024-82 00 778 info@aabeve.nl

Vertaling Nederlands Roemeens

Roemeens en Nederlands behoren zeker niet tot de meest gesproken talen ter wereld. Maar desondanks wordt een vertaling Nederlands Roemeens of een vertaling Roemeens Nederlands behoorlijk vaak gevraagd. Ongetwijfeld zal dit te maken hebben met het grote aantal Roemenen, dat de laatste jaren werk heeft gevonden in Nederland.

Vertalen Roemeens Nederlands

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u terecht voor vertalingen Nederlands Roemeens in diverse vakgebieden, waaronder technisch, medisch, juridisch, farmaceutisch, enzovoort. Ook voor beëdigde vertalingen kunt u bij ons terecht.

Wij streven er altijd naar om zoveel mogelijk te voldoen aan uw deadlines, tenminste als die ook op redelijke wijze haalbaar zijn. Het is daarbij van belang om er rekening mee te houden, dat een vertaler ongeveer 2.000 woorden per dag kan vertalen. U kunt dus aan de hand van het aantal woorden in uw document zelf al een inschatting maken van de levertijd.

Handel met Roemenië

De handel tussen Nederland en Roemenië is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit geldt met name voor de Nederlandse export naar Roemenië. Ondanks die toename, is er toch nog steeds sprake van een vrij beperkte omvang. Nederland exporteert voor ongeveer 3 miljard euro naar Roemenië, terwijl vanuit Roemenië voor ongeveer 2 miljard euro aan producten onze kant op komt.

Net als in vrijwel alle andere landen, heeft de coronacrisis ook in Roemenië zijn sporen nagelaten. Het land kende een zeer strenge lockdown en kent een hoger aantal besmettingen per 1 miljoen inwoners dan Nederland. Ook het aantal Roemenen, dat door covid-19 is overleden, ligt in Roemenië behoorlijk hoger dan in Nederland.

OFFERTE AANVRAGEN

Vraag een vrijblijvende offerte aan en binnen 30 minuten vindt u onze reactie in uw mailbox.

Roemeense taal

De Roemeense taal is een Indo-Europese taal, die wordt gesproken door ongeveer 25 miljoen mensen in Roemenië en Moldavië en ook door ongeveer 12 miljoen internationale mensen in de rest van de wereld. De grammatica en vocabulaire komen heel dicht in de buurt van de verschillende andere talen in deze groep, te weten Frans, Italiaans, Portugees en Spaans.

Vertaling aanvragen

Wilt u een document laten vertalen van het Nederlands naar het Roemeens of van het Roemeens naar het Nederlands? Maak dan gebruik van de aanvraagmodule op deze pagina of stuur ons een mail. Binnen 30 minuten na ontvangst van uw aanvraag, vindt u onze reactie in uw mailbox.

Als uw documenten te groot zijn om te verzenden via de aanvraagmodule of mail, dan kunt u de documenten verzenden via WeTransfer. Zodra wij uw bestanden hebben gedownload, ontvangt u daarvan een bericht van WeTransfer.

Aabévé Vertaalbureau

Bij Aabévé Vertaalbureau kunt u vertrouwen op onze meer dan 30 jaren ervaring, optimale service, snelle levertijd, lage tarieven, ervaren en professionele vertalers, hoge klantenwaardering en ISO-gecertificeerd. Heeft u vragen? Bel ons dan via 024-8200778.

 

Offerte aanvragen

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.
=
Meest recente berichten

Klantenreviews

Trustpilot-widget

Andere bezoekers bekeken ook:

Websitevertaling en -lokalisatie

Websitevertaling en -lokalisatie Producten of diensten aanbieden in andere landen betekent dat u uw berichten...

Hoe worden uitstervende talen geholpen?

Hoe worden uitstervende talen geholpen? Google heeft een experimentele app gelanceerd onder de naam Woolaroo. Het doel...