Vertaling minor Treasury Management
Grenzen vervagen, talen niet!

Vertaling minor Treasury Management

Studenten aan de Hogeschool Utrecht hebben de kans om de minor Treasury Management te volgen. De populariteit valt volgens een aantal Young Professionals wat tegen. Dit komt onder andere omdat de vertaling naar het Nederlands soms lastig blijkt.

vertaling minor treasure management

Vertaling naar het Nederlands

Een vertaling van het Engels naar het Nederlands kan uitstekend helpen. Bijvoorbeeld om een minor met een Engelse naam onder Nederlandse studenten populairder te maken. In het geval van Treasury Management zouden we kunnen spreken van het ‘beheer van de schatkist’.

Het geeft duidelijker aan waar het om gaat. Daardoor is de kans groot dat meer studenten er interesse in zullen tonen. Het geeft de kracht van een vertaling van het Engels naar het Nederlands aan, ondanks dat het Engels een taal is die we in Nederland over het algemeen goed machtig zijn.

Minor op de Hogeschool Utrecht

De minor Treasury Management aan de Hogeschool Utrecht laat goed zien hoe een vertaling van toegevoegde waarde kan zijn. Daar zijn we als Aabévé Vertaalbureau dagelijks mee bezig, waardoor we graag zoveel mogelijk mensen stimuleren om voor vertalingen van Engelse termen en termen in andere talen te zorgen.

Door die in het Nederlands beschikbaar te maken of door tekst vanuit het Nederlands naar een andere taal te laten omzetten kunnen meer mensen daarmee aan de slag. De vertaling van een minor vormt een goed voorbeeld, al valt er binnen het onderwijs natuurlijk nog veel meer te vertalen.