u direct kunt zien dat het niet is vertaald door een professionele vertaler. Dit zorgt voor een zeer negatieve reactie bij gebruikers, omdat ze dan vaak nog veel moeite moeten doen om te begrijpen hoe een product werkt.

Door te kiezen voor Aabévé Vertaalbureau kunt u ervan op aan, dat wij alleen ervaren en professionele vertalers inzetten voor uw project. Bovendien kunt u er voor kiezen om de vertaling te laten controleren door een tweede ervaren vertaler. Wij verzorgen vertalingen in meer dan 200 talencombinaties, waarvoor meer dan 600 vertalers beschikbaar zijn.

U kunt bij ons vertrouwen op

 • bijna 40 jaren ervaring
 • optimale service
 • professionele vertalers
 • snelle levering
 • lage tarieven
 • hoge klantenwaardering (5 sterren)
 • ISO-certificatie

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op via 024 – 82 00 778 of stuur ons een mail. Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen via de aanvraagmodule door op onderstaande button te klikken. Wij helpen u graag!