024-82 00 778 info@aabeve.nl

Indonesisch vertalen

indonesisch-vertalen-foto-tempel-en-strand

Aabévé Vertaalbureau is gespecialiseerd in Indonesische vertalingen, zowel naar als vanuit verschillende talen. Of u nu een document wilt laten vertalen voor zakelijke of persoonlijke doeleinden, wij kunnen u helpen. Onze Indonesische moedertaalsprekers zijn niet alleen experts in de taal, maar ook in de cultuur en gewoonten van hun thuisland.

Dit betekent dat zij niet alleen de woorden op de pagina kunnen vertalen, maar ook de onderliggende betekenis en context. Daarnaast bieden wij beëdigde vertalingen aan voor die momenten dat een officieel document vereist is. Dus wat u ook nodig hebt, Vertaalbureau Aabévé is er om u te helpen.

Vertaalbureau Indonesisch

Wist u dat Indonesië het op drie na dichtstbevolkte land ter wereld is? Met meer dan 260 miljoen mensen is het een markt, die zeker het overwegen waard is als uw bedrijf het bereik wil vergroten. Wij zijn een professioneel vertaalbureau dat vertalingen van hoge kwaliteit biedt in verschillende talencombinaties, waaronder Nederlands Indonesisch en Indonesisch Nederlands.

Onze vertalingen zijn niet alleen zeer nauwkeurig, maar ook cultureel passend en afgestemd op de doelgroep. Daardoor is Aabévé Vertaalbureau een uitstekende keuze voor bedrijven of particulieren die nauwkeurige en passende vertalingen nodig hebben. Naast Nederlands Indonesisch en Indonesisch Nederlands biedt Aabévé Vertaalbureau ook veel andere talencombinaties aan.

Relatie Nederland en Indonesië

Nederland en Indonesië hebben een lange en gecompliceerde geschiedenis. De Nederlandse Oost-Indische Compagnie controleerde het huidige Indonesië meer dan twee eeuwen lang. De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd werd deels gevoerd tegen het Nederlandse koloniale bewind.

In 1949 erkende Nederland de Indonesische soevereiniteit, maar de betrekkingen tussen beide landen waren daarna jarenlang gespannen. De laatste jaren is de relatie tussen Nederland en Indonesië echter sterk verbeterd en werken beide landen nu op een groot aantal terreinen samen.

Offerte aanvragen

bijv. NL-EN en NL-DE
Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden. U kunt maximaal 4 documenten uploaden.
Als u hier kiest voor "ja", kunt u hieronder "Kies uw vertaling" overslaan.
Opties 1 en 2 vallen onder de kwaliteitsgarantie
=

Economische banden met Indonesië

Eén van de belangrijkste gebieden van samenwerking tussen Nederland en Indonesië is economisch. Nederland is één van de belangrijkste handelspartners van Indonesië, met een bilaterale handel van om en nabij de 15 miljard dollar. Nederland is ook een belangrijke investeerder in Indonesië. De Nederlandse investeringen zijn goed voor zo’n 6 miljard dollar. De economische samenwerking heeft de economie van beide landen een impuls gegeven en banen gecreëerd.

Samenwerking Nederland en Indonesië

Ook op politiek gebied werken Nederland en Indonesië nauw samen. Beide landen zijn lid van de Verenigde Naties en werken samen aan een aantal VN-initiatieven. Ze werken ook samen bij andere internationale vraagstukken, zoals klimaatverandering en maritieme veiligheid. De nauwe relatie tussen de leiders van beide landen heeft ook bijgedragen tot betere bilaterale betrekkingen.

Indonesische en Nederlandse cultuur

Naast economische en politieke banden hebben Nederland en Indonesië ook sterke culturele banden. Er wonen ongeveer 1 miljoen mensen van Indonesische afkomst in Nederland en er studeren veel Indonesiërs aan Nederlandse universiteiten. Er bestaan ook een aantal culturele uitwisselingsprogramma’s tussen beide landen. Deze programma’s helpen het begrip en de samenwerking tussen de volkeren van Nederland en Indonesië te bevorderen.

Indonesisch vertalen-foto-tempel-vissen

Gecertificeerd Indonesisch vertaalbureau

Aabévé Vertaalbureau levert al meer dan 40 jaar vertalingen van hoge kwaliteit en is ISO-gecertificeerd. Wij bieden concurrerende tarieven, een snelle levering en maken uitsluitend gebruik van ervaren en professionele vertalers. Onze ISO-certificering garandeert dat uw vertalingen van de hoogste kwaliteit zijn. En onze hoge klanttevredenheid betekent dat u kunt vertrouwen op een uitstekende service. Wanneer u een vertaling van of naar het Indonesisch nodig hebt, kies dan voor Aabévé Vertaalbureau. U zult niet teleurgesteld zijn.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Aabévé Vertaalbureau is er trots op professionele Indonesische vertalingen aan te bieden. Of u nu om persoonlijke redenen een document moet laten vertalen of uw bedrijf wilt uitbreiden naar Indonesië, onze gekwalificeerde vertalers kunnen u helpen. Wij begrijpen het belang van nauwkeurige vertalingen en zorgen ervoor dat al ons werk aan de hoogste normen voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op via 024 – 82 00 778 of mail ons voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw vertaaldoelen te bereiken!

indonesisch-vertalen-foto-brug-en-bootje

Over de Indonesische taal

Indonesisch, ook bekend als Bahasa Indonesia, is de officiële taal van Indonesië. Het is een gestandaardiseerde vorm van het Maleis, dat zelf lid is van de Austronesische taalfamilie. Ongeveer 240 miljoen mensen spreken Indonesisch als hun eerste taal, waarmee het de vijfde meest gesproken taal ter wereld is. Daarnaast spreken nog eens 140 miljoen mensen het Indonesisch als tweede taal.

Indonesisch is voor Nederlandstaligen een relatief gemakkelijke taal om te leren, omdat het een Latijns alfabet gebruikt en grammaticaal weinig complex is. Voor zakenmensen die hun activiteiten willen uitbreiden naar Indonesië, zal het leren van op zijn minst wat basis-Indonesisch een goede manier zijn om een goede verstandhouding op te bouwen.

Een belangrijk verschil tussen het Indonesisch en het Nederlands is dat het Indonesisch geen onderwerpen in de zinnen gebruiken. Dit betekent dat zinnen die geen onderwerp hebben (ik, jij, hij/zij/het) grammaticaal correct zijn. Bijvoorbeeld, de volgende zin zou perfect zijn in het Indonesisch: “Ging naar de winkel.” In het Nederlands daarentegen zou dit vreemd en onvolledig klinken.

Een andere eigenaardigheid van de Indonesische grammatica is dat er geen lidwoorden zijn (a/an/the). Dus als je “de man” wilt zeggen, zeg je gewoon “man”, zonder “de”. Dit kan even wennen zijn voor Nederlanders, die gewend zijn altijd lidwoorden te gebruiken.

jaren ervaring

talencombinaties

vertalers

Aabévé Vertaalbureau,

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,8 uit 5 (of 9,6 uit 10)