024-82 00 778 info@aabeve.nl

Spaans vertalen

spaans vertalen-foto maspalomas en meer

Spaans vertalen vanuit of naar diverse andere talen wordt steeds belangrijker in onze steeds meer globaliserende wereld. Spaans is één van de meest gesproken talen ter wereld en is de officiële taal in 21 landen.

Als gevolg hiervan zijn hoogwaardige Spaanse vertalingen onmisbaar voor iedereen die zaken doet in een Spaanssprekend land of met Spaanssprekende klanten werkt.

Vertaalbureau Spaans

Uw documenten naar het Spaans vertalen? Iedere Spaanse vertaler van Aabévé Vertaalbureau beschikt over een ruime ervaring. Voor uw specifieke vakgebied zetten wij ook altijd een gespecialiseerde vertaler in.

Bij Aabévé Vertaalbureau beschikken alle vertalers over een gedegen opleiding op bachelorniveau en/of minimaal 5 jaar vertaalervaring. U kunt uw vertaalopdracht dus met een gerust hart aan ons overlaten.
U bent altijd verzekerd van een perfect verzorgd eindresultaat, wat uw vertaalopdracht ook is. 

Vertaling Nederlands-Spaans en Spaans-Nederlands

Kwaliteit

Op elke vertaling verstrekken wij kwaliteitsgarantie. U bent dus altijd verzekerd van een perfect verzorgd eindresultaat, wat uw vertaalopdracht ook is.

Wij voorzien u graag vooraf van een heldere prijsindicatie voor uw vertaling, zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vertalen

Als u een deal heeft gemaakt in Spanje is het te verwachten, dat overeenkomsten, documentatie en e-mailcorrespondentie in het Spaans aan u worden toegezonden.

Aabévé Vertaalbureau is dan voor u de aangewezen partner voor uw vertaalwerk. Dat doen wij al bijna 40 jaren snel en goed.

Correspondentie

Voor uw Spaanse partner is het vanzelfsprekend, dat correspondentie aan u wordt toegezonden in het Spaans. Van u verwacht men omgekeerd geen Nederlandstalige correspondentie.

Het is dus aan te bevelen om uw brieven en e-mailcorrespondentie naar het Spaans te laten vertalen om een goede band op te bouwen en uw entree op de Spaanse markt tot een succes te maken.

Beëdigde vertaling Spaans

Ook voor beëdigde vertalingen zit u goed bij Aabévé Vertaalbureau. Deze vertalingen worden verzorgd door een vertaler, die daarvoor is beëdigd door de rechtbank. Soms is voor een beëdigde vertaling ook een apostille nodig. Een apostille kunt u zelf afhalen bij de Griffie van een Arrondissementsrechtbank in uw regio. Alles wat van belang is bij een apostille kunt u lezen op deze pagina. Een beëdigde vertaling is vrijwel altijd noodzakelijk bij officiële (persoonlijke) documenten, zoals:

• Geboorteakte
• Paspoort/ID-kaart
• Diploma• V.O.G.
• IND-aanvraag
• Proces-verbaal
• Rijbewijs
• Huwelijksakte
• Hypotheekakte
• Scheidingsakte
• Overlijdensakte
• Testament

Offerte Spaans vertalen

Voor een vrijblijvende offerte voor het Spaans vertalen kunt u gebruik maken van de aanvraagmodule op deze pagina. U mag het woordenaantal en/of de documenten ook rechtstreeks aan ons mailen. Bestanden, die te groot zijn, kunt u verzenden via WeTransfer. Binnen 30 minuten nadat uw aanvraag bij ons binnen komt, ontvangt u onze reactie in uw mailbox. Laat onze professionele vertalers uw documenten dan van en naar het Spaans vertalen.

Offerte aanvragen

bijv. NL-EN en NL-DE
Weet u het aantal woorden niet? Voeg dan het document toe.
Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden. U kunt maximaal 4 documenten uploaden.
Als u hier kiest voor "ja", kunt u hieronder "Kies uw vertaling" overslaan.
Opties 1 en 2 vallen onder de kwaliteitsgarantie
=

Altijd de juiste vertaler Spaans voor uw opdracht

Vertaling Engels Spaans nodig? Dan helpen wij u graag verder. Al sinds 1987 levert Aabévé Vertaalbureau vertalingen in allerlei talencombinaties. Dus ook een vertaling Engels Spaans kunnen wij voor u verzorgen. Alle vertalingen worden geleverd met kwaliteitsgarantie.

