024-82 00 778 info@aabeve.nl

Russisch vertalen

russische vertaling-foto moskou

Russische vertaling nodig? Aabévé Vertaalbureau verzorgt een Russische vertaling voor zowel reguliere, zakelijke als beëdigde documenten. Het kan gaan om een vertaling van het Nederlands naar het Russisch.

Maar ook een vertaling van het Russisch naar het Nederlands is mogelijk. En ook voor vertalingen van Russisch naar Engels of Engels naar Russisch kunt u bij ons terecht.

Vertaalbureau Russisch

Door de Russische inval in buurland Oekraïne is de vraag naar Russische vertalingen vrijwel compleet stilgevallen. De informatie, die wij op deze pagina aanbieden, is dus van algemene aard en niet toegespitst op de huidige situatie.

Bij Aabévé Vertaalbureau helpen wij u snel en goed aan een perfecte Russische vertaling van uw documenten. De door ons geselecteerde vertaler Russisch zorgt er altijd voor, dat uw documenten op de juiste manier worden vertaald. Moet het vanuit het Russisch naar een andere taal worden vertaald? Dan hebben we uiteraard ook daar de juiste vertaler voor beschikbaar.

Rusland is het grootste land ter wereld en ligt voor een deel in Europa en voor een deel in Azië. De laatste jaren zijn er steeds meer hoogopgeleide Russen bijgekomen. Nederlandse bedrijven doen dan ook steeds vaker zaken met Russische organisaties. De vraag naar vertalingen van en naar het Nederlands en Russisch nam daardoor enorm toe, totdat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Sinds februari 2022 is de handel met het westen stil komen te liggen en daarmee ook de vraag naar Russische vertalingen.

Voor actuele informatie over handelsmogelijkheden met Rusland kunt u terecht bij de Kamer van Koophandel.

Professioneel Russisch vertaalbureau

Gaat u zich met uw product(en) richten op de particuliere koper? Dan is een vertaalde webshop onmisbaar. Online kopen wordt steeds populairder. U kunt uw digitale en fysieke producten naar of vanuit het Russisch laten vertalen en op die manier bezoekers van zoekmachines aantrekken.

Met een vertaling in het Russisch maakt u uw producten bereikbaar voor meer dan 120 miljoen mensen. Deze mensen konden uw producten eerder niet gebruiken vanwege de taalbarrière. Door de groeiende online wereld én de mogelijkheid tot vertalen Nederlands Russisch nu wel!

Offerte aanvragen

bijv. NL-EN en NL-DE
Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden. U kunt maximaal 4 documenten uploaden.
Als u hier kiest voor "ja", kunt u hieronder "Kies uw vertaling" overslaan.
Opties 1 en 2 vallen onder de kwaliteitsgarantie
=

Een greep uit de reacties van klanten:

(meer reacties vindt u op deze pagina)

Jordi

Jordi

Een hele snelle service. Kwalitatief zeer goed.

Lukas

Lukas

Snelle service voor een goede prijs.

Video

Op heel veel pagina’s op deze website treft u informatieve video’s aan. Deze video’s hebben een lengte van ongeveer 60 seconden, waardoor u heel snel extra informatie krijgt over het onderwerp dat op de betreffende pagina wordt behandeld. Uiteraard kan een video van 1 minuut niet allesomvattend zijn. 

russische vertaling-foto st petersburg

Beëdigd vertaler Russisch

Heeft u een beëdigde vertaling nodig? Ook dat kunnen wij dat voor u verzorgen, zowel van Nederlands naar Russisch als van Russisch naar Nederlands. Na uw aanvraag ontvangt u van ons supersnel een offerte in uw mailbox. Maar voor sommige landen is een beëdigde vertaling alleen niet voldoende.

U dient dan ook een apostille af te halen bij de griffie van een Arrondissementsrechtbank. Wanneer u een apostille nodig heeft en hoe dit verder in zijn werk gaat, is uiteengezet op de pagina apostille. Bij beëdigde vertalingen voor particulieren gaat het vaak om officiële (persoonlijke) documenten.

