024-82 00 778 info@aabeve.nl

Chinees vertalen

Chinees vertalen-dal

Chinees vertalen

Voor Chinees vertalen kent een goede vertaler de dialecten. Daarnaast weet de vertaler in welke regio welke taal leidend is.

China is een groot land met een belangrijke economie. Alleen in de grote steden wordt ook Engels gesproken. Als u zaken wilt doen in China is het daarom raadzaam om altijd een tolk beschikbaar te hebben. Voor een Chinese vertaling van uw (commerciële) teksten helpen wij u als professioneel vertaalbureau graag verder.

Vertalen Nederlands Chinees

Talen

Taalkundig gezien zijn er in China verschillende talen. Het Standaardmandarijn wordt gezien als de standaardtaal in China en Taiwan.

Maar kijken we bijvoorbeeld in en om Hongkong dan is de voertaal veelal Standaardkantonees.

Vertalers

Onze Chinese vertalers kennen deze verschillende talen en weten welke taal of dialect waar in China gesproken wordt.

Ook een beëdigde vertaling van het Nederlands naar Chinees of omgekeerd behoort uiteraard tot de mogelijkheden.​

Chinese markt

Het veroveren van de Chinese markt is een moeizaam en langdurig proces. Desondanks heeft de Chinese markt met zijn ruim 1,3 miljard inwoners wel veel potentie.

Nanotechnologie, voeding en dranken en gezondheid zijn producten, die in China zeer kansrijk zijn.

Zakelijke relatie

Pas na een langdurige zakelijke relatie kunt u in China zaken doen op basis van vertrouwen. Voordat het zover is, doet u er goed aan om alle afspraken schriftelijk vast te leggen en goed “dicht te timmeren”.

Chinezen waarderen Nederlandse cadeautjes.

Vertalen Chinees Nederlands

In China heersen hele andere zakelijke gewoonten. Het is belangrijk om hier in uw teksten rekening mee te houden. Tijdens onderhandelingen kan het bijvoorbeeld zinvol zijn om op te stappen. Doe dit wel zonder boos te worden of heftig te gaan discussiëren. De kans is groot dat uw aanbod dan wordt geaccepteerd. Het is wel belangrijk om van tevoren voor uzelf vast te stellen hoever u wilt gaan.

Goed om te weten is verder dat men in China wordt aangesproken met de familienaam. Dus niet met de voornaam. Wilt u een attentie meenemen voor uw Chinese relatie? Denk dan bij voorkeur aan typische Nederlandse souvenirs. Tijdens het eten of tijdens entertainment wordt er niet over zaken gesproken. Er wordt van iedereen verwacht dat ze alcohol drinken. Tenzij men een goede (bijv. medische) reden heeft, om dit niet te doen. Bent u op zoek naar informatie over handel drijven met China? Of wilt u cijfers bekijken? Dan kunt u terecht op de websites van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Centraal Bureau voor de Statistiek. Heeft u een vertaling Chinees Nederlands nodig? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Aabévé Vertaalbureau voor Chinees vertalen

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u vertrouwen op bijna 40 jaren ervaring en optimale service. Daarnaast hanteren we lage tarieven en bieden we een snelle levering. Tevens ontvangt u op alle vertalingen kwaliteitsgarantie. Onze klanten hebben voor onze dienstverlening een hoge waardering. Ze maken die kenbaar via de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot.

Het verzenden van uw documenten via onze website gebeurt via een beveiligde verbinding. Zijn uw documenten te groot om via de website te verzenden of te mailen? Maak dan gebruik van WeTransfer. Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen. Wacht dus niet tot het laatste moment met het indienen van een aanvraag. Alle aanvragen, die bij ons binnenkomen, worden volstrekt vertrouwelijk behandeld. Ook kan een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

Offerte aanvragen

Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden. U kunt maximaal 4 documenten uploaden.
=

Een greep uit de reacties van klanten

(meer reacties vindt u op deze pagina)

F. Verhorstert

F. Verhorstert

Super service. Snel, accuraat en zeer betrouwbaar.

Jadrana

Jadrana

Snel, betrouwbaar en correct! Steeds een fijne samenwerking.