Aabévé Vertaalbureau was oorspronkelijk gevestigd in Breda, maar is in 2007 verhuisd naar Mill. Met onze inmiddels tientallen jaren ervaring en expertise, kunt u erop vertrouwen dat wij een vertaling Engels Spaans leveren die 100% voldoet aan uw wensen en eisen. Wilt u graag meer weten over Engels Spaans vertalen? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Vakkundig Spaans vertaalbureau met native speakers

Voor het vertalen van uw documenten zetten wij uitsluitend ervaren en professionele vertalers in. De meeste van hen zijn native speaker. Dat wil zeggen dat ze moedertaalspreker zijn in de doeltaal. Bij een vertaling Spaans Engels zijn ze dus moedertaalspreker in het Engels. Onze vertalers hebben naast de grote kennis van vertalen, ook inzicht in de cultuur. Ook weten onze vertalers alles over de gebruiken en sociale aspecten. Hierdoor bent u bij ons verzekerd van een passende vertaling van goede kwaliteit.

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u vertrouwen op:

Service

Optimale service

Binnen 30 minuten reactie

Snelle levering

Ervaring

Ervaren vertalers

Lage tarieven

Tientallen jaren ervaring

Kwaliteit

Hoge klantenwaardering

ISO-gecertifceerd

Ook beëdigde vertalingen

Een greep uit de reacties van klanten:

(meer reacties vindt u op deze pagina)

Chantal

Chantal

Absolute aanrader! Snelle en goede vertalingen.

Jill

Jill

Wij worden altijd snel en vriendelijk geholpen.

Video

Op heel veel pagina’s op deze website treft u informatieve video’s aan. Deze video’s hebben een lengte van ongeveer 60 seconden, waardoor u heel snel extra informatie krijgt over het onderwerp dat op de betreffende pagina wordt behandeld. Uiteraard kan een video van 1 minuut niet allesomvattend zijn. 

frans vertalen-foto3

Spaans vertaalbureau met ruime ervaring

Nederlands Spaans vertalen of Spaans Nederlands? Wilt u uw producten of diensten aanbieden op de Spaanse markt, dan doet u er goed aan om uw documenten, folders, handleidingen en website te vertalen naar het Spaans.

Doet u dat niet, dan zal het moeilijk zijn om in Spanje voet aan de grond te krijgen. Verder is het aan te bevelen om bij een gesprek met een Spaanse partner een gesprekstolk beschikbaar te hebben.

 

 

 

 

 

 

Wij vertalen o.a. voor deze bedrijven:

(meer referenties op deze pagina)

peripro fencing-logo
vacansoleil-logo
ffm online-logo
warx personeelsdiensten-logo

Zakendeal

Gesprekken over een zakendeal vinden in Spanje vaal plaats tijdens de lunch. Spanjaarden komen vaak te laat voor een afspraak en u moet er dan ook niet van opkijken als u behoorlijk lang moet wachten. Ze verdiepen zich graag in de andere partij en de afspraken worden schriftelijk vastgelegd. Zorg ervoor dat u goed bent voorbereid en alle benodigde documenten in het Spaans bij u heeft.

Gecertificeerd Spaans vertaalbureau

Als ISO-gecertificeerd vertaalbureau kunnen wij u van dienst zijn met vertalingen in vrijwel elk vakgebied. Onderstaand treft u een kleine selectie aan van veel voorkomende vakgebieden. Staat uw vakgebied er niet bij, neem dan contact met ons op. Het moet al vreemd zijn als wij het niet voor u kunnen vertalen. En uiteraard verzorgen wij ook uw vertaling Nederlands Spaans, alsmede Engels Spaans en Spaans Engels.

spaans vertalen-4 foto's

Voorbeelden van vakgebieden:

(klik op de foto’s om de vakgebieden te bekijken)

Spaans vertalen-vakgebieden foto1

Automotive

Chemisch

Juridisch

Medisch

Overheid

Technisch

Wetenschap

Spaans vertalen-vakgebieden foto2

Accountancy

Dienstverlening

Horeca

Marketing

Toerisme

Transport

Verzekering

Spaans vertalen-vakgebieden foto3

Architectuur

Bouw

Dienstverlening

Energie

Financiën

Grafisch

ICT

Spaans vertaalbureau voor alle documenten

Grappige Spaanse uitdrukkingen

Er zijn talloze grappige Spaanse uitdrukkingen. Ooit wel eens gehoord van het Spaanse ¿Que onda?’ De letterlijke vertaling is “welke golf”, maar Spanjaarden bedoelen ermee: wat is er aan de hand? Bent u van plan binnenkort de Spaanse taal te gaan leren?