Wij vertalen o.a. voor deze bedrijven:

(meer referenties op deze pagina)

stirling cryogenics-logo
tot uw dienst-logo
erbe-logo
teunesen zand en grint-logo

Russisch vertaalbureau met kwaliteitsgarantie

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen voor uw vertaling? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. U kunt ook gebruik maken van de aanvraagmodule op deze pagina en natuurlijk kunt u ons bellen via 024-8200778 of mailen.

Een vertaler kan ongeveer 2.000 woorden per dag vertalen, dus het is altijd verstandig om niet tot het laatste moment te wachten met het indienen van een aanvraag.

Uiteraard worden alle aanvragen, die bij ons binnenkomen volstrekt vertrouwelijk behandeld, maar desgewenst kan ook een aanvullende geheimhoudingsverklaring worden afgegeven. Vertalingen worden uitsluitend verzorgd door professionele vertalers, die in de meeste gevallen ook native speaker zijn.

russische vertaling-4 foto's

Gecertificeerd vertaalbureau Russisch

Zoekt u een vertaler Russisch Nederlands? Dan zit u bij ons goed. Wij kunnen u van dienst zijn met Russische vertalingen in vrijwel elk vakgebied. Het moet wel heel vreemd zijn als wij het niet kunnen vertalen.

Wij zijn ISO-gecertificeerd en u kunt bij ons terecht voor het vertalen van allerlei uiteenlopende documenten. Ook beëdigde vertalingen van Nederlands naar Russisch en Russisch naar Nederlands kunnen wij voor u verzorgen.

Russische markt

Een markt, die vaak wordt “vergeten”, is de Russische markt met maar liefst 120 miljoen potentiële klanten. Bovendien is het Russisch, na het Engels, de meest gebruikte taal op internet. Een vertaling Nederlands Russisch van bijvoorbeeld uw website, brochures en correspondentie kan dus een grote markt voor u openen. Bij Aabévé Vertaalbureau helpen wij u graag met een vertaling Nederlands Russisch of Russisch Nederlands.

“Rusland is een grote handelspartner van Nederland. We exporteren voor ruim 5 miljard euro aan goederen naar Rusland. De belangrijkste daarvan zijn machines, voertuigen, farmaceutische producten, medicijnen en dierlijke en plantaardige producten. Bij deze export valt nog veel winst te behalen om de handelsbalans in evenwicht te brengen. De Nederlandse import uit Rusland is namelijk driemaal zo hoog. Meer informatie over handel met Rusland is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.”

Internet en Rusland

Een groot deel van de moderne bedrijven verleent diensten en verkoopt goederen via internet. Vrijwel alles is online te koop. Dit geldt zowel voor producten als diensten. Het is dus zeker niet eenvoudig om daar tussen te komen, maar het opent wel een enorm potentieel aan nieuwe bezoekers en mogelijk klanten voor uw producten of diensten.

“Om de Russische markt te veroveren, kunt u niet volstaan met het vertalen van uw website naar het Russisch. U zult ook een uitgekiende promotiecampagne moeten lanceren in dagbladen of op televisie. Het is daarbij van groot belang om een deskundige partner te kiezen. Kies voor iemand die bekend is met de Russische markt. Iemand die weet wat in Rusland wel en niet wordt geaccepteerd. Dit is namelijk belangrijk voor uw uiteindelijke succes op de Russische markt.”

Vertaling van uw blog

Tegenwoordig heeft elk modern bedrijf wel een blog, waarop nieuws en informatie worden gedeeld. Het is een ideale mogelijkheid om interactie met uw bezoekers te krijgen en goodwill te kweken. Het vertalen van uw blog in het Russisch is dan ook een prima mogelijkheid om uw potentiële klanten te binden.

