024-82 00 778 info@aabeve.nl

Noors vertalen

noors vertalen-foto1

Vanuit of naar het Noors vertalen is een uiterst precies werkje. Tegenwoordig worden in Noorwegen twee standaardtalen gesproken die veel naast elkaar worden gebruikt. Inmiddels zijn de Noren eraan gewend, dat zij te maken hebben met twee standaardtalen. Voor wie zaken wil doen in Noorwegen is dit een extra aspect om op te letten.

Voor een juiste en goede vertaling van het Nederlands naar het Noors en van het Noors naar het Nederlands zet Aabévé Vertaalbureau alleen de beste vertalers in.

Vertaalbureau Noors

Noren

Noren zijn over het algemeen vriendelijke en beleefde mensen. Tijdens het zaken doen nemen ze vaak wel een afwachtende houding aan. Bij de voornaam noemen is “not done” in het zakelijke verkeer, tenzij er sprake is van een langdurige relatie. 

Alhoewel veel Noren de Engelse taal spreken, stellen ze het toch op prijs als correspondentie in het Noors plaatsvindt. Aabévé Vertaalbureau kan u daar uiteraard bij van dienst zijn.

b

Talen

Niet alleen voor een vertaling Noors Nederlands of een vertaling Nederlands Noors kunt u bij ons terecht.

Ook Noors vertalen naar Engels of Engels vertalen naar Noors, enzovoort kunnen wij wij voor u verzorgen.

Noorwegen is voor Nederlandse bedrijven zeer toegankelijk.

T

Kiezen voor Aabévé

Bent u onzeker over uw Noorse vaardigheden? Schakel dan een Noorse vertaler in. U maakt immers slechts eenmaal een goede eerste indruk.

Kies voor Aabévé Vertaalbureau als u betrouwbaarheid en prima service belangrijk vindt. Aabévé Vertaalbureau staat voor: ervaren vertalers, kwaliteitsgarantie, ISO-gecertificeerd, hoge klantenwaardering.

Noors vertalen vanuit en naar vele talen

Wilt u zaken doen in Noorwegen? Houd dan met de volgende gebruiken rekening. Noorse zakenmensen zullen niet snel te laat komen op een afspraak. Tijdens een bespreking dienen telefoons te worden uitgeschakeld. En het elkaar in de rede vallen wordt als zeer onbeleefd beschouwd. De Noren zorgen ervoor dat ze zelf goed voorbereid aan een zakelijk gesprek beginnen. En datzelfde verwachten ze ook van de andere partij. In Noorwegen worden zelden titels gebruikt en hiërarchie is in het bedrijfsleven niet veel voorkomend. Werknemers doen evengoed hun woordje als een leidinggevende. Voor informatie over handel drijven met Noorwegen kunt u de website van de Rijksoverheid bezoeken.

Noorwegen is voor Nederlandse bedrijven zeer toegankelijk, omdat ze vrijwel dezelfde mentaliteit hebben als Nederlanders. Nederlandse producten, die in Noorwegen welkom zijn, zijn o.a. ICT, gezondheid, bouw, medische apparatuur en farmaceutische producten. Digitaal gezien is Noorwegen één van de meest ontwikkelde landen. Noren kopen erg veel producten online en vrijwel elk huishouden heeft een computer en een internetaansluiting.

ISO-gecertificeerd Noors vertaalbureau

Vertalingen worden uitsluitend verzorgd door professionele vertalers, die in de meeste gevallen ook native speaker zijn.

Aabévé Vertaalbureau staat voor:
• bijna 40 jaren vertaalervaring
• e
rvaren en professionele vertalers
• a
ltijd de juiste vertaler
• s
nelle reactie
• lage tarieven
• snelle levering van uw vertaling
• kwaliteitsgarantie
hoge klantenwaardering
• ISO-gecertificeerd

Offerte aanvragen

bijv. NL-EN en NL-DE
Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden. U kunt maximaal 4 documenten uploaden.
Als u hier kiest voor "ja", kunt u hieronder "Kies uw vertaling" overslaan.
Opties 1 en 2 vallen onder de kwaliteitsgarantie
=

Een greep uit de reacties van klanten:

(meer reacties vindt u op deze pagina)

Rob

Rob

Snel en kordaat antwoord, excellente service.

Manon

Manon

Snelle, goede service. Duidelijk en heel netjes.

Video

Op heel veel pagina’s op deze website treft u informatieve video’s aan. Deze video’s hebben een lengte van ongeveer 60 seconden, waardoor u heel snel extra informatie krijgt over het onderwerp dat op de betreffende pagina wordt behandeld. Uiteraard kan een video van 1 minuut niet allesomvattend zijn. 

noors vertalen-foto2

Ervaren Noors vertaalbureau

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw vertaling vanuit of naar het Noors? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule op deze pagina. Natuurlijk mag u ons ook bellen via 024-8200778 of mailen.

Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen. Wacht dus niet tot het laatste moment met het indienen van een aanvraag. Uiteraard worden alle aanvragen, die bij ons binnenkomen, volstrekt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie vindt u hierover in onze privacyverklaring. Desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven.