Spaans is na het Chinees de meest gesproken taal ter wereld. Het is een Romaanse taal waarvan de historische oorsprong in Spanje ligt. De meeste moedertaalsprekers van het Spaans wonen echter in Latijns Amerika. In Spanje zelf worden ook diverse dialecten gesproken. Daarvan is het Catalaans de belangrijkste.

Wij zetten vast een aantal uitdrukkingen voor u op een rijtje, die wellicht van pas kunnen komen:

  • Le zumba el mango.Letterlijke vertaling: hij goor de mango. Figuurlijk: vaak gebruikt als uitdrukking van schok of ongeloof.
  • Por si las moscas.Letterlijke vertaling: voor de vliegen. Figuurlijk: voor de zekerheid/voor het geval dat.
  • Tomar el pelo.Letterlijke vertaling: pak of drink het haar. Figuurlijk: iemand voor de gek houden.
  • No tener dos dedos de frente.Letterlijke vertaling: geen twee vingers voorhoofd hebben. Figuurlijk: hij of zij is niet slim.
  • Tirar/Echar la casa por la ventana.Letterlijke vertaling: het huis uit het raam gooien. Figuurlijk: geen kosten (be)sparen.
  • Echar el muerto.Letterlijke vertaling: gooi de overledene. Figuurlijk: de schuld of verantwoordelijkheid bij iemand anders leggen.

Mexico

Met meer dan 110 miljoen mensen die Spaans spreken, is Mexico het grootste Spaanssprekende land. De op één na grootste, met meer dan 50 miljoen sprekers, is de Verenigde Staten. Spanje en Colombia delen de derde plaats.

Beroemdheden

David Beckham, Jack Black, Tom Daly, Tom Hiddleston en ook Will Smith zijn een aantal niet-Latino-beroemdheden, die ook Spaans spreken. Ongeveer 75% van het hedendaagse Spaans is afkomstig uit het Latijn, maar er zijn ook verschillende andere effecten, met name uit het Arabisch. Ongeveer 8% van de Spaanse woordenschat heeft zijn oorsprong in het Arabisch als een resultaat van de Moorse overheersing van Spanje, die bijna 800 jaar heeft geduurd.

Handelspartner

Spanje staat in de top 10 van landen, waarmee Nederland het meeste handel drijft. Sinds 2017 is er weer sprake van een sterke groei in de handel tussen Nederland en Spanje. Nederland voert overigens bijna tweemaal zoveel uit naar Spanje, als dat het invoert. De uitvoer naar Spanje omvat ongeveer 14 miljard euro, de invoer 8 miljard euro.

Door deze sterke handelsrelatie is een vertaling Nederlands Spaans of een vertaling Spaans Nederlands veel gevraagd bij Aabévé Vertaalbureau. De Spaanse economie heeft een aantal jaren onder druk gestaan, maar door economische hervormingen is de weg omhoog weer gevonden. Voor ondernemers liggen er mooie kansen op de Spaanse markt. Meer informatie over kansen voor bedrijven in Spanje kunt u vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Fietsen

Terwijl Nederland fietsland bij uitstek is, is de fiets ook in Spanje de laatste jaren erg in trek. De Spaanse overheid probeert steeds meer inwoners uit de auto en op de fiets te krijgen. Daarvoor is ook al een Nationaal Strategisch Fietsplan opgesteld. Nederlandse ondernemers, die actief zijn in de fietsbranche kunnen hier hun voordeel mee doen.

jaren ervaring

talencombinaties

vertalers

Aabévé Vertaalbureau,

als het goed moet zijn!

*****

Klantenwaardering op Trustpilot:

4,8 uit 5 (of 9,6 uit 10)