Grieks Nederlands vertalen

Ook voor een vertaling Nederlands Grieks kunt u bij Aabévé Vertaalbureau terecht. We wijzen elke vertaling toe aan het meest geschikte en hooggekwalificeerde Griekse vertaler. Daardoor kunnen wij altijd een consistente en uitstekende Griekse vertaling van uw documenten garanderen.

Gecombineerd met ons gebruik van vertaaltechnologie en onze hoge flexibiliteit met betrekking tot de behoeften van klanten, resulteert dit in de professionele en betrouwbare Griekse vertalingen, die onze klanten waarderen.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO ondersteunt startende en ervaren ondernemers met hun exportplannen, als u concrete plannen heeft om zaken te doen in Griekenland. RVO geeft informatie en advies over wat voor u interessante stappen, markten en ondersteuningsmogelijkheden zijn en hoe u deze benut. RVO werkt nauw samen met de ambassade in Griekenland. Via RVO heeft u daarmee ook toegang tot het wereldwijde ambassadenetwerk.

Offerte aanvragen

  Beëdigde vertaling? *
  JaNee

  Video vertaling Nederlands Grieks

  Bekijk hieronder de informatieve video over vertalen Nederlands Grieks. In 87 seconden bent u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken.

  video Vertaling Nederlands Grieks
  Meer

  Griekse economie

  Na jaren van doffe ellende, begint de Griekse economie langzaam maar zeker weer uit het dal te klimmen. Met enorme Europese steunoperaties is de Griekse economie in de afgelopen op de been gehouden. Dit heeft veel weerstand opgeroepen bij de Griekse bevolking en sommige politieke partijen, maar uiteindelijk vinden ze nu wel weer de weg omhoog.

  Inmiddels begint ook de handel zich weer te herstellen. Griekenland is voor Nederland geen enorme handelspartner. In 2018 werd er door Nederlandse bedrijven voor € 2,3 miljard uitgevoerd en voor € 582 miljoen ingevoerd.

  De belangrijkste producten, die we vanuit Nederland uitvoeren naar Griekenland zijn vlees en vleesproducten, medicinale en farmaceutische producten, zuivel en eieren.

  Kamer van Koophandel (KvK)

  Ook bij de Kamer van Koophandel kunt u terecht als u op zoek bent naar informatie over ondernemen in Griekenland. De KvK helpt u op weg met (digitale) informatie over internationaal zakendoen en bovendien is het uw loket voor vragen over exportdocumenten.

  Investeren

  Griekenland kent 3 economische zones in de havengebieden van Piraeus, Thessaloniki en Heraklion. Dit zijn gebieden die erg interessant kunnen zijn voor investeerders. Producten uit het buitenland mogen naar deze gebieden worden gebracht, zonder betaling van belastingen of douanerechten. Als u ook van plan bent om te investeren in Griekenland, dan kunt u ondersteuning vragen bij Enterprise Greece.

  Vertaling Nederlands Grieks-kust

  Griekenland

  Griekenland is veel groter dan Nederland (bijna 132.000 km²). Toch heeft het land nog geen 11 miljoen inwoners. De Grieken hebben gemiddeld een inkomen van zo’n 18.000 euro per jaar. Tweederde van de Grieken woont in de stedelijke gebieden. Maar liefst de helft van de Grieken woont in of rondom Athene.

  Griekenland is vooral bekend door de geschiedenis en heeft een vooraanstaande rol gespeeld in de klassieke oudheid. Griekenland heeft een kustlijn van bijna 15.000 kilometer en telt ruim 50 eilanden.

  Griekenland ontvangt jaarlijks ongeveer 17 miljoen toeristen. Daarvan zijn er ongeveer 800.000 afkomstig uit Nederland en zo’n 500.000 uit België. De meeste toeristen (ruim 2 miljoen) komen uit Duitsland. De meeste Nederlanders kiezen voor Kreta, Athene, Mykonos, Kalamata en Kos.

  Griekenland is sinds 1981 lid van de Europese Unie en heeft sinds 2011 de euro als betaalmiddel. Griekenland heeft de schoonste zeeën in Europa en telt 500 stranden met een “blauwe vlag”. De meeste Griekse eilanden hebben een Mediterraan klimaat met veel zon.

  Griekse taal

  Grieks is voor Nederlanders een hele moeilijke taal. Het Griekse alfabet telt 24 letters, maar dit heeft wel meerdere i’s en o’s. De klinkers zijn allemaal heel kort en helder. In het Grieks worden drie klinkers als “i” uitgesproken.

  Grieken praten erg snel en lassen nauwelijks pauzes in. Voor buitenlanders is het daardoor erg moeilijk om te horen waar het ene woord ophoudt en het andere begint. Het Grieks heeft ongeveer 12 miljoen moedertaalsprekers, met nog eens 4-5 miljoen mensen die Grieks als tweede taal spreken. Het Grieks (Ελληνικά) is een belangrijke taal in Europa. Het is een belangrijke speler op de Europese zakelijke markten en in de Europese Unie.

  Vertalen Nederlands Grieks

  Voor een vertaling Nederlands Grieks kunt u natuurlijk terecht bij Aabévé Vertaalbureau. Dat geldt ook voor een vertaling Grieks Nederlands of een vertaling Engels Grieks of Grieks Engels. Voor Nederlands Grieks en Grieks Nederlands kunnen wij ook beëdigde vertalingen verzorgen.

  Onze Griekse vertalers zijn gespecialiseerd in verschillende vakgebieden om u de best mogelijke resultaten te bieden. Wij kunnen u van dienst zijn in o.a. de volgende vakgebieden: accountancy, architectuur, banken, bouw, commercie, dienstverlening, financieel, juridisch, marketing, medisch, technisch, toeristisch, transport, verzekering, websites/ict, zakelijk, enzovoort.

  Vertalen

  Net zoals voor Grieks, kunt u bij Aabévé Vertaalbureau terecht voor vele andere talen. Vrijwel alle regelmatig voorkomende talencombinaties kunnen wij voor u verzorgen. Met meer dan 30 jaren ervaring in de vertaalbranche zijn wij geen eendagsvlieg.

  U kunt bij ons vertrouwen op professionele vertalers, optimale service, lage tarieven, snelle levering, ISO-certificering, kwaliteitsgarantie en hoge klantenwaardering.

  Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?

  U kunt een offerte eenvoudig aanvragen door gebruik te maken van de aanvraagmodule op deze pagina. De documenten kunt u direct toevoegen. Rechtstreeks mailen kan natuurlijk ook. Als uw bestanden te groot zijn voor de aanvraagmodule of om te mailen, kunt u ons WeTransfer-kanaal gebruiken.

  Wellicht ook interessant:

  Vertaling Nederlands Portugees
  Vertaler of vertaalmachine
  Meer omzet transportbedrijven