Video

Op heel veel pagina’s op deze website treft u informatieve video’s aan. Deze video’s hebben een lengte van ongeveer 60 seconden, waardoor u heel snel extra informatie krijgt over het onderwerp dat op de betreffende pagina wordt behandeld. Uiteraard kan een video van 1 minuut niet allesomvattend zijn. 

chinees vertalen-verkeersknooppunt

Beëdigd vertalen

Ook voor een beëdigde vertaling Chinees, vanuit of naar het Nederlands of Engels helpen wij u verder. De tarieven voor een beëdigde vertaling zijn wel hoger dan die voor een normale vertaling.

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruikmaken van de aanvraagmodule op deze pagina. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 024-8200778

 

 

 

Chinees vertaalbureau

Wij kunnen u voor Chinees vertalen van dienst zijn met vertalingen in vrijwel elk vakgebied. Niet alleen van Nederlands naar Chinees en van Chinees naar Nederlands. Ook voor Chinees vertalen naar Engels of Engels vertalen naar Chinees zijn wij u graag van dienst.

Het moet wel heel raar lopen als wij iets niet kunnen vertalen. Chinese karakters vertalen is voor onze professionele Chinese vertalers binnen geen enkel vakgebied een probleem.

U kunt bij ons terecht voor het vertalen van teksten uit o.a. commerciële, financiële, juridische, medische vakgebieden. Alsmede technische en toeristische vakgebieden en websitevertalingen in het algemeen. Ook andere vakgebieden zijn mogelijk. Binnen welk vakgebied mogen we voor u vertalen naar Chinees?

chinees vertalen-4 foto's

Meer dan 400 talen ontstaan in Noord-China

Hoewel Chinese, Tibetaanse en Birmaanse talen compleet verschillend klinken, zijn ze allemaal afgeleid van een gemeenschappelijke voorouderlijke taal. Een nieuwe analyse suggereert, dat de oude taal mogelijk in Noord-China is ontstaan en zich met landbouw naar het zuiden en het westen heeft verspreid. Mandarijn, Kantonees, Tibetaans en ongeveer 400 andere talen behoren allemaal tot een groep met de naam Sino-Tibetaanse talen vanwege hun gedeelde afkomst.

De talen worden gesproken door meer dan 20 procent van de wereldbevolking. Menghan Zhang aan de Fudan Universiteit in Shanghai en zijn collega’s wilden weten waar de Sino-Tibetaanse talen vandaan kwamen. Omdat talen evolueren en divergeren, net als biologische soorten, paste het team statistische hulpmiddelen toe die door biologen vaak worden gebruikt om een ​​evolutionaire boom voor Sino-Tibetaanse talen te bouwen.

Het team vergeleek hoe woorden met dezelfde betekenis in verschillende talen worden uitgesproken. Over het algemeen zijn twee talen met veel gelijksoortige woorden nauwer verwant dan twee talen met minder vergelijkbare woorden.

Handel met China – Chinees vertalen

China is een belangrijke handelspartneer voor Nederland. Wij importeren echter veel meer uit China, dan dat de Chinezen van ons kopen. De export bedraagt zo’n 12 miljard euro en de import maar liefst zo’n 40 miljard euro. We exporteren voornamelijk gespecialiseerde machines, ruwe aardolie, voedingsmiddelen en elektrische apparaten.

De Chinezen sturen op hun beurt voornamelijk mobiele telefoons, gegevensverwerkende apparaten, elektrische apparaten en diverse fabricaten naar Nederland. China heeft één van de grootste economieën ter wereld. Het is ook nog eens één van de grootste landen wereldwijd met maar liefst 1,4 miljard inwoners. China is dus aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders. Wilt u handel gaan drijven met China? Laat onze professionele Chinese vertalers dan teksten vertalen in het Chinees. Goede Chinese teksten hebben namelijk een positieve uitwerking op de band met uw zakenrelaties.

China heeft een van de grootste economieën ter wereld. China is dus aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders.

