024-82 00 778 info@aabeve.nl

Roemeens vertalen

Vertaling Nederlands Roemeens-foto1

Roemeens vertalen

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u terecht voor Roemeens vertalen in diverse vakgebieden, waaronder technisch, medisch, juridisch, enzovoort.

Wij streven er altijd naar om zoveel mogelijk te voldoen aan uw deadlines, tenminste als die ook op redelijke wijze haalbaar zijn. Het is daarbij van belang om er rekening mee te houden, dat een vertaler ongeveer 2.000 woorden per dag kan vertalen. U kunt dus aan de hand van het aantal woorden in uw document zelf al een inschatting maken van de levertijd.

Vertaling Nederlands Roemeens

Roemeens en Nederlands behoren zeker niet tot de meest gesproken talen ter wereld. Maar desondanks wordt een vertaling Nederlands Roemeens of een vertaling Roemeens Nederlands behoorlijk vaak gevraagd. Ongetwijfeld zal dit te maken hebben met het grote aantal Roemenen, dat de laatste jaren werk heeft gevonden in Nederland.

Handel met Roemenië

De handel tussen Nederland en Roemenië is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit geldt met name voor de Nederlandse export naar Roemenië. Ondanks die toename, is er toch nog steeds sprake van een vrij beperkte omvang. Nederland exporteert voor ongeveer 3 miljard euro naar Roemenië, terwijl vanuit Roemenië voor ongeveer 2 miljard euro aan producten onze kant op komt.

Net als in vrijwel alle andere landen, heeft de coronacrisis ook in Roemenië zijn sporen nagelaten. Het land kende een zeer strenge lockdown en kent een hoger aantal besmettingen per 1 miljoen inwoners dan Nederland. Ook het aantal Roemenen, dat door covid-19 is overleden, ligt in Roemenië behoorlijk hoger dan in Nederland.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?

U kunt een offerte eenvoudig aanvragen door gebruik te maken van de aanvraagmodule op deze pagina. De documenten kunt u direct toevoegen. Rechtstreeks mailen kan natuurlijk ook. Als uw bestanden te groot zijn voor de aanvraagmodule of om te mailen, kunt u WeTransfer gebruiken. Wij gaan vervolgens te allen tijde zorgvuldig en vertrouwelijk met uw documenten om. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan in onze privacyverklaring.

Offerte aanvragen

Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden. U kunt maximaal 4 documenten uploaden.
=
Aabévé:

daar kunt u op vertrouwen!

vertaling-nederlands-roemeens-foto2

 

Roemeens vertalen

De Roemeense taal is een Indo-Europese taal, die wordt gesproken door ongeveer 25 miljoen mensen in Roemenië en Moldavië en ook door ongeveer 12 miljoen internationale mensen in de rest van de wereld.

De grammatica en vocabulaire komen heel dicht in de buurt van de verschillende andere talen in deze groep, te weten FransItaliaansPortugees en Spaans.

 

 

 

 

 

jaren ervaring

talencombinaties

vertalers

Aabévé Vertaalbureau,

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,8 uit 5 (of 9,6 uit 10)