Voorwaarde voor een succesvol Russisch blog is wel dat u ook snel in het Russisch reageert. U moet hierbij denken aan geplaatste opmerkingen, ook als die negatief zijn. Ook uw Russische klanten moeten weten, dat er aandacht aan hen wordt besteed. Ze moeten weten dat klachten of opmerkingen worden gelezen en behandeld.

Vertalingen

Er zijn heel veel bedrijven, die met vertalingen nieuwe markten kunnen veroveren. Niet alleen in het Russisch, maar ook naar bijvoorbeeld Duits, EngelsFrans, Italiaans, Pools, Portugees, Spaans, enzovoort. Met de huidige internetmogelijkheden ligt de wereld aan uw voeten. Wilt u weten hoe wij u daarmee kunnen helpen of wat de kosten daarvoor zijn? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen of bel ons op 024-8200778.

Meer over de Russische taal

Het Russisch is de officiële taal van de Russische Federatie en een van de werktalen van de VN. Russisch is bovendien co-officieel in Kazachstan (naast het Kazachs), Kirgizië (naast het Kirgizisch), Wit-Rusland (naast het Wit-Russisch) en in de niet-erkende ministaat Transnistrië (naast het Moldavisch en het Oekraïens). Naast het Russisch wordt in Rusland nog een honderdtal andere talen gesproken, waaronder Mordwiens, Tsjetsjeens, Tataars, Kirgizisch, Basjkiers. Deze talen zijn noch verwant aan het Russisch, noch aan andere Indo-Europese talen.

In de Sovjet-Unie werd het Russisch als lingua franca gebruikt en in sommige voormalige Sovjetrepublieken heeft de taal die status nog altijd, zij het in mindere mate. In Europa is er een aanzienlijk aantal Russisch-taligen in onder meer Estland (± 25% van de bevolking), Georgië, Letland (± 28%), Litouwen, Moldavië en Oekraïne (± 30%). In geen van deze landen heeft het Russisch echter een officiële status. (bron: Wikipedia)

Vertaler Russisch

“Rusland biedt op zakelijk vlak veel mogelijkheden voor ondernemers. Wel is voor een succesvolle business een goede vertaling Nederlands Russisch nodig. Russisch is een ingewikkelde taal die een leek niet zomaar kan vertalen. En dat terwijl een professionele vertaling naar Russisch juist zo belangrijk is voor u als ondernemer. Gelukkig staan onze professionele Russische vertalers voor u klaar om vertalingen voor u uit te voeren.”

Onze vertalers kunnen vertalen Russisch Nederlands, maar ook Nederlands Russisch vertalen is mogelijk. Vertalen Russisch kan ook voor uw zakelijke mails en/of brieven. Maar ook juridische documenten of (een deel van) uw website behoort tot de mogelijkheden. Met welke vertaling Russisch Nederlands of andersom kan onze Russisch vertaler u helpen?

Vertaal Russisch: foutloos en snel

“Als u de Russische markt wilt gaan veroveren, is het van belang dat uw vertalingen correct zijn. Een woordenboek of vertaalmachine volstaat niet bij vertalen Nederlands Russisch. Een goede vertaling is namelijk geen letterlijke vertaling van de woorden. Het is tevens een verschuiving van woorden waardoor de tekst uiteindelijk de juiste boodschap vertelt. En laat dat nou net zijn wat onze professionele vertalers feilloos kunnen.

Bij een goede Russische vertaling is talenkennis van belang. Maar minstens zo belangrijk is het begrijpen van de cultuur en gebruiken. Dit zijn dan ook allemaal aspecten waar onze vertalers bij vertalen Nederlands Russisch rekening mee houden. Bij Russisch vertalen combineren wij deze aspecten tot een foutloze vertaling, die bijdraagt aan een optimale communicatie. Vraag bij interesse naar een Russische vertaling van hoge kwaliteit vrijblijvend een offerte aan.”

jaren ervaring

talencombinaties

vertalers

Aabévé Vertaalbureau,

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,8 uit 5 (of 9,6 uit 10)