Wij vertalen o.a. voor deze bedrijven:

(meer referenties op deze pagina)

bavaria-logo
bol en van voskuilen-logo
cantillana-logo
cykell-logo

 

Informatie over China

Sinds de Chinese Burgeroorlog bestaat China uit twee verschillende republieken:
Volksrepubliek China (gewoonlijk China genoemd), omvat het vasteland van China en de speciale bestuurlijke regio’s Hongkong en Macau. Deze beide laatste regio’s werden in 1997 respectievelijk 1999 weer deel van China. Hongkong was daarvoor een Britse kolonie en Macau een Portugese kolonie.

Republiek China (gewoonlijk Taiwan genoemd) is de voortzetting van de republiek. Voor de Chinese Burgeroorlog besloeg dit een groot deel van het Chinese vasteland. Nu bestaat het nog slechts uit het eiland Taiwan en enkele kleinere eilanden. Dit zijn o.a. de Pescadores en verder ook nog de Matsu-archipel en Quemoy (inclusief Wuciou). Deze liggen vlak voor de kust van de Volksrepubliek.

Honderden talen

In China worden honderden verschillende talen gesproken. De meeste daarvan zijn dialecten, die tot de Chinese talen gerekend worden, die onderling niet worden begrepen. Uit politieke of culturele overwegingen vermijdt men echter de term ‘talen’ en wordt het begrip fangyan vertaald met dialecten. (bron: Wikipedia)

Zakendoen met Chinezen

Zakendoen met China vergt een lange adem en veel aandacht. Even een deal sluiten lukt niet van vandaag op morgen. Er is sprake van zeer grote culturele en sociale verschillen tussen China en Nederland. Chinezen vinden een getekende overeenkomst niet belangrijk. Ze doen zaken op basis van vertrouwen. In Nederland daarentegen willen we toch graag kunnen bewijzen wat we hebben afgesproken.

De contacten die u heeft, vindt een Chinees veel belangrijker dan uw bedrijf. Ze doen zaken tijdens het eten of bij de karaoke. Vermaak is erg belangrijk binnen de Chinese zakencultuur, maar op die momenten kunt u beter niet over zaken spreken.

Er zijn maar weinig Chinezen die goed Engels spreken. Alleen in de grote steden wordt door de jongeren wel Engels gesproken. Het is dus uiterst belangrijk om altijd een tolk mee te nemen. Wilt u een presentatie geven, laat die dan van tevoren al vertalen. De grote belangstelling voor de Chinese markt werkt ook oplichterspraktijken in de hand. Neem daarom veel zorgvuldigheid in acht voordat u geld uitgeeft of verplichtingen aangaat.

Vertalen Chinees Engels

Chinees is een taal die niet veel Nederlanders machtig zijn in woord en/of geschrift. Toch zijn goede Chinese vertalingen van essentieel belang als u met Chinezen handel wilt drijven. Een goede communicatie is in de zakenwereld altijd belangrijk. Maar zeker in de Chinese cultuur wordt er veel waarde gehecht aan een goede communicatie.

Chinese tekens vertalen is voor een leek onbegonnen werk. Maar niet voor onze professionele Chinese vertalers. Onze vertalers kunnen alle Chinese vertalingen maken. Van vertalen Engels Chinees tot vertalen Nederlands Chinees Mandarijn. Onze vertalers kunnen het allemaal!

Hoge kwaliteit, lage prijs

Of het nu om zakelijke teksten of om persoonlijke documenten gaat: het maakt niets uit. De kwaliteit van de vertalingen moet te allen tijde hoogstaand zijn. U wilt immers voorkomen dat een onjuiste woordkeuze vervelende gevolgen heeft. Gelukkig kunt u op onze vakkundige vertalers vertrouwen als het gaat om Chinese letters vertalen.

Chinees vertalen is voor iemand die de Chinese taal niet als moedertaal heeft, haast onmogelijk. Onze professionele vertalers kunnen daarentegen Chinees als geen ander vertalen. De kwaliteit van de vertalingen is hoogstaand. Dit is iets dat we middels onze kwaliteitsgarantie ook garanderen. En dit alles bieden wij aan tegen een scherpe prijs. Benieuwd wat Chinese tekens vertalen naar Nederlands of een andere Chinese vertaling van uw tekst kost? Vraag dan direct vrijblijvend een offerte aan!

jaren ervaring

talencombinaties

vertalers

Aabévé Vertaalbureau,

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,8 uit 5 (of 9,6 uit 10)