Vertaling Engels Zweeds

Engels is een van de meest gesproken talen ter wereld. De Zweedse taal wordt wereldwijd uiteraard een stuk minder gesproken. De landen waar Engels wordt gesproken als moedertaal behoren tot de meest gevestigde landen op de planeet, te beginnen met de Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Zweden, enzovoort.

Zweeds wordt de laatste tijd ontdekt door een groeiend aantal mensen over de hele wereld. De economische uitwisseling en ook migratie hebben hier mee te maken. Aabévé Vertaalbureau kan een hoogwaardige vertaling Engels Zweeds voor u verzorgen.

Offerte aanvragen

  Beëdigde vertaling? *
  JaNee

  Vertalen Engels Zweeds

  Wilt een offerte aanvragen voor een vertaling Engels Zweeds of een vertaling Zweeds Engels? Mail ons dan het aantal woorden in het document en geef aan wat het onderwerp van het document is. Mocht u de woorden niet zelf kunnen tellen, dan kunt u het document aan ons mailen en tellen wij de woorden voor u met onze speciale software. U kunt ook de gegevens in onze aanvraagmodule invullen en de documenten meezenden.

  Als de documenten te groot zijn om via mail of de aanvraagmodule te verzenden, kunt u ons WeTransfer-kanaal gebruiken. De documenten worden ook dan beveiligd verzonden. Wij behandelen alle ontvangen documenten met de grootste zorg en strikt vertrouwelijk. Als u na het aanvragen van de offerte geen gebruik wilt maken van onze diensten, worden de documenten direct verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

  Vakgebieden

  Voor vrijwel elk vakgebied hebben wij wel een vertaaloplossing beschikbaar. Of dit nu medisch, technisch, juridisch, of website/ict, enzovoort is. Een vertaling Engels Zweeds of een vertaling Zweeds Engels is voor ons geen enkel probleem. Uw website kan binnen de kortst mogelijke tijd vertaald worden tegen respectabele tarieven. De vertaling wordt alleen uitgevoerd door uitzonderlijk ervaren en professionele vertalers.

  Engels

  Voor een vertaling Engels Zweeds of een vertaling Zweeds Engels zetten wij zo mogelijk native speakers (moedertaalsprekers) in. Zij vertalen niet alleen, maar kunnen zich ook inleven in de gebruiken en cultuur in het betreffende land.

  Engelse burgers bevinden zich over de hele wereld. Als gevolg daarvan wordt Engels in veel landen gesproken en is er ook veel vraag naar Engelse vertalingen vanuit of naar andere talen. Aabévé Vertaalbureau kan snel voorzien in uw vertaalbehoeften en de vertalingen afleveren op de afgesproken tijd. Uiteraard kunnen wij u met veel meer talen helpen, dan alleen maar Engels Zweeds. Vrijwel elke talencombinatie kunnen wij voor u vertalen.

  Zweeds

  De Zweedse taal is een Germaanse taal, een Indo-Europese taal, die wordt gesproken door ongeveer 10 miljoen mensen als moedertaal, en ook door een andere ongeveer vijfhonderdduizend buitenlandse inwoners over de hele wereld als een internationale taal. Als een Germaanse taal liggen de grammatica en woordenschat dicht bij de andere talen in deze groep: Deens, Faeröers, Duits, IJslands en ook Noors.

  Zweeds is een officiële taal van de Europese Unie, zowel in Zweden als in Finland. De standaard woordvolgorde is typisch voor de meeste Germaanse talen, wat betekent dat het werkwoord verschijnt in de tweede positie van een zin. Zweedse morfologie (structuur en vorming van woorden) lijkt veel op Engels; dat wil zeggen woorden hebben verhoudingsgewijs weinig verbuigingen.

  vertaling engels zweeds-stockholm

  Gevestigde economie

  Aangezien Zweden behoort tot één van de meest gevestigde economieën in Europa, heeft de handel een impuls gekregen, en bijgevolg zijn de vertaalbehoeften voor de Zweedse taal ook daadwerkelijk toegenomen. Voor vrijwel elk vakgebied hebben wij wel een Engels Zweedse vertaler beschikbaar.

  Zweedse bedrijven zijn zeer nieuwsgierig naar uw bedrijf, maar zullen zeker in het begin van de contacten weinig over zichzelf loslaten. De “u”-vorm wordt in Zweden niet gebruikt. Alleen de koning wordt daarmee aangesproken. Zweden houden niet van conflicten en zullen die daarom ook zo veel mogelijk uit de weg gaan. Wilt u de Zweedse markt veroveren, zorg dan in elk geval voor een goed marketingplan en schakel zo nodig deskundige instanties in om u behulpzaam te zijn.

  Zweedse economie

  De Zweedse economie is grotendeels afhankelijk van de handel met het buitenland, zowel wat de import als de export betreft. Zweden kent al sinds 1983 een positieve handelsbalans. In Zweden is bijna 90% van de bedrijven in particuliere handen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft zich een belangrijke verschuiving voorgedaan van de uitvoer van ruwe grondstoffen naar die van technisch hoogwaardige producten.

  De belangrijkste uitvoerproducten zijn: elektrotechnische apparatuur, transportmiddelen, telecommunicatiemiddelen, papierpulp, hout, papier, textiel, aardewerk en meubelen. De belangrijkste afnemers zijn: Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Nederland, Noorwegen en Verenigde Staten. De totale waarde van de export heeft een omvang van ongeveer 150 miljard euro.

  De belangrijkste importproducten zijn: aardolie, voedingsmiddelen, ijzer en staal. Die producten zijn vooral afkomstig uit Denemarken, Duitsland, Finland, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen, Rusland en Verenigde Staten. De totale waarde van de import bedraagt zo’n 140 miljard euro.

  Belangrijk voor de Zweedse economie waren het lidmaatschap van de Europese Gemeenschap en het akkoord tussen de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA).

  Vervoer

  Zweden beschikt met een lengte van 10.000 km over één van de grootste spoorwegnetten van Europa. Deze spoorlijnen zijn vooral van belang voor het goederenvervoer. Het wegennet in Zweden wordt goed onderhouden. Er zijn ook goede verbindingen met het dun bevolkte noorden van het land. Zweden kent ook heel wat kanalen, die speciaal zijn aangelegd voor het vervoer van ertsen, olie en steenkool.

  Scandinavian Airlines is een samenwerking tussen Denemarken, Noorwegen en Zweden. Deze maatschappij zorgt ook voor de binnenlandse vluchten. Internationale luchthavens zijn te vinden bij Göteborg, Malmö en Stockholm.

  Internet

  U kunt uw producten en diensten op een prima manier via internet onder de aandacht brengen van de Zweedse bevolking. De Zweden gebruiken zelf al bijna niets anders meer dan internet marketing voor hun reclamedoeleinden. Omdat de Zweedse consumenten dit gewend zijn, zullen ze dus ook niet vreemd opkijken als buitenlandse bedrijven dit op dezelfde manier aanpakken.

  Wellicht ook interessant

  Goede vertaling niet altijd letterlijk
  Taal is onze identiteit
  Vertaling Engels Pools