Wij vertalen o.a. voor deze bedrijven:

(meer referenties op deze pagina)

damen-logo
develp-logo
dietsmann-logo
dorr-logo

Noors vertaalbureau

Wilt u een document laten vertalen van het Nederlands naar het Noors of van het Noors naar het Nederlands? Dan zijn wij u graag van dienst met vertalingen voor vrijwel alle vakgebieden. Binnen welk vakgebied mogen we voor u Noors vertalen?

Behalve van het Nederlands naar het Noors en omgekeerd, kunnen wij ook vertalingen naar andere talen, in combinatie met het Noors verzorgen. Engels Noors en Noors Engels komen daarbij het meeste voor.

noors vertalen-4 foto's

Een greep uit onze vakgebieden:

(klik op de foto’s om de vakgebieden te bekijken)

Noors vertalen-vakgebieden foto1

Automotive

Chemisch

Juridisch

Medisch

Overheid

Technisch

Wetenschap

Noors vertalen-vakgebieden foto2

Accountancy

Dienstverlening

Horeca

Marketing

Toerisme

Transport

Verzekering

Noors vertalen-vakgebieden foto3

Architectuur

Bouw

Dienstverlening

Energie

Financiën

Grafisch

ICT

Professionele Noorse vertalingen

De Noorse zakenwereld is voor Nederlanders vrij toegankelijk. De mentaliteit van Noren en Nederlanders komt op veel vlakken overeen. Dit maakt het doen van zaken al direct eenvoudiger. Echter, de taalbarrière kan wel een belemmering vormen. Nederlands Noors vertalen en Noorse Nederlands vertalen is dan ook echt noodzakelijk voor een soepele communicatie.

Een goede communicatie vormt de basis bij onderhandelingen. Wilt u voorkomen dat u onjuiste woorden kiest? Of wilt u eventuele Noorse gebruiken niet tenietdoen? Laat onze professionele vertalers u dan verder helpen. Onze vertalers vertalen naar Noors en andersom. Maar ze kennen ook alle Noorse gebruiken en gewoonten. Dit is een waardevolle toevoeging die bijdraagt aan een juiste professionele vertaling.

Diverse vertaalcombinaties mogelijk

Onze professionele vertalers kunnen voor u Noors vertalen naar Nederlands. Maar er zijn ook andere combinaties mogelijk met de Noorse taal. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan vertalen Noors Engels en Engels Noors.

Noors Nederlands zinnen vertalen wordt vaak geassocieerd met zakelijke vertalingen. Maar wij voeren niet enkel zakelijke vertalingen uit. U kunt bij ons ook terecht voor de vertaling van persoonlijke documenten. En deze vertalingen kunnen zelfs uitgevoerd worden door een beëdigde vertaler. Moeten we voor u de Noorse taal vertalen op professionele wijze? Laat het ons dan weten via de aanvraagmodule of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Noorse taal

Het Noors is een Noord-Germaanse of Scandinavische taal met ongeveer 4,5 miljoen sprekers. Het is een officiële taal in Noorwegen. Het Noors is nauw verwant aan de andere twee vasteland-Scandinavische talen, het Deens en het Zweeds. Deze drie talen zijn onderling redelijk verstaanbaar.
Twee andere Scandinavische talen, het IJslands en het Faeröers, vertonen echter sterkere afwijkingen tegenover deze drie talen.

Het Noors heeft twee officiële schrijftalen: Bokmål en Nynorsk. Naast de officiële schrijftalen zijn er veel dialecten. Hoewel de meeste dialecten meer op Nynorsk dan op Bokmål lijken, wordt Nynorsk door een minderheid van de bevolking (ongeveer 15%) als schrijftaal gebruikt, de rest gebruikt Bokmål.

Anders dan in veel andere landen is het in Noorwegen sociaal geaccepteerd om dialect te spreken. Er is niet zoiets als een “algemeen beschaafd Noors”, met uitzondering van het Standard Østnorsk (“standaard oostnoors”), dat echter maar door een zeer beperkt aantal Noren wordt gebruikt. Op televisie en radio wordt vaak een gesproken vorm van een van de twee schrijftalen gehanteerd.

Het Noors wordt geschreven met het Latijnse alfabet, waaraan na de z drie tekens zijn toegevoegd: æ, ø en å. Deze worden gezien als aparte letters. De letters c, q, w, x en z worden, net als in het Deens, nauwelijks gebruikt. Kenmerkend voor het Noors is de prosodie: het is een toontaal.

Er bestaan twee verschillende tonen, en deze kunnen betekenisonderscheidend zijn. De zelfstandige naamwoorden bønder en bønner (het verschil in uitspraak is nauwelijks hoorbaar, op de toon of liever het accent na) betekenen achtereenvolgens “boeren” en “bonen” (het tweede woord kan overigens ook “gebeden” betekenen, afhankelijk van de context). Bron: Wikipedia

jaren ervaring

talencombinaties

vertalers

Aabévé Vertaalbureau,

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,8 uit 5 (of 9,6 uit 10)